Kinijos turgelio stebuklai: išmanusis laikrodis, siūlantis geriausius „Apple Watch“ techninius sprendimus 10 kartų pigiau (Foto, Video)  ()

Skeptikai technologijų rinkos entuziastus ilgą laiką bandė įtikinti, kad išmanieji laikrodžiai yra tik laikinas revoliucinis proveržis, kuris anksčiau ar vėliau bus visų pamirštas. Su šiomis prognozėmis ilgą laiką netgi buvo galima sutikti, kadangi garsiausios pasaulio bendrovės išmaniuosius laikrodžius pardavinėjo už sveiku protu sunkiai suvokiamus pinigus. Vis dėlto vos tik į šią rinką su pigiais ekonominės klasės išmaniaisiais laikrodžiais įžengė kinai, reikalai akimirksniu pradėjo taisytis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje naujienų rubrikoje taip pat ryškėja tendencija, kuri leidžia tvirtinti, kad išmanieji laikrodžiai tampa viena dažniausiai lietuvių perkamų prekių Kinijoje. Įvertindami šį skaitytojų susidomėjimą, šią savaitę nusprendėme pristatyti tris savo dizainu išsiskiriančius ekonominės klasės išmaniuosius laikrodžius, kurie susidominti turėtų net ir pačius išrankiausius pirkėjus.

„Ordro SW25“: pigusis „Apple Watch“ analogas

 

Svajojantiems apie „Apple Watch“ šią savaitę tikrai vertėtų atkreipti dėmesį į metalinio korpuso išmanųjį laikrodį „Ordro SW25“ už 43 eurus – jis beveik kaip du vandens lašai panašus į garsųjį konkurentą – yra panašios išvaizdos ir turi šone žymiąją valdymo karūnėlę. Priminsime, jog originalus antrosios kartos „Apple Watch“ kainuoja daugiau nei 400 €, tad šis kiniškas analogas vien jau dėl to tampa itin įdomiu laikrodžiu.

Šis išmanusis laikrodis turi integruotą „MediaTek MTK2502“ centrinį procesorių, 64 MB operatyviąją RAM bei 128 MB vidinę ROM atmintis ir taip pat yra aprūpintas Bluetooth bei 2G ryšio moduliais.

„Ordro SW25“ ypatingas tampa ne tik dėl savo nerūdijančio plieno korpuso, bet ir dėl 1,54 colių įstrižainės ekrano (240 x 240), kurį nuo susibraižymų apsaugo užapvalintus kraštus turintis šiuolaikinis 2.5D tipo stiklas. Be to, šis išmanusis laikrodis yra suderinamas su balso komandomis, o tai leidžia atlikti skambutį ar parašyti trumpąją žinutę net nepalietus „Ordro SW25“ ekrano.

Laikrodžio valdymui, kaip ir „Apple Watch“ atveju, galima naudoti tiek lietimui jautrų ekraną, tiek ir šone esančią karūnėlę. Nors yra vartotojų, kurie tvirtina, kad neranda tokiai karūnėlei panaudojimo, bet daugeliui tai itin patogus valdymo būdas -  juk būtent naudojantis šia priemone, o ne lietimu, su „Apple Watch“ yra ypatingai patogu slinkti per „Twitter“, „Instagram“ naujienų srautus ar šiaip po meniu. Todėl karūnėlė dažnam tikrai patinka ir yra naudinga, tik deja retai sutinkama. Štai kodėl „Ordro SW25“ yra išskirtinis laikrodis iš kitų kinietiškų analogų.

Dar viena gera žinia apie „Ordro SW25“ – jis turi SIM lizdą, tad gali veikti savarankiškai be išmaniojo telefono, o taip pat groti muziką ir signalizuoti apie pametimą. Jau nekalbant apie tai, kad jis gali atlikti visas įprastines išmaniojo laikrodžio funkcijas ir papildomai, fizinio aktyvumo asistento funkcijas – skaičiuoja nueitus žingsnius, stebi jūsų miegą ir pateikia jo ataskaitą.

Aišku, programine prasme jis nėra toks atidirbtas kaip „Apple Watch“, bet sutikite, kad ir kaina yra daugiau nei adekvati.

„NO.1 D6“: klasikinio stiliaus laikrodis

 

Pirkėjai, kurie vertina klasikinį laikrodžių dizainą su odine apyranke neabejotinai susidomės išmaniuoju laikrodžiu „NO.1 D6“.

Šis 66 eurus kainuojantis ir metalinį korpusą turintis išmanusis laikrodis Kinijoje teigiamas vertinamas dėl savo itin didelio 1,63 colių įstrižainės (320 x 320) IPS technologijos ekrano, kurį nuo susibraižymų apsaugo dar geresnį patvarumą nei „Gorilla Glass“ turintis iš safyro kristalo pagamintas stiklas.

„NO.1 D6“ net ir viską mačiusius pirkėjus taip pat stebina savo našumu, nes yra aprūpintas keturių branduolių „MediaTek MTK6580“ centriniu procesoriumi, „Mali-400 MP“ vaizdo plokšte, 1 GB operatyviąją RAM bei 8 GB vidine ROM atmintimis bei integruotais 3G, Bluetooth, WiFi ir GPS ryšio moduliais. Kitaip sakant, „NO.1 D6“ – tai tarsi išmanusis telefonas su „Android 5.1“ OS, kurį tenka nešioti ant riešo.

Solidumo viršūnė: „Domino DM368“

 

Jeigu dėl tam tikrų priežasčių nusivylėte „NO.1 D6“ dizainu, rekomenduojame atkreipti dėmesį į kitą itin solidų išmanųjį laikrodį „Domino DM368“ už 94 eurus.

Šis išmanusis laikrodis taip pat turi keturių branduolių „MediaTek MTK6580“ CPU, yra aprūpintas 512 MB operatyviąją RAM bei 8 GB ROM atmintimis, 3G, GPS ir Bluetooth ryšio moduliais.

Vis dėlto „Domino DM368“ pirkėjus labiausiai domina savo 1,39 colių įstrižainės (400 x 400) itin kokybišku OLED technologijos ekranu su 286 taškų colyje PPI rodikliu. Būtent pastaroji ekranų technologija yra naudojama aukštosios klasės „Samsung“ išmaniuosiuose telefonuose, kurių ekranams, deja, priekaištų retai suranda net ir patys aršiausi kritikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(6)
(8)

Komentarai ()