Išskirtiniai itin maži, bet galingi žibintuvėliai „Nitecore TIP“ ir „Nitecore TIP CRI“ - itin tvirtas metalinis korpusas, ryški šviesa ir valdymo gudrybės, kurias reikia žinoti (Apžvalga, Video)  (7)

Galbūt ieškote naujo, mažo, patvaraus ir tokio žibintuvėlio, kurį galėtumėte su savimi nešiotis bet kur ir bet kada? Gal visų šių savybių vienas žibintuvėlis negali turėti ir reikės įsigyti keletą žibintuvėlių? „Nitecore“ kompanija teigia, kad užteks tik vieno žibintuvėlio. Bet ar tikrai tai tiesa ir kuo skiriasi „Nitecore TIP“ nuo „Nitecore TIP CRI“ žibintuvėlio išsiaiškinsime šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verta pastebėti, jog „Nitecore“ sukūrė tikrai nuostabius mini žibintuvėlius, kurie tarnauja kaip raktų pakabukas, o šviečia taip, kad daugelis pigių prožektorių akimirksniu padedami į pavėsį. Šiuo metu išleistos dvi modficikacijos - labai populiarus „Nitecore TIP CRI“ žibintuvėlis yra vyresnis „Nitecore TIP“ brolis ir turi tam tikrų skirtumų, kuriuos šioje apžvalgoje ir panagrinėsime.

Iš išvaizdos šie du žibintuvėliai yra ganėtinai panašūs: abu yra stačiakampio formos, kampuoti, iš anodizuoto aliuminio pagaminti žibintuvėliai, kurie turi microUSB laidu įkraunamas 500 mAh talpos baterijas.

Galima pasirinkti iš 7 skirtingų spalvų ir iš dviejų LED pasirinkimų. Standartiškai „Nitecore TIP CRI“ ir „Nitecore TIP“ žibintuvėliai turi „Cree XP-G2 S3“ spinduolį (emiterį), kuris užtikrina ryškesnę, šviesesnę ir šaltesnę šviesą. Tačiau „Nitecore TIP CRI“ galima pasirinkti ir su „Nichia NVSL219B“ spinduoliu, kurio šviesa bus šiltesnė ir apžvalgos autoriui šis pasirinkimas atrodo geresnis, bet, žinoma, kiekvienam gali atrodyti kitaip. Vėliau patys savo akimis galėsite įsitikinti spinduolių skirtumais.

Žibintuvėlių pakuotėse rasite pačius žibintuvėlius ir žiedą, kuris yra skirtas raktų pakabinimui. Deja, bet nėra microUSB laido, nors iš kitos pusės turbūt dabar retas iš mūsų neturi kokio nors įrenginio namuose, kuris su savimi neturėtų microUSB laido.

Abiejų žibintuvėlių išatavimai ir svoris yra identiški: 6,08 x 2,45 x 1,35 cm bei 24 gramai. Abu žibintuvėliai vienodai gerai dirba ir turi vienodus švietimo režimus: „Ultralow“, „Mid“, „High“ ir „Turbo“. Kaip šviečia žibintuvėliai įjungus šiuos režimus galite vaizdo reportaže pamatyti nuo 1:30 min.

Žibintuvėlių valdymas yra labai paprastas. Jie turi du valdymo mygtukus: vienas yra įjungimo/išjungimo, o kitu valdomi švietimo režimai. Spaudžiant švietimo režimų mygtuką jie yra keičiami, o „Turbo“ režimas yra įjungiamas paspaudus ir truputi palaikius švietimo režimų mygtuką. Jį taip pat galima įjungti net ir tada, kai pats žibintuvėlis yra išjungtas. „Ultralow“ režimą galima įjungti ir ilgiau nuspaudus ir palaikius maitinimo mygtuką.

Taip pat žibintuvėliai įsimena jūsų paskutinį švietimo režimą, todėl iš naujo įjungus žibintuvėlis jis švies tuo režimu, kuriuo švietė prieš jį išjungiant, išskyrus „Turbo“ režimą.

Kai žibintuvėlis yra išjungtas, galima patikrinti kiek dar liko baterijos energijos. Tam reikia greitai paspausti švietimo režimų perjungimo mygtuką ir pagal matomų švieselių ant žibintuvėlio kurpuso užsižiebimo skaičių galima spręsti kiek liko energijos: 3 švieselių sumirksėjimai reiškia, kad energijos liko virš 50 %, 2 sumirksėjimai – nuo 10 iki 50 %, o 1 sumirksėjimas – iki 10 %.

Kai prijungiate microUSB laidą prie žibintuvėlių, atsiradusi raudona spalva reiškia, kad baterija yra įkraunama, o žalios spalvos indikatorius informuos, kad baterija yra 100 % įkrauta. Taip pat naudojantis žibintuvėliais raudonos spalvos indikatorius įsižiebs, kai baterijos energijos liks labai nedaug. Tad taip būsite informuoti, kad jau metas įkrauti žibintuvėlius.

Beje, siekiant išvengti netyčinio žibintuvėlio įjungimo ir norint sutaupyti baterijos energijos galima jį užblokuoti. Tereikia vienu metu nuspausti abu mygtukus ir žibintuvėliai užsiblokuoja. Norint juos atblokuoti reikia vėl nuspausti vienu metu abu mygtukus.

Žibintuvėlių švietimo baterijų ištvertmės testavimas prasideda nuo 3:33 minutės.

„Turbo“ režimu „TIP CRI“ žibintuvėlis po 1 valdos ir 19 minučių pradeda šviesti silpniau, o po keletos minučių tą patį pradeda daryti ir „TIP“ žibintuvėlis. Po 1 valandos ir 45 minučių „TIP CRI“ žibintuvėlis nustojo šviesti, o po 2 valandų ir 12 minučių tą patį padarė „TIP“. Beje, pačių žibintuvėlių baterijų įkrovimas užtrunka iki 1 valandos ir 36 minučių, bet tai priklauso ir nuo turimo įkroviklio.

Šiuo atveju reikia pastebėti, kad apžvalgos autorius testavimo metu naudojo žibintuvelius, kurie turi skirtingus spinduolius. „Nitecore TIP“ žibintuvėlis turi „Cree XP-G2 S3“ spinduolį, kuris yra ryškesnis, o „TIP CRI“ turi „Nichia NVSL219B“ spinduolį, kuris užtikrina šiltesnę, bet ne tokią ryškią šviesą.

„High“ režimu „TIP CRI“ žibintuvėlio šviesos stiprumas pradėjo silpti praėjus 1 valandai ir 19 minučių. „TIP“ žibintuvėlis  po keletos minučių pradėjo daryti tą patį. Pilnai „TIP CRI“ nustojo šviesti po 1 valandos ir 45 minučių, o „TIP“ po 2 valandų ir 50 minučių.

„Mid“ režimu abu žibintuvėliai šviečia apie 6 valandas ir pirmasis temti pradeda „TIP CRI“ žibintuvėlis, kuris po 6 valndų ir 32 minučių visiškai išsijungia, o „TIP“ baigia šviesti po 8 valandų.

„Nitecore TIP“ ir „Nitecore TIP CRI“ palyginimas su kitais žibintuvėliais bei galutinis verdiktas

Apžvalgos autorius šiuos du žibintuvėlius palygino ir su kitais jų konkurentais. Esminis žibintuvėlio dalykas yra jo švietimas, naudojamas spinduolis (emiteris) ir kaip tai atrodo vizualiai. Ar šviesa yra maloni ir užtikrinanti maksimalią kokybę. Kuo vieno žibintuvėlio švietimo kokybė skiriasi nuo kito galite vaizdo reportaže pasižiūrėti nuo 4:49 minutės.

Ča yra lyginami maksimalūs žibintuvėlių švietimų pajėgumai. „Nitecore TIP“ žibintuvėlis su „Cree XP-G2 S3“ spinduoliu užtikrina maksimalų 397 liumenų ryškumą ir šaltą šviesą.

„Nitecore TIP CRI“ turi „Nichia NVSL219B“ spinduolį, kuris užtikrina šiltesnę, bet ne tokią ryškią šviesą. Šiuo atveju yra 246 liumenų ryškumas ir kaip pastebi apžvalgos autorius tai nėra „super šilta“ spalva.

„Astrolux A01“ su „Nichia NVSL219B“ spinduoliu užtikrina 4000K ir 97 liumenų ryškumą bei iš šių trijų žibintuvėlių turbūt yra pačią šilčiausią šviesą skleidžiantis AAA baterijomis maitinamas žibintuvėlis.

„Fenix LD15“ su „Cree XP-E R4“ spinduoliu užtikrina 118 liumenų ir jis išsiskiria tuo, kad gerai koncentruoja šviesą į konkretų tašką, bet „Nitecore TIP“ žibintuvėlis apšviečia gerokai didesnį plotą.

„BLF-348“ su „Nichia 219B“ spinduoliu ir 10440 mAh baterija užtikrina 5000K ir 176 liumenų šviesą. Tai yra tarpinis variantas tarp šaltos ir šiltos šviesos, tačiau turi tik vieną švietimo režimą.

„Lumintop IYP365“ su „Nichia 219BT“ spinduoliu užtikrina 130 liumenų šviesą ir šviečia visai šauniai. Beje, galima pasirinkti ir su „Cree XP-G2 R5“ spinduoliu.

Visgi, apžvalgos autoriui „Nitecore“ žibintuvėliai patinka labiau, jie turi gerą švietimo režimų valdymą, puikiai atrodo, yra tvirti.

Asmeniškai apžvalgos autoriui šiek tiek labiau patinka „Nitecore TIP CRI“ žibintuvėlis nei „Nitecore TIP“. „Nitecore TIP CRI“ galima pasirinkti skirtingų spalvų ir turintį skirtingą spinduolį. Su „Nichia NVSL219B“ spinduoliu žibintuvėlis šviečia šilta šviesa ir tai labiau patinka apžvalgos autoriui.

Taip pat „Nitecore TIP CRI“ yra atsparus kritimams ant žemės iš 1,5 metro aukščio ir atsparus vandens aptaškymui bei dulkėms.

Tačiau jei norisi galingesnio, ryškiau šviečiančio ir ilgiau dirbančio, tada rinkitės „Nitecore TIP CRI“ žibintuvėlį su „Cree XP-G2 S3“ spinduoliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (7)