Skelbiamas pirmasis pasiūlymas naujausiam „Xiaomi Mi 8 Lite“: įspūdingą kainos/kokybės santykį turintis telefonas, kuris kai kur pralenkia net ir patį „Xiaomi Mi 8“, bet yra gerokai pigesnis („Xiaomi Mi 8 Lite“ kaina, Specifikacijos, Video)  ()

„Xiaomi Mi 8 Lite“ - tai „lengvesnė“ „Xiaomi Mi 8“ flagmano versija ir bent trečdaliu pigesnė. Turi vidutinės klasės „Qualcomm Snapdragon 660“ procesorių, galima rinktis su mažesniu RAM kiekiu, tačiau flagmaną pralenkia didesniu, 6.26 colių įstrižainės ekranu. Taip pat pasižymi labai geromis kameromis su dirbtiniu intelektu ir pagal bendrą technologijų derinį yra vienas geriausių išmaniųjų telefonų savo kainos grupėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Ekranas: aukščiausios klasės 6,26 colių įstrižainės FHD+ ekranas (1080 x 2248, 403 PPI), 19:9 kraštinių santykis.
  • Procesorius: 2,2 GHz taktinio dažnio 8 branduolių centrinis procesorius „Qualcomm Snapdragon 660“.
  • Vaizdo plokštė: „Adreno 512“.
  • Atmintis: 4 arba 6 GB RAM ir 64 GB, 128 GB vidinė duomenų atmintis. Išorinės microSD kortelės lizdo nėra.
  • Kameros: galinė integruota dviguba kamera (12 MP, f/1.9, 1/2.55", 1.4µm + 5 MP, f/2.0, 1.12µm) su dirbtiniu intelektu bei reguliuojamu fono išblukimo intensyvumu, priekinė 24 MP (f/2.2, 0.9µm, „Sony IMX576“ jutiklis) kamera su dirbtiniu intelektu.
  • OS: „MIUI 9“ operacinė sistema, sukurta „Android 8.1 Oreo“ platformos pagrindu.
  • Baterija: 3350 mAh talpos baterija, suderinamas su trečios kartos greitosios įkrovos techniniu sprendimu „Quick Charge 3.0“.
  • Autorizacija: piršto antspaudų skaitytuvas.
  • Jungtys: USB C tipo jungtis.
  • Ryšiai: du GPS ryšio moduliai – vienas pirmųjų telefonų su tokiu sprendimu ir labai stipriu GPS signalu, WiFi 802.11ac ir Bluetooth 5.0 ryšio moduliai, palaikomi visi 4G LTE dažniai Lietuvoje.
  • Jutikliai: akselerometras, giroskopas, kompasas, barometras.
  • Korpusas: aliuminio ir stiklo rėmas.
  • Išskirtinės savybės: tai vienas iš nedaugelių kiniškų išmaniųjų telefonų, kuris atitinka daugelio europiečių keliamus reikalavimus, kadangi turi spartų „Qualcomm Snapdragon 660“ CPU, „Android 8.1 Oreo“, greitą baterijos įkrovimą ir pilną suderinamumą su „Google“ paslaugomis.
  • Matmenys ir masė: 15.64 x 7.58 x 0.75 cm; 169 g.

Kaina

„Xiaomi Mi 8 Lite“. Šis telefonas yra visiška naujiena, tad ko gero Geekbuying.com yra pirmoji parduotuvė, kuri jau parduoda šį išmanųjį telefoną.

  • Geekbuying.com 6 GB RAM + 64 GB ROM „Xiaomi Mi 8 Lite“ versija su 29 % nuolaida kainuoja 254,63 eurus.
  • Lietuvoje neparduodamas.

„Xiaomi Mi 8“

  • Palyginimui, 6 GB RAM + 64 GB ROM „Xiaomi Mi 8“ versija su 25 % nuolaida kainuoja 356,49 eurus.
  • Lietuvoje „Xiaomi Mi 8“ kainuoja apie 462 eurus.

Iškart reikia pabrėžti, kad tai visiškai naujas išmanusis telefonas, tad ir apžvalgų, deja, dar tikrai nėra. Jį Kinijoje planuojama pradėti pardavinėti tik nuo rugsėjo 25 dienos. Tačiau jau ir dabar galima daryti tam tikras išvadas, palyginus „Xiaomi Mi 8“ su „Xiaomi Mi 8 Lite“.

Su trenksmu pristatytas „Xiaomi Mi 8“ iškart susilaukė pagyrų ir kai kurie teigė, kad tai bene iki šiol geriausias kinų kada nors sukurtas išmanusis telefonas. Tačiau kaip jo jaunesnysis brolis „Xiaomi Mi 8 Lite“? Tik ką pristatytas išmanusis telefonas traukia daugelio pirkėjų dėmesį dėl akivaizdaus privalumo, tai jo kaina. Tačiau ko neteko šis „mažylis“? Žingsnis po žingsnio palyginę šiuos du telefonus nustebome, yra tam tikrų vietų, kuriose „Xiaomi Mi 8 Lite“ pirmauja prieš tikrą flagmaną „Xiaomi Mi 8“.

Kainų, procesorių, vaizdo plokščių, RAM + ROM ir ekranų skirtumai

Pats pirmas dalykas yra kaina. Akivaizdžiai galima matyti, kad „Lite“ versija yra 100 eurų arba trečdaliu pigesnė už „Mi 8“. Ir kai detaliai panagrinėjame specifikacijas ir telefonų galimybes, tampa aišku, kur gamintojas pataupė.

Pradėkime nuo procesoriaus. Jei „Xiaomi Mi 8“ turi vieną sparčiausių 8-nių branduolių 2,8 GHz „Snapdragon 845“, tai jo jaunesnis brolis aprūpintas 2,2 GHz taktinio dažnio 8 branduolių „Qualcomm Snapdragon 660“. Tad nors pastarasis procesorius tikrai susidoros su kasdienėmis ir daugiau resursų reikalaujančiomis užduotimis, tai vis tiek yra senesnis ir ne toks galingas procesorius.

Taip pat ir vaizdo plokštė „Xiaomi Mi 8 Lite“ yra kiek senesnė – jis darbuojasi su „Adreno 512“, o „Xiaomi Mi 8“ su „Adreno 630“.

Daug kalbėti apie RAM ir ROM nėra prasmės, nes čia galimos įvairios komplektacijos ir tik nuo asmeninių poreikių priklauso ko kam reikia. Nors „Lite“ versiją galima įsigyti ir su 4 GB RAM, o „Mi 8“ tėra vien tik 6 GB RAM. Taip pat abi telefonų versijos nepalaiko papildomų atminties kortelių, tad reikia prieš perkant telefoną pasirinkti tinkamiausią vidinės atminties versiją.

Įdomus dalykas, kad „Xiaomi Mi 8 Lite“ ekranas yra netgi didesnis nei „Xiaomi Mi 8“. Pastarasis turi 6,21 colių įstrižainės „Samsung AMOLED“ ekraną (1080 x 2248, 402 PPI) su nestandartiniu 18,7:9 kraštinių santykiu. Ekraną nuo subraižymų apsaugo „Corning Gorilla Glass 5“ stiklas.

„Xiaomi Mi 8 Lite“ turi 6,26 colių įstrižainės ekraną (1080 x 2248, 403 PPI) su vis populiarėjančiu 19:9 kraštinių santykiu. Tačiau čia yra neaišku ar tai „Samsung AMOLED“ ekranas ir ar turi apsaugą nuo subraižymų. Kol kas tai atviras klausimas.

Kamerų skirtumai

Kita svarbi sritis, kurioje matosi skirtumai yra kameros. „Xiaomi Mi 8“ turi galinę integruotą dvigubą kamerą (12 MP, f/1.8, 1/2.55", 1.4µm + 12 MP, f/2.4, 1/3.4", 1.0µm) su dirbtiniu intelektu bei optine stabilizavimo sistema OIS, priekinę 20 MP (f/2.0, 0.9µm) kamerą su dirbtiniu intelektu ir specialiu infraraudonųjų spindulių sensoriumi, kurio dėka veikia veido identifikavimas atrakinant išmanųjį telefoną.  

Na, o „Xiaomi Mi 8 Lite“ turi galinę integruotą dvigubą kamerą (12 MP, f/1.9, 1/2.55", 1.4µm + 5 MP, f/2.0, 1.12µm) su dirbtiniu intelektu bei reguliuojamu fono išblukimo intensyvumu, priekinė 24 MP (f/2.2, 0.9µm) kamera su dirbtiniu intelektu.

Tad kaip matote, „Xiaomi Mi 8“ galinės kameros yra galingesnės, nors priekinė „Xiaomi Mi 8 Lite“ kamera yra geresnė. Taip pat jau žinoma, kad ji taip pat palaiko dirbtinio intelekto pagrindu veikiančias funkcijas. Čia įdiegtos naujos kartos AI „Smart Beauty“ technologijos, kurias kompanija vadina „AI Makeup Beauty“. Taip pat yra panaši funkcija vaizdo įrašymui – „AI Beauty“. Tad asmenukių mėgėjams, tai yra rimti privalumai.

Plius, galinės „Xiaomi Mi 8 Lite“ taip pat palaiko reguliuojamą fono išblukimo intensyvumą. Jį papildo „AI Scene Recognition“ funkcija, o kompanija pridėjo dvi naujas dirbtinio intelekto scenas – „paplūdimys“ ir „jūros dugnas“.

Dar keletas svarbių skirtumų ir panašumų:

Stiklinis „Xiaomi Mi 8 Lite“ išmanusis gali pasigirti prabangos išvaizdai suteikiančiu veidrodiniu efektu, kuris pasiekiamas naudojant atspindinčią nano plokštelę, panašią į „Huawei P20“. Renginio metu „Xiaomi“ palygino telefoną su neseniai anonsuotu „iPhone XR“ pabrėždami, kad „Mi 8 Lite“ yra plonesnis, turi minimalius rėmelius ir mažesnę išpjovą ekrano viršuje. Ir ekrano išpjova yra mažesnė ne tik lyginant su „iPhone XR“, bet ir su „Xiaomi Mi 8“.

„Xiaomi Mi 8“ palaiko 4-tos kartos, o „Xiaomi Mi 8 Lite“ – 3-čios kartos greitąjį baterijos įkrovimą. Tad nors baterijos praktiškai identiškos: atitinkamai 3400 ir 3350 mAh, „Xiaomi Mi 8“ bus įkraunamas greičiau.

„Xiaomi Mi 8“ palaiko veido atpažinimą ir pirštų atspaudų nuskaitymą, „Xiaomi Mi 8 Lite“ neturi veido atpažinimo technologijos.

Abu telefonai darbuojasi su „MIUI 9“ operacine sistema, sukurta „Android 8.1 Oreo“ platformos pagrindu.

Abi versijos turi USB C tipo jungtis, akselerometrą, giroskopą, kompasą, barometrą, du GPS ryšio modulius – vieni pirmųjų telefonų su tokiu sprendimu ir labai stipriu GPS signalu, WiFi 802.11ac ir Bluetooth 5.0 ryšio moduliai, palaikomi visi 4G LTE dažniai Lietuvoje.

Tad telefonai turi rimtų skirtumų ir jau dabar galima suprasti kodėl „Xiaomi Mi 8 Lite“ yra 100 eurų pigesnis nei „Xiaomi Mi 8“. Pastarasis turi geresnį procesorių, vaizdo plokštę, galines kameras, veido atpažinimo technologiją ir greitesnę baterijos įkrovimo technologiją.

Nepaisant šių skirtumų, „Xiaomi Mi 8 Lite“ yra labai galingas išmanusis telefonas ir gal net geriausias technologijų derinys savo kainų grupėje, tad jis tikrai ras savo pirkėją. Jis sužavės puikia priekine kamera ir papildomomis dirbtinio intelekto funkcijomis, mažesne ekrano išpjova, greitu baterijos įkrovimu ir kitais techniniais sprendimais, kurie šį „mažylį“ daro puikiu pasirinkimu tiems, kurie nori sutaupyti ženklią pinigų sumą, bet ir tuo pačiu gauti galingą įrankį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(4)
(8)

Komentarai ()