Kas džiugina ir kas liūdina išbandžius sparčiai populiarėjančią TV garso sistemą su distanciniu pulteliu ir FM radiju - garsas net galingesnis už „Xiaomi TV Soundbar“, tik pastarasis išvaizdesnis („Alfawise XBR-08“ apžvalga, Video)  ()

Pirkėjams itin patinka, kad „Alfawise XBR-08“ garso sistemą galima prijungti tiek laidais, tiek belaidžiu būdu. Gausybė jungčių, tarp kurių yra AUX, USB ir kt., 6 garsiakalbiai, FM radijas, LED ekranas ir galimybė naudoti, kaip dvi atskiras kolonėles. Nejaugi ji be trūkumų? Šioje apžvalgoje ir sužinosime.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-01-26 Kas džiugina ir kas liūdina išbandžius sparčiai populiarėjančią TV garso sistemą su distanciniu pulteliu ir FM radiju - garsas net galingesnis už „Xiaomi TV Soundbar“, tik pastarasis išvaizdesnis („Alfawise XBR-08“ apžvalga, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valendar Review gana seniai daro įvairios technikos apžvalgas. Jis jau yra anksčiau ištestavęs ir kitas garso sistemas, tarp kurių yra ir gana gerai žinoma „Xiaomi TV Soundbar“.

O dabar nusprendė pasižiūrėti ar vis populiarėjanti „Alfawise XBR-08“ yra tikrai tokia kokybiška, kaip teigia gamintojas bei pirkėjai, kurių teigiamų atsiliepų su kiekviena diena tik daugėja.

Tad ilgai nedelsę ir pereisime prie „Alfawise XBR-08“ apžvalgos, kurioje viskas bus detaliai išsiaiškinta nuo pakuotės ir jos turinio iki praktinio ištestavimo ir trumpo palyginimo su „Xiaomi TV Soundbar“.

Pakuotės turinys

Apžvalgininkas yra ypač patenkintas, kad pakuotėje yra tiek daug įvairių laidų. Tai yra ypač svarbu dėl to, kad tokia nebrangi (50,44 €) „Alfawise XBR-08“ garso sistema palaiko išties daug jungčių: USB, AUX, optinė garso įvestis ir palaiko Micro SD kortelę.

Tad pakuotėje yra visi reikalingi laidai, žinoma, pačios Micro SD kortelės nėra. Taip pat yra valdymo pultelis, du varžteliai, kadangi „Alfawise XBR-08“ galima pritvirtinti ir prie sienos, du specialūs padėkliukai, kadangi šią garso sistemą galima padalinti į dvi atskiras garso kolonėles ir aiški instrukcija anglų kalba.

Nepamirškime ir pačios „Alfawise XBR-08“ garso sistemos. Pakuotėje ji yra įdėta kaip atskiros dvi kolonėlės ir tereikia vos poros sekundžių, kad pas sujungtume į vieną (2:53 min.).

Gaminio kokybė ir specifikacijos

Apžvalgininkas teigia, kad nors kolonėlės pagamintos iš plastiko ir metalo, tačiau yra gana sunkokos. Garsiakalbius dengiančios grotelės yra metalinės, tačiau juodas plastikinis korpusas šiek tiek renka pirštų atspaudus. Taip pat yra specialios guminės kojelės.

Sujungus abi kolonėles, bendras ilgis yra apie 95 centimetrus. Taip pat apžvalgininkas teigia, kad pats kolonėlių sujungimas yra kokybiškai pagamintas ir jos laikosi tvirtai, o ir pastatytos atskirai atrodo šauniai (4:22 min.)

Taip netgi įjungti/išjungti, valdyti garsą, perjungti dainas, įdėti Micro SD kortelę ar atmintuką bus patogiau, kadangi vienos kolonėlės šone ir yra įrengti visi šie mygtukai bei jungtys.

Valdymo pulteliu galima taip pat valdyti šią garso sistemą ir ją įjungti/išjungti, keliauti per įvairius režimus, FM, AUX, muzikos vienodintuvą ir taip toliau. Koks pasirinktas režimas, galima suprasti iš ant kolonėlės esančio LED ekrano.

Svarbu yra tai, kad jeigu ši garso sistema bus naudojama, kaip dvi atskiros kolonėlės, tada reikės pasinaudoti pakuotėje esančiu specialiu laidu. Tai yra būtina, kadangi kitu atveju prijungus kolonėlę prie maitinimo šaltinio, iš kitos kolonėlės nieko nesigirdės (6:20 min.).

Tad iš esmės viena kolonėlė yra pagrindinė, kurioje ir yra visos jungtys ir maitinimas, o kita kolonėlė tarsi papildoma.

Pats laidas, sujungiantis šias dvi kolonėles, yra 1,2 metro ilgio ir apžvalgininkui norėtųsi, kad jis būtų kiek ilgesnis.

.

Praktinis testavimas

 

Nuo 7:00 min galite pasiklausyti garso kokybės, kai įjungiama „Alfawise XBR-08“ garso sistema ir pasirenkama groti muziką iš USB atmintuko.

Apžvalgininkas pastebi, kad esant maksimaliam garsui, šiek tiek nukenčia žemi tonai ir geriau iki pat maksimumo – 32 padalos – nesiklausyti muzikos. Ties 28 viskas normalizuojasi.

Taip pat nuo 7:55 min. pademonstruoja kaip keičiasi muzikos kokybė, kai keičiami muzikos žanrai: rokas, džiazas, klasika ir kt.

Apžvalgininkui patinka ir tai, kad išjungus „Alfawise XBR-08“ ir vėl ją įjungus, ši garso sistema atsimena visus tuos nustatymus, kuriais darbavosi iki išjungimo. Tad jei klausysitės iš USB atmintuko, išjungsite „Alfawise XBR-08“ ir vėl ją įjungsite, ji ir toliau leis dainas iš USB atmintuko ir tokiu pačiu garsu, kaip iki tol.

Nuo 9:50 minutės galite matyti, kaip atrodo abi kolonėlės sujungtos į vieną „Alfawise XBR-08“ garso sistemą. Beje, ji yra ilgesnė už „Xiaomi TV Soundbar“.

Apžvalgininkas taip pat teigia, kad jeigu „Alfawise XBR-08“ naudosite kaip papildomas kolonėles televizoriui, tada geriausia su šios garso sistemos pulteliu pasirinkti praktiškai maksimalų garsą ir vėliau jau garsą reguliuoti pačiame televizoriuje. Taip bus paprasčiau ir patogiau.

„Alfawise XBR-08“ pultelis bus labiau reikalingas jei klausysitės muzikos iš USB atmintuko, norėsite keisti muzikos stilius ir panašiai.

Galutinis verdiktas

„Pliusai yra gana akivaizdūs. Garso kokybė tikrai gera, o ir garso lygis yra aukštas, jo tikrai užtenka. Tik patariu nesirinkti maksimalaus 32 garso lygio – geriau apsistoti ties 28-30. Džiugina ir itin didelė gausa įvairių jungčių, tik S/PDIF nėra. Galime klausyti FM radijo, palaiko Bluetooth ryšį, tad galime susieti su praktiškai visais įrenginiais. O ir galimybės prijungti papildomai atminties kortelę bei USB atmintuką yra pliusai.

Minusas yra tas, kad plastikinis korpusas renka pirštų atspaudus, tad jei dažnai kolonėles čiupinėsite, jas dažniau ir valyti reikės. Pamiršau paminėti dar vieną pliusą, kad kai kolonėlės yra sujungtos, tada pasinaudojame pakuotėje esančiu laidu ir jas sujungiame į vieną garso sistemą. Ilgis puikus ir viskas patogu. Tačiau kai kolonėles atjungiame ir norime pastatyti atskirai – tarpas tarp jų nebus ilgesnis nei 1,2 metras, kadangi būtent tokio ilgio kitas laidas yra pakuotėje. Šį momentą laikyčiau minusu ir geriau, kad šis laidas būtų 2 metrų ilgio.

Vertinant bendrai, manau, kad už tokią kainą Alfawise XBR-08 yra gera garso sistema ir dabar televizorius turi kur kas daugiau garso. Su ja galima ir muzikos klausytis, ir filmų garso kokybę pagerinti, tad rimtų pretenzijų tokioje kainų kategorijoje aš Alfawise XBR-08 neturiu.

Jei palygintume Alfawise XBR-08 su Xiaomi TV Soundbar, tai sakyčiau, kad Alfawise XBR-08 netgi galingesnis garsas, tačiau Xiaomi įrenginys yra išvaizdesnis. Taip pat Alfawise XBR-08 turi valdymo pultelį, o Xiaomi TV Soundbar yra valdomas mygtukais.“

Išsami „Alfawise XBR-08“ techninė informacija ir pirkėjų atsiliepimai:

Skelbiama 32% nuolaida naujos kartos „soundbar“ tipo garso sistemai su 4 10W galios garsiakalbiais, nuotoliniu valdymu ir net FM imtuvu („Alfawise XBR-08“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)

Kaina ir sąlygos

„Alfawise XBR-08“:

  • Gearbest – 50,44 €.
  • Dabar parduodama su 32 % nuolaida, į Lietuvą pristatoma papildomai sumokėjus 14,65 €  už siuntimą registruotu paštu (nesirinkite pigesnio būdo „Expedited Shipping“ – rizikuojate mokesčiais).
  • Yra įtrauka į „Gearbest Exclusive Brands“ išpardavimo pasiūlymų sąrašą.
  • Lietuvoje neparduodama.

„Xiaomi TV Soundbar“:

  • Gearbest – 76,99 €.
  • Dabar parduodama su 21 % nuolaida, į Lietuvą pristatoma papildomai sumokėjus 12,85 €  už siuntimą registruotu paštu.
  • Lietuvoje neparduodama.
  • Išsamios apžvalgos.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()