Tai pats geriausias „Xiaomi“ belaidis rankinis dulkių siurblys? Talpesnė atliekų dėžutė, kur kas daugiau skirtingų antgalių, nuimamos ir lengvai pakeičiamos baterijos, o svarbiausia - mažesnė kaina („Roidmi F8“ ir „Jimmy JV51“ apžvalga, Video)  ()

„Roidmi F8“ ar „Jimmy JV51“? Kuris belaidis, rankinis dulkių siurblys geresnis? Kuo jie skiriasi, kaip dirba ant kiliminės dangos ir kietų grindų bei kada kokį rinktis? Nedelskime ir iškart keliaukime prie šių „Xiaomi“ siurblių palyginamosios apžvalgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ergonomika ir dizainas

Pasižiūrėjus į šių dviejų siurblių išvaizdą galima gana greitai pastebėti, kad „Jimmy“ yra masyvesnis ir panašus į „Dyson“ rankinius siurblius.

„Jimmy“siurblys turi įjungimo/išjungimo mygtuką ant rankenos – po varikliu ir už atliekų dėžutės – o siurblio gale yra siurbimo režimų (įprasto ir maksimalaus siurbimo) pasirinkimo mygtukas.

„Roidmi“ atveju įjungimo/išjungimo mygtukas yra ant pačio siurblio viršaus.

Kitas skirtumas yra atliekų dėžutės: „Jimmy“ siurblyje ji yra įtaisyta vertikaliai, o „Roidmi“ siurblyje – horizontaliai.

Apžvalgininkas teigia, kad toks sprendimas buvo padarytas siekiant sumažinti siurblio matmenis ir padidinti jo efektyvumą bei galią – tad „Roidmi“ yra galingesnis už „Jimmy“ siurblį, tačiau kaip viskas atrodo praktiškai sužinosime testų metu.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad norint išvalyti „Roidmi“ atliekų dėžutę, ją tenka visą nuimti nuo siurblio ir nors tai yra visiškai paprasta padaryti, tačiau kartais savaime iškrenta filtras.

„Jimmy“ siurblyje atliekų dėžutė yra talpesnė ir norint ją išvalyti, tereikia paspausti apačioje esančią, dugną užfiksuojančią svirtelę ir visos atliekos iškrenta.

Visgi, čia irgi yra vienas svarbus momentas – jei atliekų dėžutė yra labai pripildyta, virš maksimalios ribos, visos atliekos gali ir neiškristi. Tada teks nuspaudus viršuje esantį mygtuką, nuimti atliekų dėžutės išorinį dangtį ir su šepetėliu išvalyti likusias atliekas (3:50).

Kalbant bendrai, „Roidmi“ siurblys yra šiek tiek trumpesnis ir ties varikliu plonesnis, palyginus su „Jimmy“ siurbliu.

Papildomi priedai

Su „Jimmy“ siurbliu gauname daugiau papildomu priedų. Be pagrindinės siurbimo galvos dar gauname tris papildomus siurbimo įrankius.

Vieną mažesnę siurbimo galvą (pilnai motorizuotą, su šepetėliu ir prijungiama specialiomis jungtimis 6:20), kuri yra labai patogi jei reikia išsiurbti laiptus, automobilį ir panašias vietas, kuriose būtų nepatogu dirbti su didžiąja siurbimo galva, bet ilgai užtruktų darbuotis su kitais siurbimo įrankiais.

Tad dar yra antgalis sunkiai pasiekiamoms vietoms ir šepetys su didele anga.

„Roidmi“ siurblys faktiškai turi tik vieną papildomą siurbimo antgalį, nors jį galima išardyti į dvi atskiras dalis (6:48), tačiau šiuo atveju „Roidmi“ turi pliusą, kad jo antgalis turi fiksatorių, o „Jimmy“ atveju fiksuojama tik mažesnioji siurbimo galva, o kiti priedai yra įtvirtinamai paprastai (6:55).

Apžvalgininkas teigia, kad visi siurblių antgaliai laikosi tvirtai ir akivaizdu, jog daugiau jų gauname su „Jimmy“ siurbliu.

Kalbant detaliau apie pagrindines siurblių siurbimo galvas, tai „Roidmi“ turi didelį apvalų šepetį ir papildomus 3 nedidelius minkštus gumos ratukus, kurie apsaugo grindis nuo subraižymų.

„Jimmy“ atveju situacija praktiškai tokia pati, tik skirtumas tas, kad jis turi 4 nedidelius ratukus, tačiau jie yra plastikiniai.

Taip pat „Jimmy“ apvalusis šepetys yra atviresnis ir labiau išsikišęs į priekį ir testavimuose tai suteikia pliusų, kai reikia susitvarkyti su dideliu kiekiu atliekų.

O „Roidmi“ apvalusis šepetys yra kiek labiau paslėptas, tačiau turi keičiamą šepetėlį, skirtą būtent kiliminei dangai (11:35).

Apžvalgininkas taip pat pabandė apkeisti šių dviejų siurblių šepečius vietomis, tačiau to padaryti nepavyko. Jie šiek tiek skiriasi ilgiu ir nėra galimybės įdėti „Jimmy“ šepečio į „Roidmi“ siurbimo galvą ir atvirkščiai.

„Tad jei jūsų namuose yra kietos grindys ar jums tenka siurbti didesnius kiekius atliekų, tada geresnis pasirinkimas yra Jimmy siurblys. O jei namuose yra tiek kietų grindų, tiek kiliminės dangos, tada geresniu pasirinkimu tampa Roidmi siurblys.“

Dar vienas skirtumas yra tas, kad „Roidmi“ siurbimo galvoje yra LED apšvietimas ir tai tampa gana dideliu privalumu, kai reikia išvalyti tokias vietas, kuriose yra tamsu. Kaip tai atrodo praktiškai galite matyti nuo 14:10 min.

Baterijų skirtumai

„Roidmi“ baterija yra įmontuota korpuse ir jos pakeisti nėra galimybės, o „Jimmy“ baterija yra lengvai nuimama (14:54).

Šalia „Jimmy“ baterijos yra LED indikatorius ir jei jis šviečia žalia spalva, reiškia, kad baterija yra pilnai įkrauta. O ant „Roidmi“ korpuso yra keletas LED indikatorių ir kuo mažiau jų šviečia, tuo mažiau baterijos energijos likę.

Kietų grindų siurbimo testas

Šis testas prasideda nuo 15:30 min. Pirmiausiai apžvalgininkas pradeda testuoti „Jimmy“ siurblį ir su juo bando išvalyti vienoje vietoje esančią labai didelę atliekų krūvą.

Ir rezultatas yra gana įspūdingas – „Jimmy“ siurblys jau praktiškai iš pirmo pervažiavo pirmyn/atgal sugebėjo susiurbti kone visas atliekas.

„Roidmi“ teko tokia pati užduotis (17:30 min.) ir matyti, kad labiau apsaugotas šepetys dalį atliekų nustumia į priekį, o ne susiurbia.

Tačiau teisybės dėlei reikėtų pasakyti, kad vargiai namuose yra tokio dydžio atliekų kalnai, su kuriais reikės susidurti dulkių siurbliams.

Kiliminės dangos testavimas

Pastarasis testas prasideda nuo 19:33 min. ir sąlygos tos pačios: vienoje vietoje yra didelis kiekis atliekų, su siurbliu pravažiuojama vieną kartą pirmyn/atgal, tik šįkart bus naudojami maksimalūs siurbimo režimai.

„Jimmy“ sugebėjo susiurbti didžiąją atliekų dalį, tačiau šiek tiek paliko dulkių. Įprastam apvaliam šepečiui yra kiek sunkiau surinkti visas dulkes iš kiliminės dangos.

„Roidmi“ testavimo atveju (22:15 min) apžvalgininkas pakeitė jo įprastą apvalų šepetį ir uždėjo su kietesniais šereliais ir kiliminei dangai skirtą šepetį.

Kiliminę dangą „Roidmi“ išvalė ganėtinai gerai ir liko labai nedidelis kiekis atliekų, tačiau apžvalgininkas ypatingai ženklaus skirtumo tarp „Jimmy“ ir „Roidmi“ darbo rezultatų nepastebėjo.

Galutinis verdiktas

„Jei man reikėtų rinktis tarp šių dviejų siurblių, tai aš pasirinkčiau Jimmy. Jis turi geriau ant grindų besidarbuojantį šepetį, daugiau papildomų priedų ir kainuoja mažiau.

Roidmi yra galingesnis, turi LED apšvietimą ir panašu, jog geriau darbuojasi ant kiliminės dangos, tačiau skirtumas nėra toks ženklus.“

Kaina ir sąlygos

„Jimmy JV51“:

„Roidmi F8“:

  • AliExpress iš Lenkijos sandėlio - €255
  • Gearbest - išparduota;
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(4)
(22)

Komentarai ()