„Xiaomi Mi Band 3“ jau nėra geriausias pasirinkimas? „Žinoma, kiekvienam asmeniškai spręsti ką įsigyti, bet jei reikėtų rinktis tarp šių apyrankių, tai aš be jokių dvejonių pasirinkčiau Hey Plus arba visai kito lygio Amazfit Bip“ („Xiaomi Mi Band 3“, „Xiaomi Hey Plus“, „Xiaomi Amazfit Bip“ apžvalga, Video)  ()

„Xiaomi Mi Band 3“, „Xiaomi Hey Plus“, o gal „Xiaomi Amazfit Bip“? Ką geriau pasirinkti? Apžvalgininkas yra išbandęs visus šiuos išmaniuosius įrenginius ir pasirengęs atvirai pasidalinti savo įspūdžiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, kad apžvalgoje Geriausios išmaniosios apyrankės 2019 metais iki 30€ lyginome Xiaomi ir Honor produkciją ir autorius prėjo išvados, jog geriausias variantas išmaniųjų apyrankių tarpe 30€ diapazone yra „Xiaomi Hey Plus“ - iš esmės tas pats „Mi Band 3“ tik su spalvotu „Honor Band 4“ ekranu ir labai simpatiškos išvaizdos. 

Bet ar tikrai „Xiaomi Hey Plus“ nieko nesiskiria nuo „Mi Band 3“? Skirtumai matosi ir vien iš gamintojo pateikiamų techninių parametrų:

Product name
Xiaomi Mi band 3
Xiaomi Hey Plus
Display
0.78 inches OLED display screen
0.95 inches OLED display screen
Screen resolution
128 x 80px
240×120 px
Functions
Alarm Clock,Bluetooth dialing,Call reminder,Calories burned measuring,Date,
Distance recording
,Measurement of heart rate,Pedometer,Sedentary reminder,Sleep management,Time
Alarm Clock,Bluetooth dialing,Call reminder,Calories burned measuring,Camera remote control,Find your phone,Incoming calls show,Measurement of heart rate,Message management,
Pedometer,Sedentary reminder,Sleep management
Bluetooth version
Bluetooth 4.2
Bluetooth 4.0
Battery capacity
110mAh
120mAh
Standby time
More than 20 days
10 days
Waterproof rate
5ATM
IP68
Compatability
Android 4.4 / iOS 9.0 and above systems
Android4.4 / iOS8.0 or above
Product weight
0.0600 kg
0.0197 kg
Product size (L x W x H)
24.70 x 1.79 x 1.20 cm / 9.72 x 0.7 x 0.47 inches
22.50 x 1.57 x 1.05 cm / 8.86 x 0.62 x 0.41 inches
 

Taip pat suradome įdomią apžvalgą, kurioje „Xiaomi Hey Plus“ palyginama su „Mi Band 3“ ir „Amazfit Bip“. Autorius gan detaliai aprašo visus įspūdžius iš kurių pamatysite, kad skirtumų visgi yra - tai panašios, bet skirtingos apyrankės.

„Xiaomi Hey Plus išmaniąja apyranke jau naudojuosi beveik mėnesį laiko ir galiu pasakyti, kad ji man patiko labiau nei Mi Band 3 bei Amazfit Bip. Tai nereiškia, kad jie yra blogesni, tačiau kai kurie Hey Plus momentai man buvo svarbesni nei kitų išmaniųjų įrenginių, bet apie viską iš eilės.“

Pakuotės turinys

„Xiaomi Hey Plus“ pakuotės turinys yra gana paprastas: įkrovimo laidas ir pati apyrankė.

Pirmasis jos pliusas yra tas, kad apyrankę galima įkrauti neišėmus pačio modulio, kaip kad reikia daryti su „Mi Band 3“.

„Xiaomi Hey Plus“ apačioje yra davikliai, kurie matuoja širdies ritmą ir kontaktai, per kuriuos įkraunama baterija.

Beje, pačioje apyrankėje yra speciali ertmė ir uždėjus įkrovimo jungtį ji užsifiksuoja (1:35 min.). Belieka USB laidą įkišti į kompiuterį ar kitą įrenginį ir įkrauti „Xiaomi Hey Plus“.

„Xiaomi Hey Plus“ išvaizda ir palyginimas su „Xiaomi Mi Band 3“

Išvaizda šių išmaniųjų apyrankių yra praktiškai identiška ir tik pats „Mi Band 3“ modulis yra kiek didesnis ir širdies ritmo davikliai truputi labiau išsikišę į išorę.

Pagrindinis skirtumas yra ekranuose. „Mi Band 3“ turi nespalvotą, 0,78 colių įstrižainės OLED (120 x 80) ekraną, o „Hey Plus“ yra spalvotas OLED ekranas (240 x 120) su 0,95 colių įstrižaine.

„Tad man Hey Plus ekranas žymiau labiau patinka. Jis yra spalvotas, vaizdas gerokai gražesnis ir geriau matomas. Plius, pats ekranas yra plokščias, o ne iškilęs, kaip Mi Band 3 atveju. Maloniau yra liesti Hey Plus ekraną ir jis mažiau renka pirštų atspaudus bei braižosi. Gal tik Mi Band 3 sąsaja yra kiek labiau animuota nei Hey Plus. Pastarojoje viskas paprasčiau, tačiau vaizdas kur kas geresnis ir skaityti gautų pranešimų informaciją kur kas maloniau. Taip pat Hey Plus greičiau reaguoja, kai apyrankė yra paverčiama. Ekranas greičiau pradeda šviesti nei Mi Band 3.“

„Mi Band 3“ sveria 20 gramų, o „Hey Plus“ - 21 gramą, tad didelio skirtumo nėra.

Kalbant apie techninius dalykus, tai didelių skirtumų tarp šių apyrankių nėra. „Hey Plus“ palaiko taip pat „Bluetooth 4.2“ ryšį, yra atspari vandeniui, matuoja širdies ritmą, tačiau „Hey Plus“ turi kiek didesnės talpos bateriją – 120 mAh. „Mi Band 3“ turi 110 mAh.

„Hey Plus“ vartotojo sąsaja, susiejimas su „Mi Home“ programėle ir testavimas

Štai taip atrodo pagrindinis apyrankės pateikiamas vaizdas ir galima matyti savaitės dieną, laiką, datą, nueitus žingsnius, baterijos būseną ir kai yra gautas pranešimas – kairėje, viršutiniame kampe dega raudonos spalvos indikatorius.

Pačioje apyrankėje galima perskaityti gautus pranešimus ir juos ištrinti, tačiau atsakyti į juos nėra galimybės.

Apžvalgininkas šią apyrankę susiejo su išmaniuoju telefonu per „Mi Home“ programėlę ir teigia, kad viskas per „Bluetooth“ ryšį puikiai sinchronizuojasi.

Programėlėje galima pasižiūrėti nueitų žingsnių statistiką, matuoto širdies pulso rodiklius ir „kas svarbiausia, kurti įvairius scenarijus. Šiuo metu jų galima sukurti 4, bet ateityje tikėtina, kad bus galima ir daugiau. Tad su apyranke galima išjungti/įjungti šviestuvą, paleisti robotą dulkių siurblį ir panašiai.“

Pačioje „Hey Plus“ apyrankėje dar galima matyti trijų dienų orų prognozę, nustatyti žadintuvą. Jis yra lygiai toks pats, kaip ir „Mi Band 3“ ir su pačia apyranke galima nustatyti vienos dienos žadinimo laiką. Norint sudaryti visą tvarkaraštį, reikės tą padaryti per programėlę. Apžvalgininkas pastebi, kad abi apyrankės maloniai vibruoja, kai žadina ir „jos tai atlieka maloniau nei Bip išmanusis laikrodis.“

Kalbant apie „Hey Plus“ širdies ritmo matavimą, tai apžvalgininkas apyrankės matavimo tikslumą patikrino su kraujospūdžio matuokliu.

Tad po fizinės veiklos „Hey Plus“ parodė 109-112 dūžių per minutę, o kraujospūdžio matuoklis – 112. Antrą kartą pakartojęs matavimą gavo tokius rezultatus: „Hey Plus“ rodė 113-115, o kraujospūdžio matuoklis – 115.

„Apyrankės išmatuoti rezultatai praktiškai nesiskyrė ir jais tikrai galima tikėtina. Beje, Mi Band 3 galima visai išjungti širdies pulso matavimą, o Hey Plus to padaryti nėra galimybės. Galima pasirinkti dienos ar nakties metu norite, kad ji matuotų pulsą.“

Taip pat programėlėje galima stebėti miego kokybę ir apžvalgininkas teigia, kad „Hey Plus“ tiksliai fiksuoja šiuos rodiklius.

O štai su žingsnių ir nueito atstumo skaičiavimu yra tam tikrų nukrypimų. Apžvalgininkas patikrino „Hey Plus“ rodomus skaičius su telefone esančiu GPS matavimu ir skirtumas siekė 5-9 proc, „bet čia kažkokio itin didelio tikslumo tikėtis ir nevertėjo. Vertinant bendrai, ganėtinai neblogas rezultatas.“

Pačioje „Hey Plus“ apyrankėje dar yra nustatymai, kuriuose galima pasižiūrėti kiek liko baterijos energijos, programinės įrangos versiją ir kt., keisti ekrano ryškumą (0, 50, 100 proc. ir automatinis ryškumas).

Taip pat palaiko „surasti telefoną“ funkciją, atmesti skambutį, primena kada metas pajudėti, nuotolinis kameros valdymas ir, žinoma, galima pasižiūrėti pradinę statistiką: padarytų žingsnių kiekį, nueitą atstumą, sudegintas kalorijas, pulsą.

Palaiko bėgimo lauke, ant bėgimo takelio, važiavimo dviračiu sporto režimus. Taip pat yra NFC modulis ir palaiko „Alipay“ mokėjimus. Visgi, dėl pastarojo dalyko daug vilčių dėti neverta, kadangi „Hey Plus“ kol kas yra skirta Kinijos rinkai bei dar turi pereiti „Google“ sertifikavimą. Tačiau jei naudojate vadinamą domofoną ir dažnis yra 13,56 MHz - „tada ši apyrankė taps puikiu jūsų pagalbininku ir su ja galėsite lengvai bei patogiai patekti į savo namus“.

Apžvalgininkas teigia, kad yra ir dar viena programėlė, tai „Hey+“. Deja, bet ji vis dar yra kinų kalba ir kol kas tik atskirų entuziastų dėka galima ją pakeisti į kitą kalbą. Kaip tai padaryti galite pasižiūrėti šiame vaizdo įraše.

O kaip gi baterija?

Gamintojas nurodo, kad „Hey Plus“ baterijos užteks iki 18 dienų. Apžvalgininkas šią apyrankę naudojo įprastai: dienos metu buvo nuolat „Bluetooth“ ryšiu susieta su telefonu, dienos arba nakties metu matavo širdies ritmą, sekė miego kokybę ir kitus fizinės veiklos rodiklius.

Tad baterijos užteko 14,5 dienos ir atkreipiamas dėmesys, kad iki 50 proc. apyrankės baterija išsikrovė gana lėtai, tačiau vėliau jos išsikrovimas vyko greičiau ir paskutiniųjų 10-15 proc. netenkama per 1-2 dienas.

Lyginant su „Mi Band 3“, tai yra gana panašūs rezultatai, tačiau „Amazfit Bip“ baterija ištveria gerokai ilgiau – iki 45 dienų.

Tai kodėl gi apžvalgininkas renkasi „Hey Plus“, o ne „Mi Band 3“ ar „Amazfit Bip“?

„Viskas yra gana paprasta. Hey Plus yra geriau nei Mi Band 3 dėl turimo ryškesnio, didesnio ir geresnio ekrano.

O lyginant su Amazfit Bip, tai jis turi aiškių privalumų. Amazfit Bip baterija vienu įkrovimu tarnauja daugiau nei dvigubai ilgiau, palyginus su Hey Plus, taip pat turi šviesą atspindintį, didesnį ir nuolat šviečiantį ekraną. Tad šviečiant ryškiai saulei jame yra gerai matyti informacija. Tačiau tamsiu paros metu reikia įjungti ekrano apšvietimą, nes kitu atveju sunku įžiūrėti informaciją.

Dėl techninių galimybių ir funkcijų užtikrinimo tai pliusai atitenka Hey Plus. Kadangi su ja galima valdyti kitus išmaniuosius Mi Home prietaisus.

Hey Plus apyranke man taip pat yra patogiausia ir maloniausia dėvėti.

Žinoma, kiekvienam asmeniškai spręsti ką įsigyti, bet jei reikėtų rinktis tarp Mi Band 3 ir Hey Plus, tai aš be jokių dvejonių pasirinkčiau Hey Plus apyrankę.

O lyginant su Amazfit Bip, tai čia jau sunkiau ką pasakyti ir viskas priklauso nuo asmeninių poreikių. Jei reikia ilgiau veikiančios baterijos, didesnio ekrano, GPS ir nesiruošiate naudoti jo išmaniųjų namų prietaisų valdymui – tada Amazfit Bip yra geras pasirinkimas. Kitu atveju geriau rinktis Hey Plus, kuri ir gerokai pigesnė už Amazfit Bip laikrodį.“
 

Kaina ir sąlygos

Išmanioji apyrankė „Xiaomi Hey Plus“:

  • Aliexpress - 32,21 €;
    • pristatymas į Lietuvą papildomai kainuos 3,22 €.

Išmanioji apyrankė „Xiaomi Mi Band 3“ tarptautinė versija:

  • Aliexpress - 23,32 €.
  • Gearbest - išparduota.

Išmanusis laikrodis „Amazfit Bip“:

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()