„IP kamera, kuri tikrai patiko - su naktiniu matymu, tyliai veikiantys kameros pasisukimo varikliukai; platus matymo kampas; nuotolinis valdymas, ryškus ir detalus vaizdas, iš konkurentų išsiskiriantis geras dizainas“ („Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ apžvalga, Video)  ()

Jau tampa gana sunku kažkuo nustebinti ir namų stebėjimo kameros atrodo visos panašios savo išvaizda, techninėmis galimybėmis, funkcijomis, tačiau vis dar pasitaiko įdomių variantų ir vienas tokių yra „Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ stebėjimo kamera.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas detaliai ją išbando, ištestuoja, pateikia filmavimo pavyzdžius ir pasidalina savo asmeniniais įspūdžiais.

Tačiau viską pradėkime tradiciškai – nuo „Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ pakuotės.

Kamera atkeliavo gana įprastoje ir kažkuo labai neišsiskiriančioje pakuotėje ant kurios pavaizduota pati kamera ir surašytos pagrindinės techninės charakteristikos.

Viduje randame pačią „Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ kamerą ir būtinus jos priedus: kamerai prie sienos, baldų ar bet kur kitur pritvirtinti reikalingas tvirtiklis su 1/4 colių sriegiu; varžtai; 2 metrų ilgio, storas, elastingas, baltos spalvos USB-microUSB laidas; maitinimo kištukas su USB 5V/1A išėjimu ir trumpa naudojimosi instrukcija.

Aiškiai pateikta informacija, kaip sujungti ir nustatyti šią kamerą, tad viskas turėtų būti aišku ir tiems, kuriems tai bus pirma tokia kamera.

„Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ išvaizda

Kamera yra minimalistinio dizaino, baltos spalvos ir kiek nestandartinės formos. „Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ pasisuka tiek nuo pagrindo, tiek ir aplink savo ašį.

Horizontalus sukimosi kampas yra įspūdingas ir siekia 355 laipsnių, tad galima sakyti, kad kamera geba apsisukti aplink savo ašį.

Vertikaliai kamera pasisuka 110 laipsnių kampu, o pačios kameros „matymo akis pasisuka 80 laipsnių kampu“.

Kameros apačioje yra microUSB jungtis ir „Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ pritvirtinama prie pakuotėje esančio laikiklio.

Bendrai kamera yra gana kompaktiškų išmatavimų ir sveria tik 190 gramus.

Micro SD atminties kortelė dedama po pačia kameros galva ir norint pamatyti šią jungtį – reikia į viršų pakelti kameros objektyvą.

Verta atkreipti dėmesį, kad kamera geba matyti nakties metu ir reaguoja į judėjimą, taip pat yra įtaisytas mikrofonas bei garsiakalbis, o nuotraukų ir vaizdo įrašų raiška siekia FHD.

FHD vaizdo įrašo pavyzdys su įjungtu kambario apšvietimu:

SD vaizdo įrašo pavyzdys filmuojant nakties metu:

FHD vaizdo įrašo pavyzdys:

„Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ pritvirtinimas

Apžvalgininkas teigia, kad pritvirtinti kamerą yra visai nesudėtinga – tereikia pasirinkti plokščią paviršių ir ją pritvirtinti.

Ant pagrindo esantis guminis žiedas užtikrina, kad kamera nejuda ir laikosi tvirtai ant skirtingų paviršių, tad ją galima laikyti padėtą ir ant stalo.

Iš esmės „Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ reikėtų pritvirtinti prie sienos, lubų ar baldų ir tam pasinaudoti pakuotėje esančiu specialiu laikikliu bei varžtais.

„Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ valdymas ir jos programėlė

Pirmiausiai reikia nuskenuoti QR kodą arba tiesiog atsisiųsti „BlitzWolf“ programėlę (tinka iOS ir Android įrenginiams), ją įdiegti, prisiregistruoti ir atlikti keletą konfigūracijos nustatymų. Iš esmės baziniai dalykai.

Kadangi kamera sąveikauja su kitais prietaisais ir ji bus išmaniojo namo dalis, tai programėlėje reikia nurodyti kambarį (-ius), kuriuose ji darbuosis ir filmuos.

Taip pat reikės pasirinkti savo „WiFi“ tinklą (palaiko 2.4 GHz) ir prijungti kamerą prie „WiFi“, parodant jai telefono ekrane atsiradusį QR kodą.

Kaip atrodo programėlė telefone ir valdoma „Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ kamera, galite pasižiūrėti šiame vaizdo reportaže:

Apžvalgininkas pabrėžia du svarbius momentus:

  • kameros aktyvavimo metu nėra atliekamas kalibravimas ir ji lieka stebėti tuo pačiu kampu, kaip ir ankstesniais kartais. Tai yra ypač naudinga, jei netyčia namuose dingsta elektra ir vėl jai atsiradus nereikia atkurti kameros žiūrėjimo kampų;
  • kamera įjungimo ir aktyvavimo metu skleidžia pasisveikinimo garsą, kurio neįmanoma nustatymuose atjungti. Tad tai nėra itin geras dalykas, norint tyliai stebėti kūdikio kambarį.

Yra įdomus kameros momentas, kuris „ją skiria nuo konkurentų. Nustatymuose galima įjungti, kad kamera reaguotų į judėjimą bei sektų judantį objektą. Ir šiuo režimu kamera veikia kuo puikiausiai. Kai tik kameros stebėjimo plote atsiranda žmogus ar kitas judantis objektas, kamera konfigūruojasi taip, kad objektas būtų stebimas iš horizontalaus peržiūros kampo ir tada jį seka. Ir svarbiausia, kad tai atlieka labai tyliai – kameros pasisukimo praktiškai negirdėti.“

Vaizdo fiksavimo galimybės

Apžvalgininkas pasidalina vaizdais, kurie padaryti esant įvairioms aplinkos sąlygoms, skirtingam apšvietimui, skirtingam matymo kampui ir t.t.

Kamera palaiko 1920 x 1080 raišką su 15 kadrų per sekundę filmavimu ir tai yra įprasta daugeliui tokio tipo kamerų.

Puiku yra tai, kad kamera reaguoja į judesį ir palaiko iki 64 GB atminties kortelę. Visą užfiksuotą vaizdą taip pat galima saugoti „Tuya debesyje, tad net jei nėra atminties kortelės, kamera užfiksavusi judėjimą padaro ekranvaizdžius ir juos išsaugo.“

„Galiu pasakyti, kad kameros fiksuojamas vaizdas yra sultingas, aiškus, be kažkokio triukšmo. Įrašo kokybė yra labai gera ir matomas vaizdas detalus. 1080P 15 FPS įrašai yra įrašomi su geru garsu ir 32 GB atminties kortelės užteks iki 2 savaičių.“

Kameros reagavimas į judėjimą:

Apžvalgininkas pabaigoje dar išrenka šią „Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“ kamerą ir tikriems technologijų entuziastams parodo, kas slepiasi jos viduje.

„Apibendrindamas galiu pasakyti keletą momentų, kodėl man patiko Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ kamera.

Iš konkurentų išsiskiriantis, geras dizainas; tyliai veikiantys kameros pasisukimo varikliukai; platus matymo kampas; programėlėje galima peržiūrėti vaizdo įrašus, reguliuoti kameros matymo kampą, įrašyti vaizdo įrašus, atkurti video archyvą, koreguoti pačios kameros darbo režimą. Pats fiksuojamas vaizdas yra sultingas, ryškus, su daugybę detalių ir geru naktiniu matymu.“

Kaina ir sąlygos

Stebėjimo kamera „Blitzwolf BW-SHC1 1080P PTZ“:

Aliexpress - 36,90 €;

  • nemokamas siuntimas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()