Savaitės įdomiausių apžvalgų panorama: ką apie naujausią „JBL“ kolonėlę sako šios kompanijos gerbėjas, kodėl „360 S5“ dar geriau už „Xiaomi Roborock S50“, kaip „OnePlus 7“ atrodo prieš „OnePlus 7 Pro“ ir naujausią „Redmi K20 Pro“ (8 apžvalgų suvestinė, Video)  ()

Šios savaitės įdomiausios apžvalgos:

- „Xiaomi Mi Airdots Pro“ TWS belaidės ausinės - apžvalga įdomi dėl savo detalumo, jos autorius pasidalina įspūdžiais po dviejų savaičių su šiomis ausinėmis;

- „JBL Charge 4“ prieš „JBL Charge 3“ - labai detali kolonėlių apžvalga: apžvalgininkas didelis „JBL“ kompanijos mėgėjas, tad jas palygina ir su kitomis „JBL“ kolonėlėmis;

- „OnePlus 7“ išmanusis telefonas - išsamus palyginimas su „OnePlus 7 Pro“ ir naujausiu „Redmi K20 Pro“: puikus išmanusis, kuris mažai kuo nusileidžia „Pro“ versijai;

- „Samsung Galaxy A10“ prieš „Xiaomi Redmi 7“ - dviejų biudžetinių telefonų dvikova;

- „Tinton Life“ - belaidė barzdaskutė 3 in 1: išsami apžvalga ir įdomi tuo, kad jos autorius yra išbandęs daugybę barzdaskučių ir šią vadina geriausia;

- „Xiaomi Mijia Temperature Humidity Sensor“ drėgmės bei temperatūros matuoklis - apžvalgininkas pasidalina savo įspūdžiais po 8-9 mėn. su šiuo prietaisu: „per visą šį laiką jis manęs nenuvylė“​;

- „360 S5“ prieš „Xiaomi Roborock S50“ - dviejų puikių robotų dulkių siurblių praktinis testavimas, apžvalgininkas: „tokiais rezultatais esu pats labai nustebęs, bet taip yra“;

- „Xiaomi Segway Drift W1“ elektriniai riedučiai - išsami ir kokybiška apžvalga: „puikus daiktas, ypač jaunimui“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garso įranga

Šią savaitę suradome gerą apžvalgą apie vis populiarėjančias „Xiaomi Mi Airdots Pro“ belaides ausines ir itin kokybišką apžvalgą apie naujausią „JBL Charge 4“ garso kolonėlę.

„Xiaomi Mi Airdots Pro“ - belaidės TWS ausinės

Aliexpress - 53,97 €; Gearbest – 60,30 €.

Apžvalgininkas viską detaliai apžvelgia - nuo išpakavimo iki testavimo. Pasidalina savo asmeniniais įspūdžiais, kokia ausinių pagaminimo kokybė ar patogu dėvėti, kokia garso kokybė klausantis muzikos, žaidžiant žaidimus ir taip toliau.

„Nors ir nepalaiko aptX (kuo svarbi ši technologija, galite paskaityti čia aut. past) bei yra senesnis Bluetooth 4.2, tačiau garso kokybė vis tiek yra gera. Kokybiški aukšti ir vidutiniai tonai. Užtektinai yra žemų. Garsas yra subalansuotas, tolygus, be jokių iškraipymų. Daugeliui muzikos mėgėjų tokios garso kokybės tikrai pakaks.

Žiūrėti vaizdo įrašus iš Youtube taip pat yra malonu. Nepastebėjau, kad būtų kažkoks garso atsilikimas.

Deja, bet kaip ir daugelyje TWS ausinių, tai jaučiama žaidžiant žaidimus. Net ir su tomis pačiomis Apple AirPod jaučiamas didelis garso atsilikimas, kai telefone žaidžiu PUBG, tad ir su Xiaomi ausinėmis yra ta pati problema. Panašu, jog TWS ausinės nėra skirtos tokiai veiklai.

Kalbant apie Xiaomi Mi Airdots Pro baterijų užtikrinamą darbo laiką, tai viskas yra taip, kaip ir žada gamintojas: 100 % garso lygis – 2,5 val., įkrovimas užtrunka 40-60 min., dėkliuko baterijos užtenka ausines pilnai įkrauti 2 kartus, o trečią kartą jas įkrauna iki 50-70 %.

Kas dėl ANC (aplinkos triukšmo slopinimo), tai nepastebėjau skirtumo. Įjungiau jį, kai buvau triukšmingame kambaryje, ir nejaučiau skirtumo. Kiti, šias ausines įsigiję žmonės, sako, kad ANC veikia minimaliai arba visai neduoda naudos.

Xiaomi ausines yra labai patogu naudoti, kaip laisvų rankų įrangą, itin geri mikrofonai. Pašnekovas mane ir aš jį girdimi labai gerai, tarsi kalbėtume įprastai – telefonu. Plius, geras ir stabilus Bluetooth ryšys. Šias ausines naudoju kasdien, tad jau spėjau tuo įsitikinti.

Tad po dviejų savaičių su šiomis ausinėmis galiu pasakyti, kad man patiko jų pagaminimo, skleidžiamo garso kokybė, darbo našumas ir išvaizda.

Liko tik klausimų dėl aplinkos triukšmo slopinimo. Turbūt geriausia būtų nueiti į metro ir ten išbandyti šią funkciją, bet, kad man iki jo tektų keliauti virš 1000 km., tad vertinant objektyviai – man nelabai ir reikia to ANC. Įsigyti šias ausines verta. Jos yra geros kokybės.“

„JBL Charge 4“ prieš „JBL Charge 3“ – kolonėlių apžvalga ir palyginimas su kitomis „JBL“ kolonėlėmis

Aliexpress:

„JBL Charge 4“ - 189,59 €;

„JBL Charge 3“ - 138,25 €;

„JBL Flip 4“ - 105,42 €;

„JBL Clip 3“ - 69,01 €.

Labai kokybiška „JBL Charge 4“ ir „JBL Charge 3“ apžvalga, kurioje yra palyginamos šios dvi garso kolonėles.

Apžvalgininkas yra didelis „JBL“ produkcijos mėgėjas, turi bei intensyviai naudoja šios kompanijos kolonėles, tad užsimena ir apie kitų kolonėlių suteikiamus privalumus.

„Jei jūs jau turite JBL Charge 3 kolonėlę ir jei jums jos pilnai užtenka, ir šią apžvalgą žiūrite tikėdamiesi sužinoti, kad JBL Charge 4 pasiūlys kažkokią revoliuciją, tai taip nėra. Keisti savo Charge 3 į Charge 4 neverta. Ji vis dar yra puiki kolonėlė ir tikrai labai verta dėmesio.

Bet jei neturite kolonėlės ir ieškote kažko sau, tada galima paieškoti ženklios nuolaidos ir įsigyti Charge 3 arba sumokėti šiek tiek daugiau ir įsigyti Charge 4. Ji visgi turi keletą įdomesnių momentų ir garsas yra geresnis.

Bet kai sakau, kad garsas geresnis, tai supraskite, kad tai jaučiama tik tada, kai šias kolonėle lygini vieną su kita. Ir apskritai, to garso kokybės skirtumas nėra jau toks didelis.

Aš turiu turbūt visas JBL kolonėles ir jas naudoju įvairiose situacijose. Pavyzdžiui, Clip 3 man labai patinka. Aš ją pasiimu su savimi, kai važinėju dviračiu, Flip 4 yra išvis geriausia garso kolonėlė, JBL Boombox taip yra yra reikalinga ir praverčia kitose situacijoje.

O štai Charge kolonėlių atveju, tai aš anksčiau kalbėjau, jog tai yra pati geriausia (turima galvoje Charge 3 aut. past.) kolonėlė, bet dabar aš taip sakyti nedrįsčiau. Gal aš ja naudosiuosi, gal kam nors padovanosiu, bet Flip 4 man labiau patinka.

Taip, Charge 4 yra galingesnė kolonėlė, garso kokybė jos yra gerokai geresnė ir baterija tarnauja žymiai ilgiau, bet dėl savo dydžio jūs greičiausiai jos su savimi pastoviai nesinešiosite. Charge 4 kolonėlė atrodo, kaip ir nedidelė, bet Flip 4 yra kompaktiškesnė.

Tai ar galiu Charge 4 rekomenduoti. Be jokių dvejonių – taip, tikrai galiu. Jei sėdite kieme ir per savo telefoną klausotės muzikos... ką gi, dabar taip niekas jau nedaro. Reikia muzikos klausytis per normalią kolonėlę.“

Išmanieji telefonai

Apžvalgininkai nuolat skiria daug dėmesio išmaniųjų telefonų naujienoms, jų apžvalgoms, skirtingų modelių palyginimui tarpusavyje. Tad šią savaitę taip pat radome įdomių išmaniųjų telefonų apžvalgų.

„OnePlus 7“ išmanusis telefonas - puikus išmanusis, kuris mažai kuo nusileidžia „Pro“ versijai

Aliexpress - 426,50 € - 8GB RAM + 256GB ROM (galimi ir kiti pasirinkimai) + globali versija (yra lietuvių kalba);

Gearbest441 € - 8GB RAM + 256GB ROM + tarptautinė versija (anglų, rusų ir kt. kalbos, nėra lietuvių kalbos).

Apžvalga yra ypač įdomi dėl savo išsamumo ir to, kad jos autorius palygina „OnePlus 7“ su „OnePlus 7 Pro“.

Taip pat pademonstruoja, kaip atrodo fotografijų kokybė ir jas palygina su naujausiu „Redmi K20 Pro“ išmaniuoju telefonu.

„Visi kalba apie OnePlus 7 Pro išmanųjį telefoną ir jo nuostabias galimybes, bet OnePlus 7 yra ne ką mažiau įdomus telefonas. Ir tiesą pasakius, daugeliui OnePlus 7 pilnai užteks, net jei jis ir neturi tų kelių papildomų dalykėlių, kuriais gali pasigirti Pro versija. Juolab, kad kainos skirtumas yra itin ženklus. Tai kuo OnePlus 7 geresnis už konkurentus?

Pirmiausiai, palaikomas stereo garsas. Tokioje kainų kategorijoje rezultatas yra puikus ir tik truputi atsilieka nuo to pačio Samsung Galaxy S10+.

Antra, apsauga nuo vandens. Taip, oficialaus standarto nėra, bet tiek 7, tiek 7 Pro versijas galima drąsiai įmerkti į vandenį ir jiems nieko nenutiks. Tai jau išbandė ne vienas apžvalgininkas.

Trečia, darbo greitis. Abu šie telefonai dirba tiesiog žaibiškai ir viskas dėl to, kad kompanija į šiuos telefonus sudėjo viską, kas šiuo metu yra geriausia.

Štai ekranas 7 versijoje ne 90Hz, kaip 7 Pro, bet kaip ir pas daugelį telefonų – 60Hz. Bet, kaip rodo praktika, daugumai vartotojų tai nėra itin svarbus dalykas. Bendrai, 7 ekranas yra nuostabios kokybės.

Oxygen OS dirba puikiai, ji nuolat palaikoma, tad visada gausite naujausius atnaujinimus. Face ID, pirštų atspaudų skaitytuvas ekrane dirba gerai.

Galinės kameros kokybiškos, nors ir čia neturi dabar vis populiarėjančios plataus kampo kameros. Bet palyginus OnePlus 7 Pro, OnePlus 7 ir Redmi K20 Pro nuotraukas matyti, kad čia tėra minimalūs skirtumai į kuriuos vargiai eilinis vartotojas kreips dėmesį. Iš principo, tai vienos kategorijos įrenginiai. Vaizdo įrašų kokybė yra labai gera ir tik Pro 7 jaučiama, kad vaizdo įraše yra geresnė garso kokybė nei OnePlus 7 versijoje.

Baterija palaiko greitąjį įkrovimą, bet nėra 20W įkroviklio, kaip OnePlus 7 Pro versijoje. Tad OnePlus 7 per pusvalandį įkrausime iki 47 %, o per valandą iki 88 %, bet įdomiausia kiek gi laiko ištveria baterija. Tad OnePlus 7 ištveria ilgiau nei OnePlus 7 Pro ir tas pats OnePlus 6T. Net jei ir labai aktyviai naudositės OnePlus 7 telefonu, jo baterijos tikrai užteks visai dienai.

Tad apibendrinkime. OnePlus 7 turi puikius techninius parametrus, čia sudėti geriausi dalykai, ką gali turėti išmanusis.

Mane visada maloniai stebino OnePlus telefonų veikimas ir OnePlus 7 ne išimtis. Stereo garsas. Apsauga nuo vandens ir t.t.

Tai ar verta OnePlus 6T keisti į OnePlus 7? Ne. Labai ženklių skirtumų tarp jų nėra tiek jau daug. O jei visgi labai norisi atnaujinti OnePlus telefoną, tada rekomenduoju rinktis OnePlus 7 Pro. Na, o jei ieškote visiškai naujo išmanaus telefono, tada geriau sumokėti šiek tiek daugiau ir pasirinkti OnePlus 7 išmanųjį telefoną. Tai labai šaunus ir kokybiškas telefonas.“

„Samsung Galaxy A10“ prieš „Xiaomi Redmi 7“ - dviejų biudžetinių telefonų dvikova

„Samsung Galaxy A10“:

  • Aliexpress - 125,69 € - 2GB RAM + 32GB ROM + globali versija (yra lietuvių kalba);
  • Skytech - 157,99 € - 2GB RAM + 32GB ROM + globali versija (yra lietuvių kalba).

„Xiaomi Redmi 7“:

  • Aliexpress - 114,75 € - 3GB RAM + 32GB ROM (galimos kitos versijos) + globali versija (yra lietuvių kalba);
  • Gearbest - 153,12 € - 3GB RAM + 32GB ROM (galimos kitos versijos) + globali versija (yra lietuvių kalba).
  • Skytech - 174 € - 3GB RAM + 32GB ROM (galimos kitos versijos) + globali versija (yra lietuvių kalba).

Apžvalgininkas įvairiais aspektais palygina šiuos du telefonus. Kaip jie veikia, kokia daromų nuotraukų, vaizdo įrašų, garso kokybė ir kt.

Apžvalga yra įdomi dėl savo išsamumo ir to, kad kone kiekviena šių biudžetinių telefonų detalė yra aptariama.

„Tai ką gi rinktis? Aš visgi rinkčiausi Xiaomi Redmi 7. Jis turi galingesnį procesorių, talpesnę 4000 mAh bateriją, galima pasirinkti galingesnį RAM+ROM derinį, kurio negali pasiūlyti Samsung, taip pat man Redmi 7 programinė įranga labiau patinka – čia yra įdomesnių ir naudingų privalumų.

Deja, bet abu telefonai nepalaiko NFC ir tiems, kurie mėgsta juo naudotis, tai gali būti tam tikras minusas. Vertinant bendrai, Xiaomi Redmi 7 yra geresnis telefonas nei Samsung A10.“

„Tinton Life“ - belaidė barzdaskutė 3 in 1

Aliexpress - 16,93 €; Gearbest – 20,22 €.

Kokybiška apžvalga, kurios autorius pasidalina savo įspūdžiais apie šią belaidę barzdaskutę.

Detaliai parodo, kokioje pakuotėje ji atkeliavo, kokius gauname priedus, kokia pagaminimo kokybė ir galiausiai, kaip ji skuta barzdą.

„Kokie pojūčiai po naudojimosi šia barzdaskute? Labai geri. Tai tikrai ne pirma mano elektrinė barzdaskutė ir tikriausiai galiu pasakyti, kad ji skuta geriausiai.

Pirmą kartą skutau gana ilgus barzdos plaukus, lyginant su įprastai užauginamais, tad skutimas šiek tiek užtruko. Nepaisant to, barzdą nuskutau kokybiškai, plaukų nepešė, veido nedirgino.

Kuriam laikui užteks peiliukų aštrumo, dabar pasakyti tikrai negaliu – į šį klausimą atsakys tik laikas.

Vertinant bendrai, man patiko ši barzdaskutė. Patogu laikyti rankoje. Mažas jos svoris yra didelis privalumas. Visiškai nedirgina veido odos net ir skutant ilgesnę barzdą, atspari vandeniui ir turi visus priedus, kurių tik gali prireikti.“

„Xiaomi Mijia Temperature Humidity Sensor“ drėgmės bei temperatūros matuoklis - „per visą šį laiką jis manęs nenuvylė“​

Gearbest – 13,50 €.

Ši apžvalga yra įdomi tuo, kad jos autorius šiuo naudingu daikčiuku jau naudojasi 8-9 mėnesius. Tad per šį laiką jau spėjo susidaryti objektyvią nuomonę apie drėgmės bei temperatūros matuoklį „Xiaomi Mijia Temperature Humidity Sensor“. Ir štai ką apie šį prietaisą sako apžvalgininkas.

„Šiuo daikčiuku, kuris matuoja kambaryje esančią temperatūrą ir drėgnumą, jau naudojuosi 8-9 mėnesius. Per visą šį laiką šis matuoklis dirbo labai gerai ir tiksliai.

Man ypač patinka, kad jis į programėlę telefone atsiunčia pranešimus apie besikeičiančius kambario oro ir drėgmės rodiklius. Patogus dalykas.

Kalbant apie bateriją, tai aš naudojuosi gana paprasta, įkraunama baterija ir per šiuos 9 mėnesius ją įkroviau 2 kartus. Tad baterijos užtenka maždaug 4 mėnesiams. Jei naudositės kokia nors šarmine baterija, tada jos užteks ir pusei metų.

Matuoklis atrodo gražiai, puikiai dera įvairiame kambario interjere, ekrane pateikiama informacija matoma gerai. Žinoma, jei į ekraną žiūrėsite iš aštresnio kampo, tada informaciją bus sunkiau įžiūrėti, bet žvelgiant tiesiai į matuoklio ekraną – informacija matoma puikiai. Papildomo ekrano apšvietimo nėra, bet informacija matyti gerai.

Matuoklis dėka „Bluetooth“ yra susiejamas su išmaniuoju telefonu ir „Mi Home“ programėlėje galima matyti matuoklio perduodamą informaciją. Keisti temperatūros laipsnius į Celsijaus ir Farenheito.

Bendrai, džiaugiuosi šiuo prietaisu. Per visą šį laiką jis manęs nenuvylė. Jei ieškote panašaus įrenginio, tada rekomenduoju daug nesvarstyti ir įsigyti šį matuoklį.“

„360 S5“ prieš „Xiaomi Roborock S50“ - dviejų puikių robotų dulkių siurblių testavimas

„360 S5“:

  • Gearbest - 261 € + iš Kinijos sandėlio

„Xiaomi Roborock S50“:

Labai gera apžvalga. Jos autorius abu robotus išbando ir ištestuoja ant savo namų grindų: yra pakilimų, kilimėlis, kėdės pastatytos, kietos grindys.

Ant grindų išpylė 100 gramų ryžių ir paleido abu robotus darbuotis. Kad viskas būtų objektyvu, po vieno roboto darbo dar panaudojo rankinį „Xiaomi Jimmy“ siurblį, kad surinktų likusius keletą ryžių. Tad štai koks verdiktas po visų testavimų.

„Tad štai kokie robotų rezultatai. Po visų testavimų, atliekų dėžučių svėrimų, surinktų atliekų svėrimų ir skaičiavimų, matematika paprasta.

Xiaomi Roborock S50 dirbo labai gerai ir jo darbą įvertinčiau 99 %, bet visgi jis ant grindų paliko 8,2 gramus atliekų. Tuo tarpu 360 S5 paliko tik 1,5 gramo atliekų. Ir vertinant objektyviai, tai ką aš mačiau, galiu atvirai pasakyti, kad geresnis robotas dulkių siurblys yra 360 S5.

Tokiais rezultatais esu pats labai nustebęs, bet taip yra. Man netgi atrodo, kad 360 S5 siurbia geriau. Kokiais 10-20 % 360 S5 yra galingesnis nei Roborock S50.

Davikliai, žemėlapio piešimas – abiejuose robotuose yra vienodi ir veikia puikiai. 360 S5 yra šiek tiek didesnis už Roborock S50, tad teoriškai 360 S5 turi daugiau šansų kur nors įstrigti, bet šiame teste nugalėtojas yra 360 S5.“

„Xiaomi Segway Drift W1“ elektriniai riedučiai - puikus daiktas, ypač jaunimui

Konkreti ir kokybiška apžvalga. Jos autorius pasako pačius esminius šių elektrinių riedučių dalykus bei parodo, kaip jais naudotis ir važinėtis.

Šioje apžvalgoje sužinome kokia yra riedučių pagaminimo kokybė, kaip juos valdyti, kiek laiko baterijos, per kiek laiko įkraunamos ir pasakomi visi kiti šių elektrinių riedučių privalumai bei trūkumai.

„Xiaomi Segway Drift W1 yra puikios kokybės elektriniai riedučiai. Korpusas dengtas guma, tad stoviu ant jų stabiliai, o šonuose taip pat yra gumos, tad net jei šie riedučiai ir atsitrenks į kokį kelkraštį ar panašiai, jiems nieko blogo nenutiks.

Norint aktyvuoti, užtenka paspausti maitinimo mygtuką, po 1 minutės nenaudojimo – jie užmiega, belieka koja juos spustelėti ir vėl galima važiuoti, o po 5 minučių nieko nedarymo – jie visiškai išsijungia. Patogus dalykas.

Riedučiai labai gerai subalansuoti, taip pat nėra skirtumo, kaip ant jų atsistosite, nes nėra tokio dalyko, kaip važiavimas į priekį ar atgal. Kiekvienas riedutis važiuoja ten, kur jam nurodysite.

Išbandžiau Xiaomi Segway Drift W1 parke ir susilaukiau neįtikėtinai daug dėmesio. Net suaugusieji nesusilaikė nuo komentarų: „Žiūrėk, o kas gi čia?“. O vaikai išvis buvo sužavėti ir iškart tėvų reikalavo, kad ir jiems nupirktų tokį technikos stebuklą.

Po visų bandymų, man susidarė įspūdis, kad Xiaomi Segway Drift W1 yra skirti būtent vaikams ir paaugliams. Asmeniškai, man pritrūko greičio. Maksimalus greitis siekia 12 km ir jį pasiekus, Xiaomi Segway Drift W1 pradeda pypsėti. Man tokio greičio yra per mažai.

Gamintojas nurodo, kad su Xiaomi Segway Drift W galima keliauti į darbą, bet sakyčiau, jog tai perdėtas teiginys. Su Xiaomi Segway Drift W1 yra patogu važinėtis tik lygiais, asfaltuotais takeliais. Tad su jais geriausia važinėti dviračių takais ir parke.“




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()