Savaitės įdomiausių apžvalgų panorama: „Amazfit GTR“ problemos su GPS, kokie įspūdžiai išbandžius naująjį „Lenovo E1“, etaloninė vaizdo stebėjimo kamera ir galingas maršrutizatorius (9 apžvalgų suvestinė, Video)  (2)

Šios savaitės įdomiausios apžvalgos:

- „Amazfit GTR 47mm“ ir „Amazfit GTR 42mm“ išmanieji laikrodžiai. Išsamus aptarimas su testų rezultatais - „jie nėra idealūs, bet man patiko“;

- „Lenovo E1“ išmanusis laikrodis. Asmeninė nuomonė po keleto savaičių naudojimo - „už tokią kainą Lenovo E1 yra labai geras išmanusis laikrodis. Rekomenduoju“;

- 1080P, WiFi, PTZ, lauke naudojama stebėjimo kamera. Detalus aptarimas ir vaizdo įrašų pavyzdžiai – „nuostabus variantas. Už 35 eurus mes gauname labai gerą, netgi sakyčiau puikią stebėjimo kamerą“;

- „Reolink RLC-511W“ stebėjimo kamera. Itin išsami apžvalga, su vaizdo įrašų pavyzdžiais ir palyginimu su kita kamera - „aukščiausios kokybės produktas. Tai yra kol kas netgi geriausia IP kamera iš Aliexpress, kokią tik esu išbandęs";

- „Baseus Bluetooth Selfie Stick“ – asmenukių lazda ir trikojis. „Šiuo metu ko gero tai yra geriausias pasirinkimas rinkoje. Puikus daiktas“;

- „GS50 Fingerprint Smart Lock“ - išmanioji spyna su pirštų atspaudų skaitytuvu. Įdomi apžvalga, kurioje spyna įdedama į šaldiklį ir tada išbandomas jos veikimas;

- „Tenda AC10“ maršrutizatorius - aptariama kokybė, įrenginys išardomas ir atliekami testavimai. „Mano įrenginiams, kurių turiu kažkur apie 20, šio maršrutizatoriaus pilnai užtenka“;

- „Xiaomi Miaomiaoce MMC - C201“ drėgmės ir temperatūros matuoklis. Palyginimas su senesniu modeliu ir su išmania orų stotele - „mano tėvai jau šešis mėnesius naudojasi Xiaomi Miaomiaoce ir juo yra labai patenkinti“;

- Kišeninis, sulankstomas, nedidelis peiliukas - „šį pirkinį laikau sėkmingu. Peiliukas yra gražaus dizaino, gana praktiškas, malonus toks akiai daiktas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanieji laikrodžiai

Šios savaitės apžvalgų panoramoje rasite dvi apžvalgas, kuriose apžvelgiami bei išbandomi vis populiarėjantis „Amazfit GTR 47mm“ ir „Amazfit GTR 42mm“ išmanieji laikrodžiai.

Taip pat dėmesio sulaukė ir naujasis „Lenovo“ kompanijos produktas - „Lenovo E1“ išmanusis laikrodis.

Pastaruoju apžvalgininkas jau naudojasi keletą savaičių ir pasidalina asmeniniais pastebėjimais.

„Amazfit GTR 47mm“ ir „Amazfit GTR 42mm“ išmanieji laikrodžiai

„Amazfit GTR 47mm“:

Gearbest - 137,70 €; Aliexpress - 139,72 €.

„Amazfit GTR 42mm“:

Gearbest - 128,52 €; Aliexpress - 130,41 €.

Kokybiška apžvalga, kurios autorius išsamiai aptaria šiuos išmaniuosius laikrodžius.

Aptariama laikrodžių pagaminimo kokybė, jų funkcijos, veikimas, pasidalinama GPS ir fizinio aktyvumo fiksavimo rezultatais.

„Tai nėra idealus įrenginys ir daugeliui bus minusas, jog nepalaiko NFC. Taip pat nėra galimybės įdiegti norimų programėlių ir pačiame laikrodyje peržiūrėti nuotraukas bei vaizdo įrašus. Visgi, laikrodžiai man patiko.

Taip, jie nėra išmanieji. Tai labiau fitneso laikrodžiai, su klasikiniu dizainu ir geru baterijų tarnavimu.

Deja, bet yra problemų su GPS (dėl jo tikslumo) ir ateityje kompanija jas turėtų išspręsti su programiniais atnaujinimais. Taip pat turiu pastebėti, kad 47mm versija vibruoja silpniau nei 42mm – į tai taip pat verta atkreipti dėmesį.“

„Lenovo E1“ išmanusis laikrodis

Gearbest - 36,72 €, 20% nuolaida

„Lenovo E1 yra naujausias Lenovo kompanijos produktas. Šis išmanusis laikrodis rinkoje pasirodė vos prieš porą mėnesių ir aš iškart nusprendžiau jį išbandyti.

Štai jau praėjo keletas savaičių, kaip naudojuosi Lenovo E1 išmaniuoju laikrodžiu ir šioje apžvalgoje pasidalinsiu savo asmeniniais pastebėjimais. Tad nieko nelaukę ir pradėkime.“

Šios apžvalgos autorius detaliai apžvelgia naująjį „Lenovo E1“ išmanųjį laikrodį: pakuotės turinį, laikrodžio pagaminimo kokybę, funkcijas, suporavimą su programėle ir kt.

„Po keleto savaičių galiu patvirtinti, jog Lenovo E1 yra labai geras išmanusis laikrodis ir ypač atsižvelgiant į jo kainą. Iki 40 dolerių (37 eurų), tai yra puikus pasirinkimas.

Už tokią kainą gauname išmanųjį laikrodį su IP67 standartu; baterija, kuri tarnauja virš 7 dienų; ir funkcijomis, kurias galima rasti ir kituose išmaniuosiuose laikrodžiuose, bet kainuojančiuose gerokai brangiau.

Lenovo E1 išmanusis laikrodis man šiek tiek primena Apple išmaniuosius laikrodžius, tik E1 kainuoja 10 kartų mažiau. Žinoma, Apple laikrodžiai suteikia daugiau įvairių funkcijų, bet už 40 dolerių gauname tikrai šaunų išmanųjį laikrodį.

Ir man ypač patinka Lenovo E1 dirželis, kuris turbūt yra pats geriausias, palyginus su visais mano testuotais išmaniaisiais laikrodžiais. Tos ertmės išsklaido karštį ir po dirželiu taip greitai nesikaupia prakaitas. Tai ypač svarbu sportuojantiems.

Man patinka ir nerūdijančio plieno korpusas, ryškus ir nesibraižantis ekranas, programėlės galimybės. Ja yra labai paprasta naudotis, nors ir norėčiau dar keleto patobulinimų. Bet jie tikrai ne esminiai – tai daugiau mano asmeniniai pageidavimai.

Vertinant bendrai, už tokią kainą Lenovo E1 yra labai geras išmanusis laikrodis. Rekomenduoju.“

Vaizdo stebėjimo technika

Šią savaitę turime dvi itin kokybiškas ir išsamias apžvalgas apie stebėjimo kameras.

Vienoje apžvalgoje yra detaliai išbandoma bei aptariama pigi, kiniška stebėjimo kamera.

O kitoje apžvalgoje ištestuojamas jau kur kas geriau žinomos „Reolink“ kompanijos produktas.

1080P, WiFi, PTZ, lauke naudojama stebėjimo kamera

Aliexpress - 35,75 €.

Labai gera apžvalga, su išsamiu kameros pagaminimo ir veikimo aptarimu.

Apžvalgininkas detaliai parodo, kaip kamerą prijungti prie programėlės, kokias funkcijas ji užtikrina. Taip pat yra pademonstruojami vaizdo įrašai dienos ir nakties metu.

„Už 35 eurus mes gauname labai gerą, netgi sakyčiau puikią stebėjimo kamerą, kuri turi viską, ko tik gali prireikti kokybiškam aplinkos stebėjimui tiek dienos, tiek ir nakties metu.

Tik optinio vaizdo priartinimo man pritrūko, nors iš kitos pusės – jei kamera tai turėtų, ji gerokai pabrangtų. Be to, ne visada jo ir reikia.

Bendrai, kamera puiki: filmuoja FHD, pasisuka, yra galimybė prisijungti prie WiFi, puiki vaizdo kokybė nakties ir dienos metu, turi judesio daviklį, įrašo vaizdą tiek į atminties kortelę, tiek ir į vadinamą debesį, taip pat kamera prijungiama prie kompiuterio ir telefono bei valdoma iš bet kokios pasaulio vietos. Ir visą tai gauname už 35 eurus. Nežinau kaip jums, bet man tai yra nuostabus variantas.“

„Reolink RLC-511W“ stebėjimo kamera

Aliexpress - nuo 88,36 €.

Sekanti to paties apžvalgininko IP stebėjimo kamerų apžvalga. Irgi labai gerai padaryta, išsami, su detaliu kameros aptarimu, parodymu, kaip prijungti prie išmaniojo telefono (per programėlę) ir prie kompiuterio.

Yra vaizdo įrašų pavyzdžiai dienos ir nakties metu bei palyginama kokybė su ankstesnėje apžvalgoje rodyta pigesnės kameros vaizdo kokybe.

„Galima drąsiai sakyti, kad Reolink RLC-511W stebėjimo kamera yra etalonas visiems kitiems Kinijos IP kamerų gamintojams.

Aš esu išbandęs kelias Reolink kompanijos kameras ir visada likdavau labai jomis patenkintas. Nors jos ir yra kiek brangesnės, palyginus su kitomis kiniškomis stebėjimo kameromis, bet už kokybę reikia sumokėti šiek tiek daugiau.

Ir pasižiūrėjus į plačią Reolink stebėjimo kamerų pasiūlą Aliexpress parduotuvėje - čia jų yra pačių įvairiausių: ir pasisukančių, ir nepasisukančių, ir laidinių, ir belaidžių ir net dirbančių autonomiškai, ir visos jos užtikrina aukščiausią vaizdo kokybę - matyti, kad jas pirkėjai labai perka ir puikiai įvertina.

Ir aš išbandęs Reolink RLC-511W stebėjimo kamerą galiu patvirtinti, kad tai yra aukščiausios kokybės produktas. Sakyčiau, kad tai yra kol kas netgi geriausia IP kamera iš Aliexpress, kokią tik esu išbandęs."

„Baseus Bluetooth Selfie Stick“ – asmenukių lazda ir trikojis

Aliexpress - nuo 19,56 €.

Šioje apžvalgoje yra aptariamas bei išbandomas „Baseus Bluetooth Selfie Stick“. Tai yra kompaktiška asmenukių lazda ir trikojis viename.

Aliexpress pirkėjai šiam įrenginiui duoda net 4,9 iš 5 balus, jau yra virš 2000 atsiliepimų ir virš 3300 užsakymų. Akivaizdu, kad produktas yra labai populiarus ir gerai pirkėjų vertinamas.

Apžvalgininkas pradeda nuo „Baseus Bluetooth Selfie Stick“ pakuotės, aptaria pagaminimo kokybę, nuotraukose parodo, kaip šis daiktas atrodo įprastai sulankstytas, pilnai ištrauktas (iki 69 cm), telefono laikiklis ir kt.

Be to, yra papildomai prie jo pritvirtinamas ir nuimamas valdymo pultelis, tad galima „Baseus Bluetooth Selfie Stick“ pastatyti ant kokio nors paviršiaus, nutolti iki 5 metrų ir su tuo pulteliu (Bluetooth ryšys) valdyti šį įrankį.

„Išbandęs Baseus Bluetooth Selfie Stick asmenukių lazdą ir trikojį viename galiu pasakyti, kad jis neturi trūkumų.

Jis labai patogus naudotis, ergonomiškas, puikus dizainas ir labai gera pagaminimo kokybė. Šiuo metu tai, ko gero, geriausias pasirinkimas rinkoje. Puikus daiktas.“

„GS50 Fingerprint Smart Lock“ - išmanioji spyna su pirštų atspaudų skaitytuvu

Aliexpress - 24,20 €.

„GS50 Fingerprint Smart Lock“ yra įdomi išmanioji spyna, kuri atrakinama su pirštų atspaudu.

Ji yra atspari vandeniui (IP65), turi įkraunamą 300 mAh talpos bateriją, galima įrašyti iki 16 skirtingų pirštų atspaudų ir atrakinama ne tik nuskaičius pirštų atspaudus, bet ir su išmaniajame telefone esančia programėle.

Apžvalgininkas parodo, kaip su programėle sukonfigūruoti šią spyną, pridėti pirštų atspaudus.

Įdomus dalykas yra tas, kad jis nusprendė išbandyti, kaip gi ji veiks, esant labai žemai temperatūrai. Tad įdėjo spyną į šaldiklį ir ją gerokai pašaldė. Su pirometru išmatavo spynos temperatūrą, kuri buvo -15 laipsnių pagal Celsijų, ir iškart pabandė su savo pirštu ją atrakinti. Ir ji suveikė momentaliai.

„Jei kiniška išmanioji spyna veikia, esant tokiai žemai temperatūrai, tada tai tikrai geras produktas. Galiu šią GS50 išmaniąją spyną rekomenduoti.“

„Tenda AC10“ maršrutizatorius

Aliexpress - 29,93 €.

3 LAN, 1 WAN jungtys; duomenų perdavimo greitis 1167Mbps; interneto prievado greitis 1000Mbps; WiFi 2.4 ir 5 GHz, 4 išorinės 5dBi antenos.

Gera apžvalga, kurioje pademonstruoja ne tik, kaip atrodo maršrutizatorius, bet ir kas jo viduje. Parodo nuotraukose, kaip jį prijungti, yra duomenų perdavimo greičių testų rezultatai.

„Tenda AC10 yra geras dviejų WiFi juostų maršrutizatorius, skirtas atlikti kasdienėms užduotims.

Gražaus, originalaus dizaino, gana paprastų parametrų, bet dirba kokybiškai ir našiai. Mano įrenginiams, laidinių ir belaidžių, kurių turiu kažkur apie 20, šio maršrutizatoriaus pilnai užtenka. Dirba stabiliai ir nepakimba. Šiuo metu Tenda AC10 pakeitė mano turėtą Xiaomi trečios kartos maršrutizatorių.“

„Xiaomi Miaomiaoce MMC - C201“ drėgmės ir temperatūros matuoklis

Gearbest - 11,18 €; Aliexpress - 12,11 €.

„Tėtis manęs paprašė surasti kambario termometrą ir aš gana aktyviai ieškojau tinkamo modelio.

Reikėjo, kad jis tiksliai rodytų temperatūrą, drėgnumą, būtų paprastai valdomas – be jokių išmaniųjų programėlių – gražaus dizaino, su E-ink ekranu ir su ilgai tarnaujančia baterija. Žinoma, ir už padorią kainą. Ir štai, pasirinkau Xiaomi Miaomiaoce MMC – C201 modelį.“

Apžvalgininkas gana išsamiai aptaria šį „Xiaomi“ drėgmės bei temperatūros matuoklį, palygina jo ekrano rodmenų ryškumą su senesniu modeliu ir su išmania bei gerokai daugiau rodmenų rodančia orų stotele.

„Palyginęs su kitais dviem prietaisais galiu pasakyti, kad Xiaomi Miaomiaoce rodo teisingus drėgmės ir oro temperatūros rodiklius.

Labai gražus ir ryškus E-ink ekranas, į kurį galima žiūrėti iš bet kokio kampo ir vaizdas lieka neiškreiptas. Be to, toks ekranas sunaudoja mažai energijos.

Duomenys yra atnaujinami maždaug kas minutę ir kokioms 1-2 sekundėms ekrane dingsta vaizdas, kad būtų įkelti nauji rodmenys.

Prietaisas puikus – tinka prie bet kokio interjero. Mano tėvai jau šešis mėnesius naudojasi Xiaomi Miaomiaoce ir juo yra labai patenkinti.“

Kišeninis, sulankstomas, nedidelis peiliukas

Aliexpress - 2,94 €.

Pigus niekutis, bet apžvalgininkui jis patiko. Teigia, kad yra praktiškas dalykas, galima tiesiog pasikabinti ant raktų pakabuko ir nešiotis striukės ar kelnių kišenėje. Yra galimybė ir keisti pačius ašmenis – peiliukas išardomas.

„Jau dvi savaitės, kaip nešioju šį peiliuką kelnių kišenėje ir jis man jau porą kartų spėjo pagelbėti, iškilus nedideliems poreikiams buityje.

Bendrai, šį pirkinį laikau sėkmingu. Peiliukas yra gražaus dizaino, gana praktiškas, malonus toks akiai daiktas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai (2)