Puiki Kalėdų dovana kūrybingiems - iš Vokietijos sandėlio ir už labai gerą kainą apžvalgininkų giriamas „Creality Ender 3 Pro“ 3D spausdintuvas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-11-19 18:46
Gera kaina. Jei kas norit pasižaisti su 3D spausdinimu galima pradėti nuo tokio. Kiek žinau jį visi giria. Tik mano patarimas toks galima pirkti 3D printerį ti jei draugaujat su technika/mechanika/elektronika, gerai įvaldę pc programinę įrangą ir geležį, išmanot begalę technologijų, domitės mokslu, 3d modeliavimu, turit vaizduotę ir šiaip turit idėjų begalybę. Vien printerio ir slicerio nustatymų yra keli tūkstančiai, pagalvokit ar sugebėsit suvirškinti, nes be to nebus pageidaujamos kokybės. Pradžiai džiaugtis bus galima jei išvis pavyks su pla atspausdinti ant default ką nors su betkokiu 3d printeriu..
Gediminas Jurgaitis 2020-11-19 22:58
Zaidziu su 3D printeriais nuo pat pirmuju reprap'u. Tais laikais tai tikrai buvo issukis atspausdinti ka nors sudetingesnio, nei puodeli ar test kuba Bet dabar tai jau tikrai paprasta viskas. Ypac jei perki kazka gamyklinio aip Ender ar Prusa. Sliceriai turi visus nustatymus gamikliniams printeriams, o gatavu modeliuku literaliai yra milijonai internete. Jutubej pilna tutorialu ir visokiu apzvalgu. Siuolaikiniai PLA ar PET polimerai spausdinasi kaip svajone ir nereikia ten but raketu inzinieriui kaip tamsta nupasakojai Spausdinti su gamykliniu printeriu yra vienas juokas, nebent jau visai, visai, visai nedraugauji su technologijom.
elfaso 2020-11-20 01:11
Bukit geri ir nerasykit nesamoniu! 3d printeriai beveik apsoliuciai nenaudingi ir tik vienkartinis zaislas! Tik specifiniais atvejais naudingi, pvz sukurti prototipa masiniam liejimo formai. Taskas ir tai viskas. Daugiau jie tik isreklamuotas zaislas ir tiek
kukulis4 2020-11-20 07:15
Spausdinu ivairius dalykus. Kartais tiesiog dezutes nerf dartams vaikams, kartais reguliuojama galva (adjustable x,y, ir floating z) plazminio pjovimo staklem. Kartais tiesiog atskirus didesniu konstrukciju komponentus, kurie, pavyzdziui, turi luzti prie ribiniu apkrovu tam, kad neluztu brangesnes metalines detales. Arba tiesiog ivairius laikiklius ar tvirtinimo detales visokiems elektronikos komponentams. Panaudojimo galimybes, principe, beribes. Ribota tik tamstos talpa tarp ausu O kalbant konkreciai apie sita spausdintuva - tai cia turbut populiariausias spausdintuvas Lietuvoje, ir turbut antras populiariausias aplamai po prusa. Jeigu pinigine nenesa ant prusos, bet nesa ant Ender3 pro, tai cia tikrai vienas is geriausiu galimu pasirinkimu.
Gediminas Jurgaitis 2020-11-20 13:40
nusisneki kaip reikalas.
elfaso 2020-11-21 00:59
Ar tikrai? pateik realius pvz kaip sitas 3D slamstas tau padejo apart ir nekalbant apie tiesiog pramoga... Nagi... idemiai klausom
elfaso 2020-11-21 01:04

kukulis4 2020-11-21 09:46
Legionarius 2020-11-22 16:22
.."spausdinimo greitis siekia 180 mm/s" - nesu matęs gyvai jokio dirbančio aparato - bet čia nustebino - ar realiai gali galvutė liedama sluoksnį ir judėdama kad ir tiesia linija pasiekti tokį greitį, 18 cm/s ?
kukulis4 2020-11-22 21:23
Jeigu trumpai - gali. O jeigu detaliau, tai objekto spausdinimas susideda is keleto skirtingu etapu. Ir tiems etapams naudojamos skirtingos spausdinimo, pavadinkim, strategijos. Ir jeigu paprastai pirmasis detales sluoksnis spausdinamas daug leciau, negu visa kita, tai perimetrai ar uzpildas (infill) spausdinami daug greiciau. Jeigu nustatysi tuos 180mm/s tai spausdinant didesnes detales perimetrus ar 'infill'a' tuos 180mm/s momentais pasieksi. Bet tik momentais. O seip, 180mm/s nera be proto daug.
bahuriux 2020-11-22 22:25
Jei nereikia kokybės infil pvz tada galima iki 10 cm/s spausdinti (18 tai kostmosas), o jei riekia kokybės aš renkuosi tarp 3-6cm/s. Kad ir koks geras būtu fdm printeris nuo didelių greičių atsiranda visokių nepageidaujamų reiškinių krūvos ir tik pora pageidaujamų reiškinių mažiau siūlų ištysusių ir greičiau atspausdina. Pas mane core xy tipo fdm printeris su lengva galva reiškia nedaug inercijos, nes stalas nejuda, bet ir tai viršijus 6cm/s būna visokių artifaktų.
kukulis4 2020-11-22 23:09
Jeigu jeigu svarbi isvaizda - visiskai sutinku. Bet savo atveju as spausdinu visokias detales, i kurias niekas per padidinamaji stikla neziuri, tai spausdinu taip greitai, kaip printeris paveza. Prusa rekomenduoja iki 200mm/s (bet realiai jie net patys sako, kad savo fermose spausdina greiciau). As spausdinu ir 250 ir 300mm/s. Vizualiai, beabejo, isvaizda skiriasi nuo 60mm/s. Ps - pas mane mk3s.
Talkatif 2020-11-23 09:29
Dantračius su kuo ir iš ko spausdina? Kartais priteikia 1960~80 metų technikai nusidėvėjusias plastikines dali pakeisti.
kukulis4 2020-11-23 09:43
arba ant tokio kaip ender3 tiesiog uzmaut kartonine deze. Dar detaliu tvirtumui padidinti yra visokiu postprocessing techniku, tarkim detales iskaitinimas druskoje. O cia truputi apie 3d printed gears: https://www.youtube.com/watch?v=5MFX1whwjGg
elfaso 2020-11-26 01:48
Jurgaiti Jurgaiti, ka bandai apgauti? 3D printeriai JAU iseina i nabuti, visu pirma kokybes-tvirtumo atzvilgiu jie stipriai atsilieka nuo pres form liejimo ir panasiai, juolab labai ribotas dydis, dezute atsispausdinai ir manaisi kietas? Sakau dar syki- rimtesniu nei TU naudotoju isvada- sablonu gamyba ir tiek... rimti gaminiai keliauja i pres linijas
kukulis4 2020-11-26 08:29
3p printeriai i 'nabuti' neiseina, o kaip tik, gamintojai atranda vis daugiau ir daugiau panaudojimo budu. Yra tokiu situaciju, kur 3d printeris, o tiksliau additive manufacturing yra vienintelis budas pagaminti detale. Rimtesni, negu tu, naudotojai supranta, kad pasigamint forma detales stampavimui kainuoja tukstancius, o kartais ir desimtis tukstanciu euru, tad jeigu reikia keliu, keliolikos ar net keliu simtu vienetu detaliu, 3d spausdinimas YRA alternatyva. As su kruva kitu zmoniu metu pradzioje spausdinom covid skydeliu remus (nuotrauka yra virsuj). Facebook grupeje atsirado tokiu skeptiku, kur sake, kad sudas cia jum gausis, mes tuoj susiveiksim forma ir pristampuosim jum tukstancius remeliu ir galesit rukyt kampe su savo vieno remelio per valanda greiciu. Bet, gavosi taip, kad skeptikai formos taip ir nesusiveike, preso nerado, o mes tuo tarpu atspausdinom ir surinkom 15k skydeliu, isveziojom po ligonines visoj Lietuvoj, ir dar ir dabar karts nuo karto gaunam prasymu pagaminti papildomai. Kadangi pats rasei Gediminui Jurgaiciui, as negaliu uz ji advokataut, bet galiu uz save. Apie gamyba pasitelkiant CNC as zinau nemazai ir ne tik kad pats braizau ir gaminu detales, taciau esu sukonsrtraves 3d printeri, 2d plotteri, plazmines pjaustymo stakles, 4 ashiu freza metalo, ir 3ju ashiu routeri medienos apdirbimui. Dirbu su CAD, CAM, programuoju JAVA ir C++ (prisipazystu, labiau megejiskai) ir turiu elektronikos pagrindus. Sugebi daugiau negu as? Tuomet prasau, kritikuok, kitu atveju sedek tyliai kamputy
HardAxe 2020-11-26 10:13
3d printeris kaip popieriaus spausdintuvas. Kai atsiradinėjo spausdintuvai liaudis kalbėjo, kad dabar knygos ir leidyklos išeis į nebūtį. Bet tai visai kito tipo įrenginys ir kiekvienas turi savo panaudojimą.
kukulis4 2020-11-26 15:35
Man kaiptik atrodo, kad dabar labiau printeriai nyksta, o ne knygos. As tiesa sakant, nesuprantu, kodel, bet zmones megsta rankose laikyt tikra knyga. Ir tegul. O kur mano oponentas dingo? Isejo i 'nabuti'??
Berserkas 2020-11-27 01:56
Žmonėms tikras knygas patinka skaityti, nes perverčiant puslapį tu pajauti su pirštais puslapius, kiekvienas prisilietimas skirtingas, nes skiriasi popierius. Taip pat kiti dar paseilioja pirštus prieš verčiant. Verčiant puslapį lapas skleidžia specifinį malonų garsą. Puslapis turi savo kvapą kurį visi pažįstame. Taip pat dar laikydamas jauti tą knygą rankose, svorį. Galima per sekundę pasiimti knyga ir atsiversti, dėl nieko nerimauti, pasidėsi knygą ir ji galės ilgai išgulėti, pasiimsi vėl ir perskaityti, arba kam nors padovanosi. O šiaip gal tiesiog kiti galės pamatyti tavo knygų kolekciją ir pagalvos, ot koks šaunuolis, kiek knygų perskaitei, išmintingas tikriausiai:)
HardAxe 2020-11-27 10:42
aš suprantu kodėl žmonės perka knygas. Pats mėgstu skaityti ir elektronines (jei grožinė literatūra). Bet mokytis patogiausia iš popierinės knygos, lengva pavartyti pirmyn/atgal ir t.t. Ką norėjau pasakyti, kad spausdintuvai neišstūmė knygų. Na niekas nebespausdina leidyklose visokių prašymo "formų", ar bent daugumos, nes ten individualus dokumentas. * Tas pats su 3d spausdintuvu. Aš nemanau, kad jie pakeis pasaulį taip, kad nebeliks štampavimo/liejimo**. Atslūgsta hype`as, žmonės baigia spausdinti nesąmones ir 3d spausdintuvas liks mėgėjų namuose kaip labai geras įrankis. Bet yra ir tam tikrų apribojimų. Pvz man reikėjo termosui detalės, nupiešiau, atspausdinau... Bet nėra spausdinamo maistinio plastiko, kuris atlaikytų 100C *dabar dokumentai skaitmeniškėja, bet tas nesusiję su knygų/spausdintuvo kova ** čia kalbu apie detales kurios galėtų būti ir liejamos ir spausdinamos. Yra tokių, kurių negali išlieti. tai jas gal kažkada masiškiau spausdins.