Už tokią kainą - tikras žvėriukas. Išbandėme karščiausią telefonų naujieną, kurios geis visi: puiki galia, nuostabus 120Hz ekranas, itin greitas įkrovimas ir padorios kameros („Poco X3 Pro“, apžvalga, kuponas, FOTO, Video)  ()

„Poco X3 Pro“ - ką tik rinkoje pasirodęs naujausias kompanijos išmanusis telefonas. Ir jei praėjusiais metais kainos/kokybės karalius buvo „Poco X3 NFC“, tai šiemet jau viskas kaip ir aišku, kas užims šią poziciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Poco X3 Pro“ išmanusis telefonas (globali versija):

  • 6+128GB - 174 €
  • 8+256GB - 217 €
    • kuponas - 20X3PRO;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Apie „Poco“

Prieš pereinant prie ką tik pristatyto „Poco X3 Pro“ telefono apžvalgos verta šiek tiek paminėti įdomios informacijos ir apie pačią kompaniją.

„POCO“ yra nepriklausomas prekės ženklas, atskilęs nuo „Xiaomi Corporation” korporacijos. Dabartiniais duomenimis, per trejus metus „POCO“ pradėjo vykdyti veiklą daugiau nei 35 tarptautinėse rinkose. 2021 m. vasario 28 d. duomenimis, šis prekės ženklas pardavė virš 13 milijonų „POCO“ telefonų visame pasaulyje.

Po pirmojo produkto „POCO F1“ išleidimo 2018 m., prekės ženklas dėl neįtikėtinos telefono spartos greitai išpopuliarėjo tarp technologijų entuziastų. Buvo parduota virš 2,2 milijono pirmojo produkto vienetų.

O tada sekė įspūdinga „POCO X3 NFC“ sėkmė. „Vien tarptautinis „POCO X3 NFC“ modelio pardavimas viršijo 4 milijonus vienetų per 7 mėnesius“, – tvirtina „POCO Global“ įmonės vadovas Kevinas Qui. „Šį kartą mes tęsime „POCO“ sėkmę suteikdami jums būtent tai, ko reikia ir DAR DAUGIAU.“

Ką gi mums siūlo naujasis „Poco X3 Pro“?

„Poco X3 Pro“ yra karščiausia kompanijos naujiena ir oficialiai gamintojas šį telefoną pristatė vos prieš savaitę laiko.

Ir mes esame vieni pirmųjų Lietuvoje, jei tik ne patys pirmieji, kurie turėjome išskirtinę galimybę išbandyti šį išmanųjį telefoną.Tad iškart pradėkime nuo išpakavimo ir ką gi rasime dėžutėje.

O čia randame naudojimosi instrukciją (įvairiomis kalbomis), POCO logotipo lipdukų, adatėlę, silikoninį telefono dėklą, patį telefoną, įkrovimo laidą, įkroviklį ir, žinoma, „Poco X3 Pro“ telefoną.

„Poco X3 Pro“ įkrovimo laidas yra netgi labai ilgas, apie vieno metro, su kokybiškomis USB ir C tipo jungtimis. Simpatiško dizaino ir kokybiškai pagamintas įkrovimo laidas.

Pakuotėje atkeliauja ir gamintojo giriamas bei 33W greitąjį įkrovimą palaikantis įkroviklis. Ant jo korpuso šono galite matyti, kokius įkrovimus šis įkroviklis palaiko.

Apie įkrovimo greičius ir baterijos tarnavimo rezultatus kiek vėliau. O kalbant apie patį įkroviklį - viskas puiku. Dirba sklandžiai, užtikrintai, jokio kaitimo ar keistų garsų skleidimo, kas pasitaiko su kitų kompanijų įkrovikliais. Kokybiškas daiktas.

„Poco X3 Pro“ išvaizda ir pagaminimo kokybė

Na, o čia matote „Poco X3 Pro“. Jo nugarėlė yra plastikinė ir štai su tokia blizgia juosta bei ganėtinai dideliu POCO užrašu. Tas logotipas galėtų būti kiek ir mažesnis.

 

Viršutinėje dalyje matote 4 kamerų bloką su LED blykste.

Kai kurie vietoje plastikinės nugarėlės galbūt labiau norėtų stiklinės, kas duotų dar daugiau solidumo ir labai tikėtina, kad papildomai turėtume belaidį įkrovimą, ko „Poco X3 Pro“ nėra, tačiau iš kitos pusės, tai iškart pabrangintų šį telefoną.

Poco kompanija su šiuo „Poco X3 Pro“ telefonu siekia ir vėl pasiūlyti geriausių specifikacijų ir kainos telefoną, kaip kad buvo su „Poco X3 NFC“. Be to, jei „Poco X3 Pro“ laikysite štai šiame - ar kitokiame - dėkliuke, tai tada didelio skirtumo kokia ta nugarėlė kaip ir nebelieka.

Beje, dėkliukas yra ganėtinai kieto tipo. Telefono mėtyti, žinoma, niekas nerekomenduoja, bet manau net ir nukritęs iš kokių 30 cm aukščio jis net neįskiltų.

Patinka ir paprastas, bet naudingas sprendimas. Štai dėkliuke yra užlenkiamas/atlenkiamas C-tipo jungtį apsaugantis dangtelis. Tikrai gerai sugalvota. Taip jungtis apsaugoma nuo purvo, nešvarumų ir galimo pažeidimo. Ir čia yra net labai svarbu. 

„Poco X3 Pro“ neardžiau ir sunku pasakyti, kaip ten sudėlioti komponentai, tačiau būna gamintojai viską taip sumontuoja, kad sugedusios C-tipo jungties keitimas kainuoja tiek, kiek pusė telefono. Nes viskas būna taip sudėta, kad reikia lupti tiek ekraną, tiek mikroschemas. Tad toks paprastas ir geras sprendimas apsaugos nuo galimų išlaidų.

Dėkliukas naudingas ir tuo, kad kiek paslepia tą išsikišusi kamerų modulį. Padėjus ant stalo ar kito paviršiaus, telefonas tiesiog remiasi į jį. Tad dėkliukas jį paslepia ir taip mažiau braižosi.

Kalbant apie „Poco X3 Pro“ išmatavimus, tai jis yra 165,3 x 76,8 x 9,4 mm dydžio, sveria apie 210 gramų. Kiek sunkokas telefonas ir čia viskas yra dėl turimos didelės 5160 mAh baterijos.

Tiesą sakant išmatavimų, svorio ir gamyboje panaudotų medžiagų aspektais „Poco X3 Pro“ nesiskiria nuo „Poco X3 NFC“.

„Poco X3 Pro“ taip pat atitinka IP53 standartą, tad yra atsparus dulkėms ir nedideliems vandens purslams.

Na, o kalbant apie jungtis ir mygtukus, tai apačioje turime mikrofoną, garsiakalbį, C-tipo ir 3,5mm audio jungtis; kairėje pusėje nanoSIM ir atminties kortelių dėklą; dešinėje pusėje garso valdymo, įjungimo/išjungimo mygtukus ir pirštų atspaudų skaitytuvą, o viršuje dar po vieną mikrofoną su garsiakalbiu bei IR siųstuvą.

Pirštų atspaudų skaitytuvas dirba labai sklandžiai ir per šią savaitę dar nebuvo taip, kad pradėtų ožiuotis. Sklandžiai dirbantis techninis sprendimas.

Šaunu ir tai, kad čia turime Stereo garsiakalbius ir jie labai teisingai išdėlioti. Paėmus telefoną į rankas horizontaliai, žiūrint Youtube ar žaidžiant žaidimus, tie skirtingose telefono pusėse esantys garsiakalbiai lieka neuždengti ir skleidžia malonų garsą. Kiek žemų tonų galėtų būti daugiau, bet šiaip viskas puikiai.

 

„Poco X3 Pro“ vienu metu gali palaikyti dvi nanoSIM korteles. Taip pat galima įdėti ir atminties kortelę, tokiu atveju bus užimama viena iš nanoSIM kortelių vietų.

„Poco X3 Pro“ kameros

„Poco X3 Pro“ nugarėlėje turi 4 kamerų modulį ir vertinant trumpai - jos darbuojasi sklandžiai ir kokybiškai. Vėliau galėsite apžiūrėti su „Poco X3 Pro“ padarytas nuotraukas bei vaizdo įrašus.

„Poco X3 Pro“ kameros yra tokios:

  • pagrindinė 48 MP, f/1.8, AF - Sony IMX582 Exmor RS;
  • plataus kampo 8 MP, f/2.2;
  • macro 2 MP, f/2.4;
  • ir gylio jutiklis 2 MP, f/2.4.

Įdomu yra tai, kad „Poco X3 NFC“ pagrindinė kamera yra 64MP, o plataus kampo 13MP. Tad čia kiek neįprastas gamintojo sprendimas, nes atrodo tarsi kameros kuklesnės. Visgi, ne viską sprendžia MP kiekis, o tai, kaip jie yra išnaudojami.

Filmavimo raiškos yra 4K/30fps; 1080P/60fps; 1080P/30fps; 720P/30fps. Yra macro filmavimas artimiems objektams - tik 720P/30fps. Palaikomas EIS vaizdo stabilizavimas.

Na, o priekyje, skylutės tipo išpjovoje turime 20MP, f/2.2, Samsung S5K3T2 jutiklį ir filmavimo raiškos siekia 1080P/30fps bei 720P/30fps.

Turime autofokusavimą, HDR, DI (dirbtinio intelekto) režimą, Panoraminį, Portreto ir daugybę kitų režimų. Tuo pačiu įsijungus Pro režimą galima keisti parametrus, kaip ISO, EV ir kitus, ir taip pritaikyti kameras prie atitinkamų apšvietimo sąlygų.

„Poco X3 Pro“ ekranas

Naujasis telefonas turi 6,67 colių aukštos raiškos FHD+ „DotDisplay“ ekraną, kurio vaizdo atnaujinimo dažnis siekia 120 Hz, o lietimo jutimo dažnis yra net 240 Hz.

Šie rodikliai užtikrina ypač greitai reaguojančią ir trumpu gaišaties laiku pasižyminčią žaidimo patirtį.

Prietaiso ekrane yra naudojamas „DynamicSwitch“, kad būtų galima optimizuoti atnaujinimo dažnį skirtingoms programoms. Telefono ekraną nuo kasdienio dėvėjimosi ir subraižymų saugo patobulintas „Corning® Gorilla® Glass 6“ stiklas.

Čia yra tik pora pastebėjimų. Telefono ekranas yra LCD IPS tipo. Taigi, ne Amoled. Ir ryškumas siekia 450 nit'ų. Kaip ir geras, ir dienos metu, ryškiai šviečiant saulei, vaizdas matyti aiškiai, tačiau turint aukštesnį nit'ų rodiklį bei Amoled tipo ekraną rezultatas būtų dar geresnis. 

Bet puikiai suprantu, kad įgyvendinus tokius dalykus, telefonas pabrangtų. Ir ženkliai pabrangtų. Ne vienas išmaniųjų telefonų gamintojas atviru tekstu teigia, kad telefonų ekranai yra ta sritis, kuri kainuoja ypatingai daug.

Ir čia turiu pasakyti, kad tokioje kainų kategorijoje „Poco X3 Pro“ ekranas yra nepriekaištingas. Juolab, kad palaikoma HDR10 ir Sunlight display funkcija, paryškinanti telefono ekraną tiesioginėje saulės šviesoje.

 

O kai tik nukeliausite į nustatymus ir vietoje 60Hz įjungsite 120Hz ekrano vaizdo atnaujinimą - daugiau niekada negrįšite prie 60Hz. Čia galima kalbėti valandų valandas, bet kai tai išbandai, iškart supranti, kodėl gamintojai šį dalyką taip akcentuoja.

Vizualinė patirtis yra nepalyginama. Vaizdas ekrane juda nepalyginamai sklandžiau ir maloniau pačioms akims.

„Poco X3 Pro“ galia, veikimas ir testų rezultatai

„Poco X3 Pro“ pasižymi flagmano lygio veikimo sparta ir ženkliai lenkia „Poco X3 NFC“ su jo turimu Snapdragon 732G (8 nm) procesoriumi.

„Poco X3 Pro“ aprūpintas Qualcomm Snapdragon 860 (7 nm) procesoriumi. Tai patobulintas gerai žinomas Snapdragon 855, kuriuo buvo aprūpintas daugelis pažangiausių flagmanų. Tad praėjus kiek daugiau kaip 1,5 metų patobulintą flagmanų procesorių jau turi vidutinės klasės atstovas.

Ir čia verta pažymėti, kad jis darbuosis geriau, palyginus su masiškai perkamu „Poco X3 NFC“, kuris darbuojasi su Snapdragon 732G (8 nm). Plius, čia jau galime rinktis su 6 arba 8GB RAM naujesnės kartos UFS 3.1 atmintine.

Taip pat „Poco X3 Pro“ turi ir naujesnę vaizdo plokštę: Adreno 640 vs. Adreno 618. Tad galios klausimu vienareikšmiškai laimi „Poco X3 Pro“.

„Poco X3 Pro“ Antutu teste surenka daugiau kaip 491 000 taškų ir čia galite matyti keletą testų rezultatų. Iš jų galima matyti, kad telefono duomenų apdorojimo sparta yra išties didelė.

Patobulinus UFS 3.1 atmintį, įrenginys palaiko greitą skaitymo ir rašymo greitį, todėl nereikės ilgai laukti, kol pasileis failai, žaidimai ir programėlės.

Be to, prietaise įdiegta ir „LiquidCool 1.0 Plus“ technologija – aušinimo skystis, kuriuo pripildytas išplėstas varinis šilumos vamzdelis bei keletas grafito sluoksnių. Ši technologija pagerina prietaiso aušinimą.

Mano testavimai parodė, kad telefonas nėra pats šalčiausias ar karščiausias iš visų rinkoje esančių modelių.

Žaidžiant Asphalt 9 daugiau kaip valandą, esant maksimaliam ekrano apšvietimui, įjungtam WiFi - telefonas įšilo iki 39 laipsnių. Labiausiai įkaitusi vieta buvo ties kamerų moduliu ir viršutinėje ekrano dalyje. Kitose vietose temperatūra siekia 30-32 laipsnius. Telefonas tuo metu nebuvo įdėtas į apsauginį dėklą. Sakyčiau kiek didoka temperatūra. Nieko kritinio, bet galėtų aušinimas dirbti ir geriau.

Bendrai,  „Poco X3 Pro“ telefonas veikia labai sklandžiai. Greitai įkelia programėles, patogus judėjimas tarp keleto programėlių, sklandžiai veikiantis pirštų atspaudų ir veido atpažinimas. FM radijas, NFC, Bluetooth 5.0, WiFi (2.4 ir 5GHz).

Štai čia galite matyti WiFi duomenų perdavimo greičius. Mano interneto planas siekia 100Mbps greitį ir „Poco X3 Pro“ išnaudoja praktiškai maksimumą.

„Poco X3 Pro“ palaiko ir GPS, A-GPS, GLONASS, BDS navigacijos sistemas bei tikslumas siekia iki 3 metrų. Geras rezultatas.

 

Na, o Z-ašies linijinis varikliukas užtikrina malonų ir juntamą telefono vibravimą, kas irgi yra svarbu.

„Poco X3 Pro“ darbuojasi su MIUI 12 operacine sistema, kurios pagrindas yra Android 11. Viskas pateikiama lietuvių kalba, aiškiai ir suprantamai. Ir kadangi čia yra globali telefono versija, tai ir palaikomi visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai.

Beje, mikrofonai su garsiakalbiais dirba puikiai ir tiek mane, tiek ir aš pašnekovą girdimi labai aiškiai.

„Poco X3 Pro“ baterija

Tai yra dar vienas „Poco X3 Pro“ pliusas. Čia turime 5160 mAh talpos bateriją ir palaikomas 33W įkrovimas.

Mano įkrovimo bandymų rezultatai atrodo šitaip:

  • per 15 min. - 26 proc.;
  • per 30 min. - 50 proc.;
  • per 45 min. - 75 proc;
  • per 70 min. 100 proc.

Išties greitas įkrovimas. Ir čia turime 5160 mAh talpos bateriją, kas tokio tipo išmaniuosiuose vis dar yra ir ne toks dažnas atvejis.

Kalbant apie baterijos tarnavimo laiką, tai čia viskas priklauso nuo to, kaip intensyviai bus naudojamas telefonas.

Jei bus įjungtas WiFi, 120Hz ekranas, žaisite daug resursų reikalaujančius žaidimus - tai baterija atlaikys 6-8 valandas.

Jei nesate „energijos siurbikas“ ir telefoną naudojate taip pat intensyviai, bet nuosaikiau. WiFi, mobilieji duomenys, panaršymas internete, socialiniuose tinkluose, skambučiai, žinutės, šiek tiek filmavimo ir panašiai, tada baterijos užteks 1,5-2 paroms.

Jei naudosite dar santūriau, tada tas laikas bus ir dar ilgesnis. Tad baterijos rezultatais esu patenkintas.

Štai čia galite pasižiūrėti, kaip gi „Poco X3 Pro“ susidoroja su daug resursų reikalaujančiu žaidimu, kaip atrodo jo operacinė sistema, įdomesni momentai ir kt.

Gaila tik, kad šiame vaizdo įraše praktiškai nepersiteikia tas 120Hz ekrano vaizdo atnaujinimo pojūtis. Čia jau tą pajauti tik tada, kai telefoną paimi į rankas.

Bendras „Poco X3 Pro“ veikimas yra labai sklandus ir belieka tik išsidiegti nereikalingas programėles. Tikriausiai vaizdo įraše pastebėjote, kad jų gamintojas pridiegė, tačiau yra gerai, kad jas galima išdiegti.

„Poco X3 Pro“ nuotraukos ir vaizdo įrašai

„Poco X3 Pro“ kameras jau aptariau kiek anksčiau, tad čia iškart keliaujame prie pačių nuotraukų ir jų kokybės.

Iki tobulumo tikrai trūksta, bet prisiminkime apie kokios kainos telefoną kalbame. Vertinti viską reikia adekvačiai ir, kai telefonas kainuoja apie 200 eurų, tai tada nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybė pasidaro net labai gera.

Žemiau galite patys pasižiūrėti į „Poco X3 Pro“ darytas nuotraukas. Visos jos darytos su pagrindine galine kamera. Jei yra kažkokių papildomų aplinkybių ar fotografuota su kitomis kameromis, kaip macro bei ultra-wide, tai informaciją rasite po nuotrauka.

 

Svarbu: visos nuotraukos yra originalios kokybės ir be jokių papildomų filtrų ar redagavimų. Plius, paspaudę ant nuotraukos galite iš arčiau pasižiūrėti į jų detalumą, spalvas ir t.t.

Asmeniškai manau, kad „Poco X3 Pro“ fotografuoja šauniai. Ir čia galite pastebėti, kad daugelis nuotraukų darytos temstant ir tamsiuoju paros metu. Būtent tai ir yra įdomiausia telefonų kamerų dalis, parodanti jų galimybes.

Dienos metu ir ryškiai šviečiant saulei kone kiekvieno telefono kameros dirba gerai - arba bent jau normaliai, o štai temstant jau ir pasirodo tikrosios galimybės. Ir „Poco X3 Pro“ darbuojasi šauniai. Tikrai ne tobulai ir galima įžvelgti kokybės trūkumų, bet kaip už tokią kainą tikrai gerai.

Kalbant apie filmavimo kokybę, tai čia vaizdo įrašai daryti 4K raiška ir 30 kadrų per sekundę. Maksimaliai, kaip tik sugeba šis telefonas. Diena pasitaikė vėjuota. Maksimaliai vaizdas priartinamas 10 kartų.

Galutinis verdiktas

Apibendrinęs galiu drąsiai sakyti, kad „Poco X3 Pro“ yra tikras kainos ir kokybės čempionas. Jei „Poco X3 NFC“ buvo perkamas masiškai, tai „Poco X3 Pro“ turi susilaukti dar didesnės sėkmės.

Puikus telefono atnaujinimas ir, manau, kad šis „Poco X3 Pro“ šiais metais bus vienas geidžiamiausių.

Pliusai:

  • ženkliai išaugusi galia, Snapdragon 860 (7 nm) procesorius, naujesnės kartos UFS 3.1 atmintinė;
  • FHD+ 6,67 colių LCD tipo ekranas su 120Hz vaizdo atsinaujinimo dažniu ir naujesnės kartos Corning Gorilla Glass 6 apsauga;
  • 4 kameros su 48MP pagrindine - kokybiškos nuotraukos ir iki 4K vaizdo įrašai;
  • 20MP asmenukių kamera + daugybė įvairių filtrų ir papildomų nustatymų, DI režimas ir t.t.;
  • Stereo garsiakalbiai;
  • FM radijas, 3,5mm audio jungtis, NFC, WiFi, Bluetooth 5.0;
  • greitai veikiantis pirštų atspaudų skaitytuvas ir veido atpažinimo technologija;
  • net 5160 mAh talpos baterija su 33W įkrovimu ir t.t.

Minusai ir ko dar norėčiau:

  • vienas iš kritikuotinų momentų yra telefono pakylanti temperatūra, kai gauna itin didelį krūvį. Nors tas temperatūros pakilimas ir nėra kritiškai aukštas, bet visgi vertas paminėjimo;
  • kameros galėtų darbuotis dar geriau. Tradicinis noras kone kiekvienam telefonui :)
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()