„Xiaomi“ išleis pirmąjį pasaulyje išmanųjį telefoną su tokia kamera - laukia neregėta vaizdo kokybė (Video)  (0)

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojas „Xiaomi“ savo „Weibo“ tinklaraštyje oficialiai patvirtino, kad jau šį pirmadienį pasirodysiantis būsimasis „Mi Mix“ telefonas bus pirmasis pasaulyje išmanusis telefonas, kurio kameroje bus naudojama „skystųjų lęšių“ technologija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Objektyvas naudos skystį, suvyniotą į ploną plėvelę, kad pakeistų įprastą optinį lęšį. Variklis galės tiksliai valdyti objektyvo formą, suteikdamas itin greitą automatinį fokusavimą, taip pat galimybę greitai pakeisti objektyvo židinio nuotolį.

Iš esmės skystas objektyvas gali lengvai pereiti nuo plataus kampo prie makro ar teleobjektyvo, suteikdamas vartotojams itin lankstų telefoną, naudojantį tik vieną objektyvą, o ne 3-4 objektyvus, kuriuos matote daugelyje flagmanų su geros fotografijos siekiais.

„Xiaomi“ teigia, kad sukūrė pačią technologiją ir, kad skystas lęšis „pasižymi dideliu šviesos pralaidumu, ypač mažos sklaidos ir atsparumo ekstremalioms aplinkoms savybėmis“.

Skystųjų lęšių technologija pirmą kartą buvo pademonstruota visuomenei dar 2004 m. birželio mėn., „Motorola Razr V3“ telefone. Kitais metais „Varioptic“ dirbo su „Samsung“ prie šios technologijos, teigdamas, kad ji bus komerciškai prieinama iki 2005 m. pabaigos.

 

Akivaizdu, kad taip neatsitiko, nors „Samsung“ bent jau nuo 2010 m. turi šios technologijos patentą. Tačiau kodėl lyg šiol nėra masiškai parduodami telefonai su šia technologija? Kas žino... Galbūt didiesiems dalių tiekėjams, kaip pvz., „Samsung“, idėja parduoti kelias kameras vienam įrenginiui yra patrauklesnė nei vieno objektyvo sistema, galinti visa tai atstoti.

 

Bet kuriuo atveju bus įdomu pamatyti, kaip veikia „Mi Mix“ kamera, ir sužinoti, kokie šios technologijos privalumai ir trūkumai yra šioje srityje. „Xiaomi“ šiuo metu, be abejo, iš peties darbuojasi ties savo kamerų technologijomis.

Kovo 29 dienos pristatymo renginyje taip pat debiutuos „Mi 11 Super Cup GN2“, kuris bus vienas iš pirmųjų telefonų, naudojančių nepaprastą naują „Samsung“ kameros jutiklį „Isocell GN2“.

Peržiūrėkite trumpą vaizdo įrašą žemiau:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(47)
(5)
(42)

Komentarai (0)