Jis pasirodė esąs geresnis nei galvojome: išbandėme naujos kartos masažuoklį, kurio nori visi - kas čia per TENS technologija ir kam labiausiai tinka šis įrenginys? („SKG 4098“ masažuoklio apžvalga, iš Lenkijos, Video)  ()

„SKG 4098“ - tai naujos kartos kaklo masažuoklis. Tokio tipo įrenginiai pastaraisiais metais labai populiarėja ir vieną tokių išbandėme ir mes. Po savaitės testavimų štai ką apie jį galime pasakyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„SKG 4098“ TENS kaklo masažuoklis:

  • Aliexpress - 47,83 €;
    • 55 % nuolaida;
    • iš Lenkijos ir Prancūzijos, tad jokios muitų rizikos;
    • už 1,80 € į Lietuvą pristatys per 3-7 d.d.

Tiesą sakant tokie kaklo masažuokliai pastaruoju metu tampa vis populiaresni. Ir to priežastys yra gana paprastos. 

Daugelis mūsų praleidžiame valandų valandas palinkę prie monitorių ir taip besidarbuodami nuvarginame kaklo raumenis. Būtent toks TENS masažuoklis ir padeda atpalaiduoti raumenis, pagerinti kraujotaką ir tiesiog atsipalaiduoti.

Tačiau kas gi toji TENS technologija, ar tikrai šis masažuoklis duoda efektą?

Kas yra TENS ir kam jis naudojamas?

Iš pradžių išsiaiškinkime, kas gi yra TENS.

Transkutaninis elektrostimuliavimas arba TENS - tai medicinoje plačiai taikomas nervų stimuliavimo metodas. TENS prietaisai susideda iš elektros impulsų generatoriaus, elektrodų ir baterijos.

Elektrodus priklijavus atitinkamose kūno vietose (ten, kur skauda raumenys arba ant svarbios nervų sankirtos) prietaisas siunčia silpnus elektros impulsus. Dažniausiai jie būna tokie silpni, kad jų galima ir visai nepajusti. Teigiama, kad šie impulsai pasiekia nervus ir jais šiek tiek keliauja, pasklisdami po tą kūno vietą.

TENS veikia dvejopai. Elektros impulsai veikia nervus ir taip tarsi užblokuoja skausmo signalo siuntimą. Tačiau kartu išsiskiria ir endorfinas, kuris yra laikomas natūraliu nuskausminamuoju.

TENS aparatai dažnai naudojami raumenų skausmui gydyti. Taip pat malšinti skausmui, susijusiam su osteoartritu, sausgyslių uždegimu, chronišku kaklo skausmu, traumomis ir net gimdymu. TENS aparatai naudojami ir ligoninėse.

„SKG 4098“, žinoma, yra ne medicininis prietaisas, bet darbuojasi tuo pačiu TENS principu ir atpalaiduoja raumenis.

„SKG 4098“ - TENS masažuoklis, kuris nustebino

 

„SKG 4098“ masažuoklis atkeliavo supakuotas labai tvarkingai ir greitai. Nuėmus viršutinę pakuotės dalį, masažuoklis buvo įdėtas į štai tokią dėžę.

Na, o joje jau randu pagrindinę „SKG 4098“ masažuoklio pakuotę. 

Simpatiško dizaino, kieto kartono, su informacinėmis žinutėmis. Stilingai ir moderniai sukurta pakuotė. Puikiai atrodys dovana artimam žmogui.

Dėžutės nugarėlėje surašytos pagrindinės įrenginio specifikacijos bei kita informacija. Gamintojas pabrėžia ir tai, kad šie „SKG“ kaklo masažuokliai yra labai populiarūs Paryžiuje, Niujorke ir Seule.

Pakuotės viduje randu labai išsamią naudojimosi instrukciją. Tik anglų kalba, nėra jokių hieroglifų, viskas itin išsamiai bei aiškiai surašyta.

Ir labai rekomenduoju prieš pradedant naudotis masažuokliu, ją įdėmiai perskaityti. Čia surašyta kaip tinkamai naudotis „SKG 4098“ prietaisu, kada to daryti negalima ir t.t.

Pavyzdžiui, nerekomenduojama vienoje vietoje masažuoklį naudoti ilgiau nei 30 minučių. Taip pat juo gali naudotis vyresni kaip 16 metų žmonės.

Jei karščiuojate, sergate nervinėmis ligomis, vartojate vaistus, nėščiosioms, turintiems širdies stimuliatorių ir panašiais išskirtiniais atvejais šio masažuoklio NEGALIMA naudoti. O taip jis yra visiškai saugos įprastam naudojimui.

Beje, pakuotėje yra ir papildomi lipdukai, kuriuos galima priklijuoti prie „SKG 4098“ masažuoklio elektrodų ir taip sumažinti jo sukeliamų impulsų poveikį. 

Čia pravers tiems, kurie yra jautresni tokioms stimuliacijoms, ar tai bus pats pirmasis įrenginys.

Tokių lipdukų porų yra 3. Vienos jų užtenka 30 dienų, tad turime jų 3 mėnesiams.

Tiesą sakant nežinau kokio reikia būti jautrumo, kad reikėtų tų papildomų lipdukų ilgiau kaip 3 mėnesiams. 

Taip, nors prietaisas nedidukas, kompaktiškas, bet išties sukelia galingus impulsus. Bet čia pilnai valdomas intensyvumas ir 95 proc. žmonių net ir pirmą kartą nereikės tas vibracijas papildomai slopinančių lipdukų.

 

Pakuotėje randu ir USB - microUSB įkrovimo laidą. Šauniau būtų C-tipo, bet yra kaip yra. Pats laidas kokybiškas, maždaug 50 cm ilgio.

Pakuotėje yra nuotolinio valdymo pultelis, kuriuo ir keičiami veikimo režimai bei jų intensyvumo lygis.

Pats valdymo pultelis maitinamas jau pakuotėje įdėta sagos tipo CR2032 baterija. 

Taip pat pultelio nugarėlėje yra pritvirtintas magnetukas, tad šį pultelį patogiai galima pritvirtinti prie paties „SKG 4098“ masažuoklio.

Na ir galiausiai pats „SKG 4098“ masažuoklis.

Labai simpatiško, modernaus dizaino kaklo masažuoklis. Ir kaip už tokią kainą, tai pagaminimo kokybė yra nepriekaištinga.

Medžiagos kokybiškos, jokio specifinio kvapo, maloniai priglunda prie kaklo, odos nedirgina ir nespaudžia.

Taip pat šis masažuoklis turi tam tikro paslankumo, lankstumo. Todėl jį gali užsidėti gana įvairaus stoto ir kaklo storio žmogus. Nebent jau esate itin didelis žmogus.

Bet man, gana standartinio tipo vyrui - 185 cm ūgio, 83 kg - pats tas. Ir net jei kaklas būtų gerokai storesnis, vis tiek ant jo pavyktų užsidėti šį masažuoklį ir komfortiškai juo naudotis.

Viršutinė lankelio dalis yra kieto tipo, su SKG kompanijos logotipu.

Šios masažuoklio dalys liečiasi prie kaklo. Čia padengta maloniu liesti silikonu. Tvirtai masažuoklis prisispaudžia prie kaklo ir kaip minėjau, jokio dirginimo.

Tuo pačiu čia matome ir metalinį žiedelį, mikrofono angą bei uždengtą silikoniniu dangteliu įkrovimo jungtį.

Įkrovimas ir baterijos tarnavimo laikas

Čia turime microUSB įkrovimo jungtį. Ir „SKG 4098“ turima 1500 mAh talpos baterija įkraunama per maždaug 3 val. ir 40 min.

Baterijos tarnavimo laikas labai priklauso nuo įrenginio naudojimo intensyvumo. Aš jį kasdien naudoju po 30 minučių, kaip pačioje pradžioje ir rekomenduoja gamintojas, tad vienu įkrovimu „SKG 4098“ darbuojasi 9 dienas. Tikrai geras rezultatas.

 

„SKG 4098“ yra ne tik lankstus, bet ir jo elektrodai pakreipiami 360 laipsnių kampu. Taip, šie du elektrodai yra taip pat paslankūs ir dėl to tik dar patogiau priderinti „SKG 4098“ masažuoklį prie individualaus kaklo linkių.

Būtent per šiuos elektrodus ir yra siunčiami elektros impulsai, kurie atlieka stimuliavimą bei masažavimą.

Svarbu: tiek su šiuo, tiek su kitais panašaus tipo TENS masažuokliai yra viena labai svarbi taisyklė. Norint pasiekti maksimalų efektą, tie elektrodai turi prikibti prie drėgnos odos. Tą puikiai supratau ir savo kailiu.

Jei čiupsite masažuoklį ir iškart užsidėsite ant visiškai sausos odos, tai primins ne masažavimą, o kažkokį nemalonų dilgčiojimą. Jei taip jaučiate, reiškia masažuoklį naudojate neteisingai.

Gamintojas rekomenduoja prieš masažo seansą ant kaklo iš pradžių uždėti sudrėkintą rankšluostį. Taip bus sudrėkinama kaklo oda ir tada elektrodai puikiai prikibs bei skleidžiami impulsai pasieks maksimalų efektą.

Jei labai tingisi užsiimti su rankšluosčiu, tai užtenka lašelio vandens ant piršto galo ir juo perbraukti per elektrodus. Nors taip gamintojas nerekomenduoja, bet kai tingi - tinka ir toks variantas :) Patikrinta, veikia. Čia tik nepersistenkite. Masažuoklis neatsparus vandeniui.

Dar kalbant apie „SKG 4098“ išvaizdą, tai kairiojoje jo pusėje yra štai toks valdymo/įjungimo/išjungimo mygtukas. Aplink jį metalinis žiedas. Atrodo labai simpatiškai.

Ypač, kai įjungiamas pats prietaisas. Tada tasai mygtukas šviečia mėlyna šviesa.

Beje, įkrovimo metu jis mirksi geltona šviesa. Kai pilnai baterija įkrauta - pradeda mirksėti štai tokia mėlyna šviesa.

„SKG 4098“ režimai, bandymas ir pojūčiai

Pradėkime nuo to, kad visas valdymas iš esmės vyksta su nuotolinio valdymo pulteliu. Komandos ir kaip jas aktyvuoti aprašytos instrukcijoje. Ir iš esmės viskas čia daugiau nei paprasta.

 

Užsidedame masažuoklį, prieš tai šiek tiek sudrėkinę kaklą arba elektrodus, nuspaudę kelias sekundes palaikome masažuoklio įjungimo mygtuką, pasigirsta garsinis signalas, o tada jau su pulteliu renkamės režimą (su M mygtuku), intensyvumą (su + bei - ženklais) arba šildymo režimą. Kiekvienu atveju girdimas garsinis signalas. Jei jis erzina, galima išjungti.

Tad vos 154 gramų masažuoklis ant kaklo, pasirinktas režimas, intensyvumas ir belieka patogiai įsitaisius atsipalaiduoti 15 minučių. Būtent tiek trunka vienas masažo seansas. Po to automatiškai masažuoklis išsijungia ir galime vėl pakartoti procedūrą, pasirinkti kitą režimą ar pritvirtinti pultelį prie masažuoklio ir pasidėti jį iki kito karto.

Beje, su ant masažuoklio esančiu mygtuku irgi galima didinti intensyvumą, bet tik tiek. Pilnas valdymas vyksta tik su pulteliu.

Svarbu ir tai, kad išjungus ar pačiam masažuokliui po procedūros išsijungus, visi nustatymai grįžta į pradinę padėtį. Sekantį kartą teks iš naujo pasirinkti vieną iš 3 masažo režimų bei reikiamą intensyvumo lygį. Jų čia yra kiekvieno masažavimo atveju po 15. Tad turime iš esmės 45 kombinacijas.

Masažo režimai vadinami: „Daily“, „Relax“, „Exercise“. Asmeniškai labiausiai patinka „Relax“ režimas. Labai gerai atitinka savo pavadinimą - gerai atpalaiduoja įsitempusius kaklo raumenis. 

Mano atveju intensyvumo užtenka iki 4-5 lygio. Esu išbandęs tokio tipo įrenginių, bet mane „SKG 4098“ nustebino savo galingumu. Nežinau ar kada nors išvis pasieksiu didesnį nei 8-10 lygį. Nors po daugiau kaip savaitės jau kai kuriais momentais truputi padidinu intensyvumą - matyt apsipranta raumenys - bet vis tiek daugiau kaip 5 lygio niekaip neperkopiu. Ir net nereikia čia kažko draskytis. Esmė yra ta, kad būtų malonu ir jaustųsi efektas. O jis tikrai jaučiasi.

Po sunkios darbo dienos, kai tie kaklo raumenys įsitempę nuo fizinio darbo ar statinės padėties - palinkus prie monitorių - toks masažuoklis šauniai išjudina raumenyną, suaktyvina kraujo apykaitą bei prietaką. Jei vieno seanso mažai, įsijungiu dar vieną. Tik nepersistenkite. Nuo per didelio kiekio stimuliacijų raumenys pavargs.

 

Nustebino ir palaikomas šildymo režimas. Gamintojas tvirtina, kad „SKG 4098“ įkaista vos per 3 sekundes. Šiuo klausimu buvau nusiteikęs kiek skeptiškai, bet mano nuostabai „SKG 4098“ iš tikrųjų įkaista iki maždaug 42 laipsnių kone momentaliai. Vos tik spusteliu mygtuką, jau turime kaklo šildymą. Labai malonus pojūtis.

Beje, šildymo metu kiti režimai neveikia ir elektros impulsai neleidžiami. Vyksta tik kaklo šildymas. Taip pat čia neturime šildymo temperatūrų pasirinkimo. Yra vienas režimas.

Galutinis verdiktas ir kam labiausiai tinka šis įrenginys

Prisipažinsiu, kad „SKG 4098“ mane nustebino. Galvojau, kad bus gražus žaisliukas ir tiek, bet tikrai taip nėra. Na, jis gražus, čia nepasiginčysi, bet „SKG 4098“ tikrai nėra žaisliukas. Jis duoda teigiamą efektą.

Bet čia noriu pabrėžti. Tai nėra profesionalus medicinos įrenginys. Jis tikrai nepastatys ant kojų po sunkių traumų, nepagydys nuo įsisenėjusių ligų, nervų bei raumenų uždegimų ir panašiai. Jei tą sugebėtų, tai „SKG 4098“ gamintojas iškart gautų Nobelio premiją.

„SKG 4098“ stebuklų nepadarys. Šis prietaisas skirtas ne rimtų medicininių problemų turintiems žmonėms, o tiems, kurie po sunkios darbo dienos, sporto treniruotės ir panašiai jaučia maudimą kaklo srityje, norį jį apčiuopiamai sumažinti ir atsipalaiduoti. Tą „SKG 4098“ sugeba.

„SKG 4098“ masažuoklio vaizdo įrašą rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()