Karščiausia naujiena iš „Xiaomi“ ekosistemos - šiandien pristatytas naujausias „Poco M3 Pro 5G“ ir pirmieji mūsų įspūdžiai apie šį telefoną: už tokią kainą tikras žvėriukas („Poco M3 Pro 5G“ apžvalga, iš Prancūzijos/Kinijos sandėlių, kuponas galioja tik iki 05-21 d.)  ()

Ekonominės klasės išmanieji telefonai tampa vis pajėgesni? Panašu, kad taip. Šiandien nieko nestebina tai, kad nebrangūs telefonai turi tas pačias technologijas, kokias prieš trejetą metų turėjo tik flagmanai. Tą pačią tradiciją tęsia ir visiškai šviežiai pasauliniame anonse pristatytas „Poco M3 Pro 5G“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Poco M3 Pro 5G“ yra karščiausia naujiena - oficialus anonsas vyks šiandien, 2021 05 20, o štai testams skirtas modelis į technologijos.lt redakciją atkeliavo jau prieš porą dienų.

Išties visiškai naujas gaminys, man jį išbandyti buvo įdomu jau vien šiuo požiūriu. Tiesa, telefonas rankose labai neilgai, tad apžvalga nebus labai išsami, tačiau jau galėsite susidaryti pilną vaizdą, ką tokio šiandien anonsavo „Poco“. 

Kitas mane asmeniškai dominantis motyvas yra noras išbandyti šios mobiliųjų telefonų gigantui „Xiaomi“ priklausančios kompanijos gaminį. Ekonominės klasės telefonas be jokios abejonės nesilygiuoja į flagmanus, bet jų siūlomas funkcionalumo ir kainos derinys dažniausiai būna nepralenkiamas.

Be to, kiekvienas brangus telefonas yra tiesiog... brangus. Plaukdamas baidarėmis, ar šiaip būdamas gamtoje, gerokai ramiau jaučiuosi, jei kišenėje esantis telefonas nekainuoja baisingų pinigų. O „Poco M3 Pro 5G“ pristatymo proga šį modelį galima įsigyti su dar palankesnėmis sąlygomis.

Išpakavimas, pirmieji įspūdžiai

Apie kiek anksčiau (prieš nepilnus du mėnesius) pristatytą tos pačios firmos gaminį, mobilųjį telefoną „Poco X3 Pro“, jau rašėme kitoje apžvalgoje. Šis ankstesnis modelis taip pat priklauso ekonominei klasei, tad įdomu, kuo „Pco X3 Pro“ skiriasi nuo „M3 Pro“, ypač kai abiejų naujienų kaina yra labai artima.

Instrukciją tradiciškai padedame į šoną, nes ji savo turiniu ir reikalingumu yra daugiau simbolinė. Pakrovėjas taip pat standartinis, greitasis, apie jį rašysime kiek vėliau. Na o telefonas – 5G užrašas iškart krenta į akis. Toks nebrangus, ir turi 5G? Šiandien 5G nėra mano prioritetas, tačiau ateityje, kai technologija paplis, be abejo teks ja naudotis. Tiesa, „Poco M3 Pro 5G“ turi dvigubą 5G ryšio modulį, kiekvienai kortelei atskirai.

Svarbiausios „Poco M3 Pro 5G“ savybės trumpai:

  • 90 Hz atnaujinimo dažniu veikiantis ekranas su „DotDisplay“ technologija, kurio įstrižainė - 6,5 colio. Ekranas palaiko "FullHD" raišką. Ekranas taip pat palaiko dinaminę atnaujinimo dažnio perjungimo technologiją, kuri adaptuoja energijos sąnaudos atsižvelgiant į rodomo vaizdo pobūdį. Tokio dažnio ekranas yra pirmą kartą naudojamas šio gamintojo M serijos gaminiuose;
  • didelės 5000 mAh talpos baterija;
  • 7nm gamybos proceso pagrindu pagamintas mikroprocesorius, pasižymintis labai mažomis energijos sąnaudomis. Naudojant vidutiniu intensyvumu, „Poco M3 Pro 5G“ energijos turėtų pakakti bent porai dienų;
  • greitasis 18W įkrovimas;
  • 48 MP raiškos pagrindinė kamera, kuri vaizdui apdoroti naudoja dirbtinio intelekto (AI) technologiją. Papildomo universalumo suteikia dvi papildomos kameros, sumontuotos tame pačiame įrenginio modulyje;
  • palaiko NFC technologiją;
  • palaiko 5G technologiją.
  • yra išleistos dvi pagrindinės modifikacijos, kurios skiriasi operatyviosios ir nuolatinės atminties talpa: 4GB/64GB ir 6GB/128G

„Poco M3 Pro 5G“ valdo „MediaTek Dimensity 700“ mikroprocesorius, pagamintas modernios 7 nm technologijos pagrindu. Šis spartus vidutinės klasės SoC lustas, kaip jau minėjau anksčiau, turi integruotą 5G ryšio modemą.

Lusto viduje yra naudojami du ARM Cortex-A76 branduoliai, veikiantys iki 2,2 GHz dažniu, ir šeši dideliu energijos naudojimo efektyvumu pasižymintys ARM Cortex-A55 branduoliai, veikiantys iki 2,0 GHz dažniu. Grafikai apdoroti naudojamas 2 branduolių ARM Mali-G57 MC2 grafinis procesorius (GPU). Našumu šis mikroprocesorius prilygsta maždaug pusmečiu anksčiau pasirodžiusiam „Qualcomm Snapdragon SD 750G 5G".

Naujasis „Poco M3 Pro 5G“ taip pat turi Wi-Fi 5 klasės modemą, LPDDR4x-2133 operatyviosiso atminties valdiklį, ir taip pat AI procesoriaus posistemę.

„Poco M3 Pro 5G“ SIM kortelės dėklas yra jau įprastas, su lizdais dviems SIM kortelėms. Tiesa, „MicroSD“ kortelei papildoma vieta nėra numatyta, tad atminties kortelė užima antrosios SIM kortelės vietą.

„Poco M3 Pro 5G“ išvaizda ir pagaminimo kokybė

Jei trumpai, kaip tokios nedidelės kainos mobiliajam telefonui „Poco M3 Pro 5G“  išvaizda yra maloniai stebinanti. Korpusas pagamintas iš plastiko, tačiau medžiagos yra kokybiškos. Spalva - kaip ir „Poco X3 Pro“ atveju - yra nežymiai keičianti atspalvį priklausomai nuo apšviestumo.

Galinė telefono sienelė yra kiek imli pirštų žymėms, tad teks arba dažniau nuvalyti, arba naudoti dėklą. Komplekte esantis dėklas yra skaidrus, tačiau vis vien paslepia esmines dizaino subtilybes.

„Poco M3 Pro 5G“ ekranas, kaip ir daugumos naujų telefonų, yra iškart su apsaugine plėvele. Ją galima palikti, nes plėvelė užklijuota kokybiškai ir vizualiai ji yra vos pastebima.

Rankoje „Poco M3 Pro 5G“  laikosi palyginti stabiliai. Šonai nėra slidūs, tačiau galinis dangtelis turi užapvalintus kraštus, dėl ko gali kilti šioks toks pavojus telefonui išslysti iš rankų. Dėklas šią problemą visiškai eliminuoja.

„Poco M3 Pro 5G“ ekranas

„Poco M3 Pro 5G“ ekranas pagamintas naudojant "Corning Gorilla Glass" technologiją. Virš priekinės kameros matosi garsiakalbio grotelių linija.

Vaizdo kokybės požiūriu ekranas man labai patinka. Jis yra ryškus, ir šviesumo pritrūksta gal tik labai ryškaus apšvietimo sąlygomis, pvz. tiesioginiuose saulės spinduliuose lauke. Žinoma, lyginti su flagmanais šio ekrano negalima, nes įrenginių kategorijos būtų visiškai skirtingos, ir tiek ekranas, tiek kiti komponentai be jokios abejonės skirtųsi. Tačiau kalbant apie kokybės/kainos derinį, „Poco M3 Pro 5G“ ekranas tikrai šaunus.

Ekrano dydis yra kaip ir rinkos „standartas“. Būna didesnių, tačiau šiuo atveju gamintojas parinko optimalų 6,5 colio įstrižainės formatą.

Ekranas į prisilietimus pirštais reaguoja sparčiai ir tiksliai.

Pirštų atspaudų skaitytuvas, jungtys

Pirštų atspaudų skaitytuvas yra integruotas šoniniame įjungimo mygtuke. Aš asmeniškai esu labiau pripratęs prie nugarėlėje esančio skaitytuvo, tačiau tai yra daugiau įpročio reikalas. „Poco M3 Pro 5G“ pirštų atspaudų skaitytuvas veikia kokybiškai ir sparčiai.

Įkrovimui, kaip jau minėjau, naudojama „USB Type-C“ jungtis. Tačiau įrenginys papildomai turi atskirą 3,5 mm audio jungtį ausinėms. Šalia, toje pačioje viršutinėje briaunoje yra ir infraraudonųjų bangų (IR) ryšio modulis. Apačioje yra dar vienas garsiakalbis ir mikrofonas. Garso kokybei jokių priekaištų neturiu. Pokalbio kokybė gera, garso stiprumas visiškai pakankamas.

Tiesa, telefonas sveria 190 gramų, kas tokio dydžio ekraną ir tokios didelės talpos bateriją turinčiam įrenginiui nėra daug. Pvz. anksčiau pristatytas „Poco X3 Pro“ sveria apie 210 gramų.

„Poco M3 Pro 5G“ vaizdo kameros

Kaip ir „X3 Pro“ modelis, „Poco M3 Pro 5G“ kombinuotos kameros blokas yra išsikišęs iš galinės sienelės per maždaug 1 milimetrą. Toks išsikišimas aišku nėra labai patogu, tačiau tai nėra kritinės svarbos niuansas. Telefono dėklas nelygumą visiškai paslepia.

Kalbant apie techninius parametrus, „Poco M3 Pro 5G“ kameros yra tokios:

  • pagrindinė 48 MP, f/1.79;
  • macro 2 MP, f/2.4;
  • gylio jutiklis 2 MP, f/2.4;
  • priekinės „Poco M3 Pro 5G“ kameros raiška yra 8 MP.

Macro kameros jutiklio raiška yra pakankamai maža, bet ji yra pritaikyta fotografuoti būtent iš labai nedidelio atstumo. Jei daiktų nefotografuosite iš arčiau kaip 10 cm, viskam galėsite naudoti didelės 48 MP raiškos pagrindinę kamerą, kuri mano bandymuose vaizdą sufokusuodavo kaip tik iki maždaug 10 cm atstumo.

„Poco M3 Pro 5G“ turi vaizdo stabilizavimo funkciją, HDR, dirbtinio intelekto (DI/AI) kameros režimą, jeigu minėtume tik pačius svarbiausius. O didžiausia filmavimo raiška siekia 1080P/30fps. Nežinia kodėl nerandu 4K režimo, jo tikriausiai tiesiog nėra. Nors turiu įtarimą, kad telefonas technologiškai tokią filmavimo raišką pilnai pavežtų.

Autofokusavimas veikia palyginti neblogai ir mažesnio apšviestumo sąlygomis.

„Poco M3 Pro 5G“ standartinis dėklas

Kalbant apie dėklą, gamintojas „Poco“ panašu kad pamėgo naudoti dėklus su USB jungties dangteliu. Smagus dalykas, nes būtent USB jungtis palyginti dažnai užsikemša kuo nors nereikalingu, o tada arba pačiam tenka šiukšles krapštyti, arba kreiptis į meistrą. Tad toks dangtelis dėkle yra išties naudingas.

Plastmasinis telefono dėklas yra pakankamai lankstus. Prijungiant pakrovėją, USB lizdo dangtelis kištukui netrukdo.

Baterija

„Poco M3 Pro 5G“ įkrovimo trukmės tiksliai išmatuoti kol kas dar nespėjau. Tačiau iki 50% lygio telefono baterija krovėsi labai sparčiai, apytiksliai po 2% kas minutę. Įkrovimo metu telefono korpusas šiek tiek įšilo, bet viskas normos ribose.

Ramybės būsenoje, budėjimo režimu telefono baterija išsikrovinėja nykstamai lėtai. Vėliau, su daugiau done veikiančių programų, šis rodiklis ko gero pasikeis, tačiau akivaizdu kad baterija yra talpi ir energijos rezervo pakanka ilgam. Tiesą pasakius, antram įkrovimui baterijos išekvoti dar nespėjau, o naudoju jau trečia diena.

„Poco M3 Pro 5G“ veikimo ypatumai

Detaliau patyrinėti „Poco M3 Pro 5G“ veikimo ypatumų kol kas taip pat pritrūko laiko. Tačiau jei šį modelį palygintume su pvz. prieš metus pasirodžiusiais modeliais, skirtumas yra labai juntamas.

Anksčiau tokios kainos įrenginiuose jausdavosi programėlių veikimo inercija, ypač perjungiant programėles iš vienos į kitą. „Poco M3 Pro 5G“ atveju tokios inercijos jaučiasi labai, net labai nedaug. Faktiškai, pakanka 2-3 metų, ir tuometinių flagmanų lygio veikimas ir technologijos persikelia į ekonominę klasę, už 5-6 kartus mažesnę kainą.

"Google Play" programėlių parduotuvė veikia sklandžiai, programėlės atsiunčiamos ir įdiegiamos greitai. 5G ryšio spartos išmatuoti deja neturiu galimybės, tačiau 4G tinklas ir Wi-Fi ryšys veikia nepriekaištingai.

„Poco M3 Pro 5G“ naudoja MIUI 12 grafinės aplinkos versiją.

„Poco M3 Pro 5G“ nuotraukos ir vaizdo įrašai

Kaip ir minėjau, „Poco M3 Pro 5G“ makro jutiklis yra kuklus. Tačiau pagrindinė kamera veikia gerai, ir vaizdo kokybė mano akimis žiūrint yra tenkinanti visus bazinius poreikius.

Čia noriu iškart pridurti, kad nekalbu apie aukščiausios klasės telefonus, jų užfiksuotiems kadrams „Poco M3 Pro 5G“ tikrai neprilygs. Tačiau jeigu prieš porą metų ekonominės klasės telefonų fotoaparatai buvo akivaizdžiai silpni, dabar su jais galima šį bei tą nuveikti.

Žiūrint įrenginių tobulėjimo tendencijas, man patinka, kad „Poco M3 Pro 5G“ nedažnai pasitaiko fokusavimo netikslumai, o vaizdas gaunasi aštrus. Kartais jaučiasi, kad telefonas naudoja programinius vaizdo korekcijos algoritmus, bet daugumoje atveju tai suveikia naudinga linkme. Mano skoniui nuotraukose gaunasi kiek daugokai spalvų sodrumo. Bet čia yra bendra visų gamintojų tendencija - paryškinti fotografuojamo vaizdo spalvas.

Fotografavimui 48 MP raiška nepamirškite įsijungti „Ultra HD“ kameros režimo.

Žemiau rasite nedidelę fotogaleriją, kur galite peržiūrėti pilnos raiškos vaizdus niekaip neapdorotus. Dar trūksta paeksperimentuoti prastesnio apšvietimo sąlygomis, tačiau preliminariai net sumažėjus apšvietimui telefonas vaizdus fiksuoja ganėtinai sklandžiai ir pakankamu kokybės lygiu.

Apibendrinimas

„Poco M3 Pro 5G“ mane maloniai nustebino. Prieš tris metus investavau į tuometinį „Xiaomi“ flagmaną, kurį naudoju ir dabar. Na o šiandien flagmano ko gero nepirkčiau, jų kainos yra neproporcingai aukštos. Jei esate mobiliųjų telefonų „geimeris“, tikėtina, kad „Poco M3 Pro 5G“ galios jums nepakaks. Tačiau kitais atvejais - kodėl gi ne? „Poco M3 Pro 5G“ veikia gerai, naudoja visas svarbiausias modernias technologijas, ir nors nėra technologinis lyderis, kainos ir kokybės derinio požiūriu jam lygių šiandien yra nedaug.

Pliusai:

  • našus ir energetiškai efektyvus, modernios 7nm technologijos pagrindu pagamintas mikroprocesorius, sklandus veikimas;
  • palyginti geros kokybės, „Full HD“ raiškos, 90 Hz vaizdo atnaujinimo dažniu veikiantis, didelis ir ryškus ekranas yra tikrai išskirtinis šiame kainų segmente;
  • su 5000 mAh rezervu energijos pakaks daug kam;
  • net su didele baterija ir dideliu ekranu gamintojui pavyko „sutilpti“ į palyginti nedidelį 190g svorį;
  • greitasis 18W įkrovimas;
  • 48 MP raiškos pagrindinė kamera, kuri ne tik daug „pikselių“ turi, bet ir šiaip veikia visai neblogai, ir dar turi kuri vaizdui apdoroti naudoja AI technologiją;
  • palaiko NFC technologiją;
  • palaiko 5G technologiją.

Minusai:

  • kam aktuali macro fotografija, šio kameros jutiklio raiška mažoka; ir apskritai, kam fotografijos kokybė yra jautrus klausimas, reikės dairytis į brangesnius gaminius;
  • korpusas gražus ir spalvingas, bet pirštų atspaudai matosi neblogai.

Nuoširdžiai kalbant, telefonas neturi jokio kritinio trūkumo, dėl kurio jis nebūtų paklausus pirkinys. Tiesiog, kam aktuali didesnė greitaveika ar technologinis pranašumas kažkurioje konkrečioje srityje, naujo telefono reikės dairytis kituose kainos segmentuose. Be jokios abejonės, 130-150 Eurų kaina už tokio lygio gaminį yra nedaug.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()