Mažiausios kainos rinkoje ir greitas pristatymas iš EU - tiesiog ideali proga ieškantiems 3D spausdintuvų ir lazerinių graviravimo staklių (Video, „Twotrees TT-2.5“, „Twotrees TT-5.5“, „Twotrees TT-5.5S“)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-12-24 13:59
Jamčiau iškarto tą galingesnį (5,5W lazerio šviesos galingumo), jei kas nors užgarantuotu, kad praktiškai galima pjaustyti balzą iki 1-6mm, fanerą iki 1-3mm ir panašias medžiagas tokio storio. Praktiškai turiu galvoj jei 1m siūlę galima atpajauti per kokia 10 minučių neilgiau. Jei kas esat susidūre gal žinot ar padėtu oro pūtimas per vamzdelį iš kompresoriaus tiesiai į ta vietą kur pjauna lazeris? Ar deguonies padavimas per tą vamzdelį leistu pjaustyti ir metalus 2-4mm plieną pvz?
bahuriux 2021-12-25 11:47
Štai ką man pavyko rasti 6mm balzą pjausto net ir tik su 2,5W violetiniu lazeriu. youtube.com/watch?v=ED7enEUrTIA O čia problemos aptarimas kodėl su diodiniais lazeriais neina normaliai pjaustyti storesnių medžiagų, net ir netankių ir nekietų. youtube.com/watch?v=5m63ofkama8 PS. Ar jūs galit pogalais sutvarkyti forumą, kad eitu įkelti dvi nuoruodas, taip kad jos neišdarkytu viena kitos ir puse posto?
kukulis4 2021-12-25 14:47
Seip is isvaizdos atrodo visai padoriai. Bet nieko neraso apie pavara - matosi, kad dirzine, bet pagal tiksluma (0.1mm) - kazkas su ta pavara turetu buti negerai. Taip pat nieko neraso nei apie BOB, nei apie stepperiu draiverius - tikeciausi TMC2209 (ir geri, ir pigus), bet greiciausiai, kad bus sudeta pigiausia, ka galima sudeti. Pats lazeris, kaip tokiom staklytem - padorus, ir tikrai iseis tiek graviruot, tiek pjaustyt kazka labai smulkaus, hobiui. Jeigu ieskociau panasiu staklyciu sau, tai vienareiksmiskai daryciausi pats. Deteliu kaina gautusi panasi i situ stakliu kaina, bet butu galima susidet tinkamus draiverius, ir pasidaryt kokybiskas pavaras.
bahuriux 2021-12-25 21:26
Rėmo V-slot 20x40mm, kokio ten arduino ir shield jam ir steprių draiveriai tikrai nėra brangūs, bet pats lazeris kainuoja daugiau už tas stakles su visu lazeriu jei ieškoti kitur. Tas 0,1mm tikslumas yra dėl steperio žingsnio ir dantyto škyvo žingsnių, tiesiog palei konstrukciją toks minimalus žingsnelis įmanomas ir nemažiau, bet to pilnai pakanka mano poreikiams. Vistiek lazeris išdegina nesiaurą griovį ir dar nevienodą vertikaliai vs horizontaliai. Žinok tokia diržinė pavara nesenai atsirado ir čia paskutinis mados klyksmas cnc prietaisuose, man labai patinka tokia konstrukcija, nes paprasta pigu tiksliai veikia žodžiu tobula diy. Planuoju pasinaudoti tokia diržine pavara, tik gal su reduktoriu, kuriant perkuriant tobulinnat pertobulinant truputi kitokias cnc stakles, tokias kokių nelabai kas yra mates. Bet už tokią kainą kaip šito lazerinio graviruoklio nieko ten nesukursi pigiau pats kurdamas ir darydamas. Tą ką aš noriu pasidaryti nėra rinkoj beveik dėl to jų kainos kosmonautinės 3-7k€ dėl to man labai, apsimokės diy projektas už kokius 300-400€.
kukulis4 2021-12-26 08:08
Tai as ta ir sakau - konstrukcijoje truksta step-down krumpliaracio, ir gausi kurkas geresni tiksluma, kurio lazeriui - reikia. As katik baigiau konstruot nauja 3d printeri, kur visos trys ashys ant dirziniu pavaru. Nema 17 stepperiai (standartiniai, reiskias 200 steps/rev), z ashies tikslumas - 0.0075mm; x&y 0.05mm, savaime suprantama, kad krumpliaraciu pagalba. Lazeriui, skirtingai, nei kad 3d printeriui, z ashies tikslumas nera butinas, bet x&y, noretusi matyt bent jau tuos pacius 0.05mm ar maziau - tam tereikia imest koki 20:1 krumpliarati i konstrukcija, kas ja pabrangins, turbut 2-3 eurais. Paziurejau youtube assembly video, tai taip, sprendimas paslept dirza v-slot profilyje, ir prispaust tais paciais ratukais - nice. Dirzine pavara, aplamai, tokioms cnc staklems kuriu galva negauna apkrovu (3d printeris, lazeris, plazma, waterjet, etc...) yra, turbut, geriausias sprendimas, nes praktiskai neturi jokio backlash, tuo paciu konstrukcija - pigi. Kalbant apie elektronine dali - TMC2209 draiveriu ali galima rast ir po 5 eurus, o juos naudojant nebereikia endstop'u - konstrukcija gaunasi ir paprastesne, ir pigesne, ir patikimesne. BOB ir PSU - kapeikos, be to, tokiom staklem puikiai tinka 18-20v PSU nuo kokio seno laptopo. V-slot profiliukai - net ir anode pigiai kainuoja. Visokie jungiamieji komponentai, kuriuos turint 3d printeri galima atsispausdint. Lieka pats lazeris - ir cia turbut geriausia butu imt ne tai, ka kinietis imeta i kit'a, o susirast kazka tikrai patikrinto ir tikrai gerai veikiancio. PS - as esu nemazai prikonstraves visokiu stakliu - kelis 3d printerius, pora plazminiu stakliu, freza, mdf routeri, plotteri - jei reiketu kokios konsultacijos - rasyk, kazka galiu patart tiek apie elektrine tiek apie mechanine dali (jei pasiskiepysi )
bahuriux 2021-12-26 22:52
Ne žinok nesiskiepysiu nebent įrems šautuvą į galvą kitas dalykas turiu GP. Dabar įtemą. Kas yra BOB? Ar lazerio spalva turi reikšmės jei turi tai koks skirtumas, kas geriau pjausto? Aš esu surinkes tik 1 nemažą 400x400x400mm core XY 3d prinetrį iš kito, labai patiko, spausdina jis visai gerai. Ir pas mane tame printeryje tie patys steperiai nema 17, o steperių draiveriai moka ir po puse žingsnio laikyti, labai nesigilinau į smulkmenas. Kažkas užsiminta apie tai buvo, reiškia rezoliucija gaunsi ne 0,1mm, o 0,05mm? Vistiek manau reikia imti tą ką čia siūlo. Nelabai tobulai jis ten palei apžvalgas veikė graviravimo rėžimu, bet man reikia tik pjaustyti super minkštą/lengvą medieną, arba ploną fanerą, graviruoti visiškai optional. Ir ko gero tie pigesni netgi kokybiškesnį rėmą turi, nes "karietėlių" plokštelės aliuminės, o brangesnis turi plastikines plokšteles ir kojų irgi palstikinės lygtai. Nebent lazeris geresnis to brangiausio?
kukulis4 2021-12-28 19:34
BOB = breakout board - principe, plokste, per kuria signalai is CNC masinos komponentu (draiveriai, limit switchai, etc..) siunciami i kompiuteri (primityviausiu atveju per parralel porta, bet galima ir per kitus - usb, RJ45, etc...) Mano poziuriu, konstruojant primityvias stakles naudoti primityvia BOB yra praktiskiau, nei kad kazkoki mandresni kontroleri, kuris GCODE interpretuoja ir executina pats. Lazerio spalva reiksmes turi - skiriasi bangos ilgis, tuo paciu ir panaudojamumas - vienas labiau tinka pointeriui, kitas pjovimui, kitas tiesiog graziai sviecia. Kurios spalvos lazeris labiau tinka kam - nezinau, nesigilinau.