Maskva parengė galingą smūgį Europai: Medvedevas skelbia, kas suplanuota šiai žiemai ir tai ne pabaiga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-08-31 21:35
Ne rankiosim tavo kliedesius. Man ir buvo idomu iš kur paėmė dujas nes tai yra gera žinia. Atitolina krizę stiprina europa silpnina rusą. O tu su savo fantazijom sėdi ir kliedi.
Benediktas 2022-08-31 21:45
donatasv 2022-08-31 21:51
Rusas pririšo su savo infrastruktūra ir pagal ankstesnę vokiečių politiką alternatyva jiems buvo neįdomi, tiekėjams gali tekt ruošt naujus grežinius, naujų saugyklų visa tai laikas kurį reik išgyventi nenusilpninat eu ekonomikos, kad būtume pakankamai stiprūs ir gebėtume palaikyt ukr. Dujų rado, džiugu greičiau nei tikėjausi jei jos tikrai ne iš ruso...
Benediktas 2022-08-31 21:54
Tai gal kitą kartą pasidomėk, prieš trimituodamas, kad nėra iš ko daugiau gauti, nei iš ruso.
donatasv 2022-08-31 21:57
Maciau vokiečio paniką reiškiasi sprendimas keblus. Dėl to palaikiau juos kad ir ko imtųsi, kad išvengtų nuosmukio. O tu kaip didelis ekspertas jau buvai nusprendęs iš ko pirks. Čia tik vokiečiai durni panikavo. Ir aš čia palaikau ruso vamzdį nes tu skaityt nemoki...
Benediktas 2022-08-31 22:01
Tai dėl ko čia mes diskutavom? Aš sakiau, kad išspręs dujų ir naftos problemą be Rusijos. O tui sakei, kad reikia pirkt iš Rusijos, nes kitaip ateis marginailai, pvz Uspaschikas. Argi ne taip sakei?
donatasv 2022-08-31 22:04
Aš sakiau jei neturi kito pasirinkimo skaityt išmok ir suvok kas tau sakoma...
Benediktas 2022-08-31 22:06
Vėl trolio rėžimą įjungei, kai neturi argumentų. Kitą pasirinkimą turi, reik pasidomėt, prieš teigiant.
donatasv 2022-08-31 22:14

Benediktas 2022-08-31 22:23
Plius užkurs anglis ir gal net atominę kokią. Problemos išsprendžiamos. Nepanašu, kad aš idiotas - šita informacija viešai prieinama, ne aš ją išgalvoju. Tu ten skaitai, kažkokia prorusišką spaudą ir transliuoji jų žinutes, kaip ir AAA.
donatasv 2022-08-31 23:17
Cia ne prorusiška spauda toli iki jos. Anglius šildymui pakeisi gal, o ką daryt pramonėje? Dujos eina visur kur reik greit ir didelio kiekio šilumos. Man šildymas 0 emociju, pagrindas pramonė. Jei stos gamyklos nebus net už ka nusipirkt tų tavo anglių, tada ir ginklų maziau pagamins, nes ginklų gamyklų angliais neužkiši. Kol pramonė gyva ir funkcionuoja viskas kaip priklauso būsi stiprus. Jei pramonė pradės šlubuot bus bėdų. Rusui dabar šlubuoja, kelios kapeikos jų neišgelbės tokia mano nuomonė. Dujos iš jų jei nebūtų kitų šaltinių mus gelbėtų smarkiai. Taip kad pasidžiaugiam tuom kad rado alternatyva ir labai greit. Nustebau visu 100% neliks vokiečiui pasiteisinimu ir spaust ji bus galima be gailesčio...
Benediktas 2022-08-31 23:27
Vokiečių dejavimų bus ir toliau. Jie irgi turi savo Uspaschikus, kurie yra prorusiški, rašo straipsnius ir t.t. O kitų šalių spauda tiesiog juos republikuoja. Tą pačia dieną išeina du prieštaringi straipsniai. Pvz., kaip ir tu, skaitei, kad nėra kitų būdų. Pramonė galės naudot suskystintas dujas, kurias atsiplugdys lavais. Kol neatsities naujų vamzdžių iš ankščiau minėtų šalių - tais vamszdžias naudosis visa ES, kaip suprantu, ne tik vokiečiai - čia bendras ES sprendimas. O kol kas plukdys laivais.
donatasv 2022-09-01 00:24
Nesigaudai absoliučiai. Jei sodini rusija reik žiūrėti kad nenusėstai ir pats. Elementarus pavyzdys Šeimoje per 2 dirbancius surenkant po 2.5k bendai 5. Prieš krizę tu lengva ranka su šeima paaukoji 1k ant bairaktaro... Ateina krizė nes achema tarkim sustoja. Iš 5k lieka 2.5... ar ir tada lengva renka atiduosi 1k? Ne nes žiūrėsi pats kaip pasidengt islaidas ir išgyvent... O kas dėsis ukrainoje vis mažiau rūpės... Kaip tu šito nesuvoki man nesuprantama. Aklas užsispyrimas nuskandint rusą ir šalia jo pačiam užbuksuot nėra sprendimas... Tie keli milijardai žvelgiant į tai kiek užsidarė rusui jau yra didelė problema... Išlaikyt tvirtą ekonomika europoje yra svarbiau nei visiškai atkirst rusą nuo europos. Atkirtus rusijos dujas nuo europos, rusas neturės kur dėt jų kaip ir dabar nelabai kur turi degina kažkur prie suomijos sienos. Bet neturės kur dingt atiduos kinams už 1/4 kainos ir susirinks tuos tavo milijardus ka nubraukė europa už dujas Visame kame mes buksuosim, ta matys kinija, nuspręs kad laikas imt taivana. Amerikai ukraina dar mažiau rupės. Rusas tokiu atveju naudosis proga ir garantija eitu i Pabaltijį...
IceBullet 2022-09-01 01:47
Tokio kiekio nauju auto kaip siemet savo rajone dar nesu mates. Zmones atsikrato sukauptais pinigais del dideles infliacijos. Su kuo nepasneki, pinigu visi turi kaip sieno. Net daugiabuciu gyventojai eme pirkt garazus, kad turetu kur laikyt savo britvas ir vandens motociklus. Rusus reik dusint be jokiu kompromisu, staigiai. Koks skirtumas kiek tos dujos kainuoja, gal jau kaip nors issimokesim.
donatasv 2022-09-01 02:00
Turi ir gali pirkt tik tol kol ekonomika stipri. Pradės strigt, paskolos smaugt, energetinių išteklių kaina dar įpils žibalo į ugnį ir prasidės grandininė reakcija. Ir tai išvažiavus iš vilniaus toliau link atokesnių kampų vaizdelis smarkiai keičiasi ypač su naujom mašinom. P.S. To benediktas: jei mūsų nuomonės skiresi dėl Vokietijos vykdomos politikos, kurioje vietoje tu įžvelgi rusijos trolį? Ar tikrai tau nesivaidena rusijos baubai ant kiekvieno kampo, jei tik nuomonė nesutapo su tavo?
immortallt 2022-09-01 07:47
Rusija nėra nepakeičiama. Rusijos dujos nebuvo labai pigios pasauliniu mastu. Rusijos dujos tiesiog buvo patogios - daryti nieko nereikia, ir turi už šiek tiek mažesnę nei rinkos kaina, kaip tuo metu atrodė, iš pakankamai stabilios šalies. Stabilumo neliko, rizika didelė. Išsisprendus konfliktui jei rusai norės pardavinėti vis tiek dujas, turės siūlyti gerokai mažesnę už rinkos kainą 30-60%, ir vis tiek vokiečiai ir italai turės infrastruktūrą, kad bet kurią akimirką pakeisti rusus 100%. Čia rusams palankiausias scenarijus. Išvažiuok iš bet kurios šalies ekonomikos centrų, ir vaizdai nebe tokie gražūs. Ne visi siekia karjeros, gero uždarbio ir pan., ir tai tų žmonių pasirinkimas. Socialinės garantijos turi apsaugoti nuo pokyčių nepriklausančių nuo tavęs, ne nuo tavo tingėjimo ar gyvenimo pasirinkimų.
Benediktas 2022-09-01 08:06
Tu ryškiai per daug skiri energijos, kad reikia pirkti dujas iš Rusijos. Man net minties tokios nėra. Būtų įdomiau diskutuoti apie kitus dalykus. Tiesiog negaliu, ne reaguoti. Po metų, dviejų viskas bus išspręsta, pamatytsi - čia tik logistikos ir statybų klausimai, o ne dujų trūkumo. Žiemai jau beveik apsirūpinę. Ir 365 milijardai dorelių per metus į kariaujančios Rusijos biudžetą - tai praktiškai tiek kiek konfiksavo užsienio sąskaitose. Tada visos kitos sankcijos praranda efektyvuma, kurių tikslas kuo greičiau susilpninti Rusiją. Kad greičiau nuvirstų rėžimas. Niekas nenori kariauti 10 metų su Rusija, Ukrainoje neliks žmonių per tiek laiko. Tikslas - laimėti Ukrainai ir nuversti kremliaus rėžimą. Juk tam dabar susimobilizavo Europa - išspresti šitą problemą. Dujų pirkimas iš Rusijos - prieštarauja šitam tikslui. Ir dujas galima gauti iš kitur - nėra tokios problemos yra tik laikini nesklandumai, kas yra normalu persiorientuojant. Man atrodo jau priimtas sprendimas nepirkti Rusiškų dujų kiek tik galima ir pats Kremlius tam padeda užsukinėdamas dujas. Rusijos tik kariniu būdu nenugalėsi sako ekspertai - reikia komplekso priemonių. Pinigų už resursus nukirpimas - vienas iš jų ir labai svarbus, ne mažiau svarbus, nei ginklų tiekimas Ukrainai, kurie irgi kainuoja labai daug.
immortallt 2022-09-01 08:10
Šiaip jis trumparegis, įsivaizduoja, kad dujų nėra ir nebus kuo pakeisti. Tuo tarpu Vokietija 2027-2030 m. visą elektrą pasigamins žalią. Tada prasidės namų ūkių šildymo sistemų, transporto ir pramonės elektrifikacija. Ir siurprizas, dujų iš viso nebereikės ilgu laikotarpiu, o vidutiniu laikotarpiu susimažins greitai dujų vartojimą tiek, kad rusų vamzdis tampa nebebūtinu. Jis vienas iš tų, kur nesugeba numatyti pokyčių trenduose. Na pvz. kai sudarinėja Lietuvos populiacijos prognozes iki 2050, tai Lietuvoje turi likti 1,2 milijono gyventojų pagal paskutinių 20 metų vidurkius ar kažkas pan. Pagal panašią skaičiavimo metodiką COVID metu planavo Briuselis, kad Lietuvos ekonomika kris ~18%. COVID nespėjo pasibaigti, mes jau buvome neblogame pliuse, Briuselis pats ir sėdo su >10% kritimu. Visur pilna žmonių, kurie reaguoja tik į pasekmes, ir griebia artimiausią pavyzdį ir visai negalvoja, tinka jis situacijai ar ne. Negalvoja, nes į situaciją įsigilinti gali prireikti kelių metų.