Lietuvos Vyriausybė skelbia super gerą žinią dėl paramos saulės elektrinėms: tikslas grandiozinis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-12-08 18:41
Jeigu kas trečias namų ūkis turės savo saulės jėgainę sistema nesusitvarkys su generavimo šuoliais. O valdžios kvaileliai ramia galva dėsto tokias pasakas nelabai suprasdami ką šneka
Siguas 2022-12-08 19:14
to Gytis 13 Kai nesusitvarkys tada bus daugybė išeičių net iki atjungimo per piką. Geriau daryti nei nieko nedaryti ir skūstis ko tokia brangi elektra.
sigun 2022-12-08 20:37
Energijos šuoliai yra lokalūs. Vaizdžiai kalbant kai virš mano stogo elektrinės užslenka debesis, už kvartalo esančios elektrinės jau išlenda iš šešėlio ir atvirkščiai. ESO išduoda sąlygas tik esamos įvado galios neviršijančioms elektrinėms, tai jeigu susitvarko tinklas su lokaliais sunaudojimo šuoliais, lygiai taip susitvarkys ir su gamybos. Kalbant apie šuolius visos Lietuvos mąstu, jie yra pakankamai lėti ir tam yra Kruonis, Kauno HE ir jungtys su kitomis šalimis. Be to rudenį buvo kaip suprantu pilotinis projektėlis dėl akumuliatorių elektrinėms. Jei pasitvirtins, manau jis plėsis. Kai išsiplės pakankamai, nematau priežasčių kodėl elektros tiekėjai pas mus nesiūlytų kažko panašaus kaip JAV Tesla Powerwall turėtojams, kai moka turėtojams už galimybę pasinaudoti dalimi talpos.
immortallt 2022-12-09 11:58
Tai jau nekalbant apie dinaminį vartojimą.