Lietuvos energetikos sistema galės dirbti visiškai uždaru režimu: skelbiama apie pirmuosius „Energy cells“ testavimo darbus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-02-07 11:45

kestutisz 2023-02-07 11:48
Aš galiu paverkt :) Realiai matosi, kad projektas tai ikikarinis, koncentruoti keliose vietose kur nedraugai užkūrę vieną bateriją iš karto sukūrentų visą parką.
trabantas 2023-02-07 12:49
Kiek galės dirbti izoliuotu režimu? Gerą pusvalandį? Elektrines spės užkurti?
mixed 2023-02-07 14:47
diena ~7min. bet jos ne tam skirtos..
immortallt 2023-02-07 15:39
Skaidymas prasidės su hibridinais elektros gamybos parkais ir rimtesne transporto elektrifikacija. Čia pereinamajam laikotarpiui. Ir nejuokink ape ikikarinį. Su kuo kariausi? ruskiais? Vienas NATO antskrydis ir baigsis agresija. Puikiai parodė ukrainiečiai, kad neveikia jų priešlėktuvinė ar priešraketinė gynyba net prieš sovietinius ginklus. Akumuliatoriai atliks pirminio rezervo funkciją, kai neatitiks pasiūla paklausos tiek, kad keltų pavojų tinklui. Niekada nebus taip, kad visos elektrinės ir visos jungtys staiga neveikia, todėl realus laikas kiek galės palaikyti įtampą tinkle bus ilgesnis. Kiek - reikia skaičius žiūrėti. Kitas dalykas, jau po poros minučių įsijungti gali Kruonio HAE, per 5-8 minutes Elektrėnų pagrindinis blokas.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-02-07 18:27
Nesuprantu iš kur tą informaciją traukiat. Gi rašo: "„Energy cells“ į Lietuvos energetikos tinklą integruojamos energijos kaupimo įrenginių sistemos bendra suminė galia ir talpa sieks " Iš ko išeina, kad dirbant maksimaliu pajėgumu (200MW), jeigu buvo pilnai įkrauta, galės dirbti visą valandą. Atstumai tarp baterijų irgi neatrodo maži. Nors neaišku kiek iš tiesų tas litis ten "purkštų liepsnas" į šoną. Ten kur atrodo, kad 3 sekcijos viena šalia kitos, tai aš labiau būčiau linkęs manyti, kad ten 1 modulis, kuris buvo padalintas į 3 sekcijas, taip pagerinant aušinimą ir įdiegiant papildomas pertrvaras. Nors šiaip reikėtų su rangovais konsultuotis ta tema kodėl ten taip Čia gal daugiau klausimas kokia yra ekploatavimo kaina. Nuolatinis techninis personalas ir t.t... - čia viena dalis, kuri turbūt nėra tokia įdomi. Turbūt daug svarbiau koks numatomas baterijų tarnavimo laikas ir kiek gali kainuoti jas pakeisti naujomis.
immortallt 2023-02-08 09:47
Vertinama, kad tokių baterijų tarnavimo laikas atliekant pirminio rezervo funkciją 20-30 metų. Jas pakeisti galima dujinėmis jėgainėmis, kurios nuolat degintų dujų kažkur 320 MWh/h, o elektrą gamintų ~5% laiko, t.y. 95% laiko dirbtų tuščia eiga ir mestų šilumą į aplinką. Dar variantas 200 MW hidroelektrinė, kuri 95% laiko turbiną suktų tuščia eiga. Pirminiam rezervui akumuliatoriai dabar yra pigiausias sprendimas, todėl labai sparčiai auga jų panaudojimas šiai funkcijai, kai reikai įrangą atnaujinti arba įrengti papildomus pajėgumus.