To dar nesate matę! Pristatyta revoliucinė vėjo jėgainė – štai kuo ji pranašesnė už tradicines (Video)  ()

Ar tai gali būti vėjo energijos ateitis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėjo energija greitai tampa viena patraukliausių švarios energijos galimybių. Tačiau ne visos vėjo jėgainės yra vienodos.

Šveicarijos įmonė „Agile Wind Power“ gamina vertikalias vėjo jėgaines, kurios gali padidinti energijos išeigą, sumažinti triukšmo lygį ir poveikį gyvūnams.

Jų projektai anksčiau buvo sveikinti Europos valdžios institucijų ir sulaukė vietos paramos.

„Su ES finansavimu Vertikalaus dangaus (Vertical Sky) projektui „Agile Wind Power“ kuria pirmąją didelės apimties vertikalios ašies vėjo turbiną, skirtą naudoti paskirstytoms reikmėms. Jos pagrindinė naujovė yra nuolatinis ir savaime optimizuojantis rotoriaus menčių reguliavimas – tikras laiko rotoriaus menčių žingsnio valdymas“, – teigia Europos Komisijos „Cordis“ padalinys.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5902 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Todėl išlaikomas mažas sukimosi greitis, dėl to trigubai sumažinamas triukšmas. Jos supaprastinta transportavimo ir montavimo logistika, o aplinkos suderinamumas su paukščiais ir šikšnosparniais leidžia priartėti prie apgyvendintų ar sunkiai pasiekiamų vietovių“.

Ką tiksliai siūlo šios naujos vėjo turbinos?

  • Galia nuo 750 kW iki 1,5 MW.
  • Rotoriaus mentės optimizavimas realiuoju laiku.
  • Dirbtiniu intelektu pagrįsta valdymo sistema, užtikrinanti didelį efektyvumą.
  • Nuolatinis vėjo krypties sekimas ir reguliavimas.
  • Variklis be pavarų ir aušinamas oru.
  • Tvirta konstrukcija, skirta naudoti daugiau nei 25 metus.

 

„Vertical Sky“ turbinos yra lengvai ir efektyviai prižiūrimos, o priežiūros pastangos yra iki 70 procentų mažesnės nei įprastų vėjo turbinų. Be to, vertikalioms turbinoms transportuoti ir montuoti nereikia specialių transporto priemonių, sraigtasparnių ar įrankių, todėl logistikos srityje sutaupoma iki 30 proc. lėšų.

 

Dėl daugybės vertikalių vėjo turbinų pranašumų reguliavimo institucijos ir institucijos greičiau patvirtina projektus, kurių metu bus įdiegta daugiau vėjo pajėgumų.

Be to, turbinos yra 105 metrų atstumu nuo žemės ir atitinka griežtus tarptautinius didelių vėjo turbinų sertifikavimo reikalavimus (IEC 61400). Turbinų serija ypač tinka decentralizuotai elektros gamybai, idealiai tinkanti tenkinti vietos poreikius.

Galiausiai, Vertikalios dangaus turbinos siūlo mažą sukimosi greitį, užtikrinantį mažas išcentrines jėgas ir mažą laikančiosios konstrukcijos apkrovą.

Ar tai gali būti energijos gamybos ateitis?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(5)
(59)

Komentarai ()