Sunkiai suvokiama – Rusijos naftos eksportas į šią šalį išaugo 2200 procentų  ()

Rusija padidino naftos eksportą į Indiją 2200 proc., sankcijoms dėl invazijos į Ukrainą atskyrus šalį nuo Europos rinkų, antradienį pranešė Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas Aleksandras Novakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dauguma mūsų energijos išteklių buvo nukreipta į kitas, draugiškesnes rinkas“, – „Interfax“ citavo Novaką.

„Jei pažiūrėtume į naftos tiekimą Indijai, pernai jis išaugo 22 kartus“, – sakė jis per Rusijos energetikos ministerijos posėdį.

„Tai taip pat didžiulio darbo, kuris buvo atliktas pramonėje, rezultatas“, – pridūrė Novakas.

Rusija nukreipė savo naftos eksportą per neutralias šalis po to, kai praėjusių metų pabaigoje Europos Sąjunga, derindama su G7, įvedė Rusijos naftos tiekimo jūra embargą ir įvedė Rusijos žalios naftos kainų viršutinę ribą.

Atskiros Europos šalys, tokios kaip Vokietija, po invazijos į Ukrainą ėmėsi veiksmų, kad nutrauktų savo priklausomybę nuo Rusijos energijos tiekimo.

Rusija, pagrindinė gamintoja ir pagrindinė OPEC naftos kartelio sąjungininkė, šį mėnesį, reaguodama į Vakarų sankcijas, sumažino naftos gavybą 500 000 barelių per dieną.

 

Novakas praėjusią savaitę paskelbė, kad gavybos mažinimas, kuris sudaro 5 % Rusijos kasdienės gavybos, tęsis iki birželio mėn., sakydamas, kad toks žingsnis yra dalis Maskvos atsako į Vakarų sankcijas, skirtas Rusijos naftos pramonei, kuriomis siekiama apriboti Maskvos galimybes finansuoti savo armiją.

Tarptautinė energetikos agentūra šį mėnesį pranešė, kad Rusijos pajamos iš naftos eksporto vasario mėnesį sumažėjo beveik perpus, palyginti su praėjusiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(15)
(-5)

Komentarai ()