Į Latviją ateina saulės energetikos milžinė „BayWa r.e.“ – plėtra numatoma Lietuvoje ir Estijoje  (8)

Įsigijusi Rygoje įsikūrusią didmeninės prekybos fotovoltiniais elementais įmonę „ProElektro“, pasaulinė energetikos milžinė „BayWa r.e.“ pradeda veiklą Latvijoje. Bendrovė, kurios metinė apyvarta siekia 3,6 mlrd. eurų, šiuo žingsniu planuoja pratęsti savo sėkmingą plėtrą Rytų Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi, kad po kurio laiko bus įsteigti papildomi didmeninės saulės energijos prekybos biurai kaimyninėse šalyse – Lietuvoje ir Estijoje.

„BayWa r.e.“ ir toliau aptarnaus „ProElektro“ klientus, pasitelkdama vietos ekspertus ir teikdama įaukšto lygio techninę pagalbą. 

Alexander Schütt, „BayWa r.e. Solar Trade“ regiono direktorius, mano, kad tokios patyrusios bendrovės kaip „ProElektro“ įsigijimas sustiprins pirmaujantį „BayWa r.e.“ vaidmenį Europos saulės energijos platinimo rinkoje ir padės realizuoti įmonės ambicijas Rytų Europoje. 

„Manome, kad Baltijos šalys turi didžiulį neišnaudotą potencialą. Pavyzdžiui, Lietuvos fotovoltinės energijos rinka turėtų augti daugiau kaip 30 proc. per metus. Be to, kad padedame šalims siekti klimato tikslų, taip pat siekiame sukurti daugiau darbo vietų šioje augančioje pramonėje“, - teigia A. Schütt.

2011 m. įkurta „ProElektro“ yra didmeninės prekybos įmonė, prekiaujanti fotovoltiniais moduliais, inverteriais ir kitais elektros komponentais. Bendrovė savo paslaugas daugiausia teikia stogų montuotojams ir korporatyviniams bei instituciniams klientams Latvijoje, Estijoje bei Lietuvoje. Ji turi daugiau nei dešimties metų patirtį elektros energijos platinimo srityje. Pernai įmonės apyvarta siekė 9,17 mln. eurų.

„Aš ir mano kolegos džiaugiamės galėdami prisidėti prie „BayWa r.e.“ plėtros Baltijos šalyse ir pasinaudoti jų tarptautine patirtimi. Mūsų klientams bus naudingas praplėstas gaminių asortimentas, taip pat geresnis gaminių prieinamumas ir logistika. Ypač daug dėmesio skiriame aukštai paslaugų kokybei ir klientų pasitenkinimui, o tai puikiai atitinka „BayWa r.e.“ vertybes. Šis bendradarbiavimas turės didelį teigiamą poveikį Baltijos regiono fotovoltinių elementų rinkai ir gerokai paspartins jos augimą“, - sako „ProElektro“ generalinis direktorius Ģirts Pēkals.

 

Latvių „ProElektro“ aukštos kvalifikacijos darbuotojų komanda liks dirbti „BayWa r.e.“, o įsigyjamas sandėlis ir biurai bus būsimų plėtros projektų centras. „ProElektro“ generalinis direktorius Ģ. Pēkals taip pat lieka savo pareigose ir bus atsakingas už „BayWa r.e. Solar Distribution“ verslą Baltijos šalyse.

Sandoris buvo pasirašytas 2022 m. gruodį, o užbaigtas 2023 m. sausį. Be jau veikiančių biurų Lenkijoje, Bulgarijoje ir Čekijoje, „BayWa r.e.“ taip pat planuoja atidaryti didmeninės prekybos padalinius Vengrijoje, Rumunijoje ir Slovakijoje, taip toliau skatindama perėjimą prie energijos tiekimo visoje Europoje.

Apie „BayWa r.e. AG“: 

„BayWa r.e.“ yra pirmaujanti pasaulyje saulės energetikos bendrovė, nepriklausomas elektros energijos gamintojas, plėtojantis prekybos energija verslą. Ji yra įdiegusi daugiau kaip 5 GW galios energijos ir valdo daugiau kaip 10,5 GW galios energijos turto. 

 

„BayWa r.e.“ visame pasaulyje“ teikia specialiai pritaikytus atsinaujinančios energijos gamybos bei panaudojimo sprendimus. Bendrovės veikla yra neutrali anglies dioksido išmetimo atžvilgiu, visose srityse siekiama tvarumo.

Įmonės akcininkai yra „BayWa AG“, 19,8 mlrd. eurų apyvartą generuojanti pasaulinė bendrovė, ir „Energy Infrastructure Partners“, pasaulinė investicijų į energetikos infrastruktūrą lyderė. 

Bendrovė į energiją žvelgia naujoviškai – kaip ji gaminama, kaupiama ir geriausiai panaudojama, kad būtų galima pereiti prie atsinaujinančiosios energijos, kuri yra būtina mūsų planetos ateičiai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (8)