„Sėdime lyg ant parako statinės“. Kas vyksta su Lietuvos energetika

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

evaldosia 2023-05-25 18:40
esco tinklai trapūs.nepritaikiti nei dideliai generacijai iš privačių saulės elektrinių,nei elektromobilų parkui,kurie kraunasi iš tinklo.tiesiog trūksta laidų storio ir transformatoriai silpni.kažkas pastatė akumų blokus ir prijungė prie tinklų kad išlygintu dienos ir nakties netolygumus.neaiškios lėšos ir neaiškus pelno paskirstymas.pelnas aišku yra.neaiškūs akcininkai. dabar iš esmės.turiu saulės elektrinę ant nuosavo stogo.turiu elekromobilį,kurį kraunu naktį.tinklai sugražina man elektrą sukauptą per dieną už mokestį,naktį pakrauti auto. jei kraučiausi automobilį dieną įmonėje kur dirbu ,irgi būtu persiutimo mokestis kurį moku savo namuose naktį,bet užtat automobilis krautusi kada gamina elektrą saulės elektrinės visoje lietuvoje. toks saulės elekrinių pagaminamos elektros balansavimas per parą turi prasmę. todėl reikėtu įmonėms dotuoti elektomobilių pakrovimo vietas,ir tai galiai netaikyti mokesčio.surišti per mobilius telefonus kas kraunasi tose stotelėse ir kiek energijos pasikrovė.tada išskaityti tas kwh iš krovusio automobilį, namų tinklo. kažin ar esko kažką darys su igničiu, čia kažkas panašaus su mafija valstybine.pelnus vis tiek garantuoja vert.
gytis13 2023-05-25 20:06
Tai kur čia ta statinė, nusiperka elektros energiją iš kabelio į Ųvediją ir baigiasi politika. Tai gal Švedija sudurniuos ir elektros mums netieks, va kur didžiausias pavojus?
HardAxe 2023-05-26 10:18
greičiau Rusija kabelį nukirps. Švedijoj buvo labai rimtų kalbų apie planinį elektros atjunginėjimą žiemą dėl trūkumo, bet atsijungti nuo europos tinklo neplanavom. Tai toks scenarijus mažai tikėtinas.
immortallt 2023-05-26 10:44
Kur čia parako statinė? Kas yra esco? Elektros tinklai Lietuvoje nėra trapūs, jie tik prastai išnaudojami. Kad tu krautumeisi elektromobilį, tinklo vartotojams optimalu kai elektra pigi, ne kada tavo saulės elektrinė gamina. Išimtis gali būti kai tinklas toje vietoje kur prijungtas yra perkrautas. Tau leistis krautis kitoje vietoje nei gamini dieną nemokant už tinklą, nėra prasmės niekada. Jei elektra pigi tinkle - tada tiesiog už pačią elektrą mažiau moki. Elektrą vartoti be tinklo mokesčio prasmė būtų leisti tada, kai ją vartoji vietiniame tinkle esant elektros pertekliui, kurio negali perduoti į perdavimo tinklą. Akivaizdu, kad nelabai ką supranti nei apie tinklą, nei reguliavimą, kai naudojiesi tokiais eptitetais.