Anykščiuose pristatytas didžiausias saulės elektrinių parkas Baltijos šalyse  (5)

Penktadienį Anykščiuose visuomenei pristatytas didžiausias saulės elektrinių parką Baltijos šalyse - atsinaujinančios energetikos kompanija ,,European Energy Lithuania“ 120 ha plote įrengė parką, kurio momentinė galia siekia 65 MW. Skaičiuojama, jog jo gamyba sieks daugiau nei 95 tūkst. MWh per metus, toks elektros energijos kiekis aprūpintų apie 90 tūkst. gyventojų ištisus metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lietuvos strateginis tikslas – nuo 2030 metų pasigaminti tiek elektros, kiek suvartojame. Kiekvienas toks ir panašus projektas reikšmingai artina mus link tikslo.  Vystydami nacionalinę elektros generaciją siekiame, kad Lietuvoje būtų palankios sąlygos atsinaujinančios energijos išteklių projektų investicijoms, todėl džiaugiamės įgyvendintu saulės elektrinių parko projektu, įmonės plėtros planais ir bendradarbiavimu su vietos bendruomene.“, - sakė Energetikos ministras  Dainius Kreivys.   

Tai pirmasis saulės elektrinių parkas, kuris bus prijungtas prie Lietuvos perdavimo sistemos operatoriaus ,,Litgrid“. Jo plotas apima daugiau nei 120 ha, o parko momentinė galia siekia 65 MW. 

„Anykščiuose atidarytas parkas – didelis žingsnis didiant vietinę elektros generaciją . Džiaugiamės, jog kartu su vietos partnerių Anykščiuose ir Lietuvos vyriausybės pagalba galime tai įgyvendinti“ - teigia ,,European Energy Lithuania“ vadovas Tadeušas Konkovskis.

Anot jo, tai taip pat yra ir vienas inovatyviausių saulės energijos projektų Baltijos šalyse – saulės jėgainių parke bus įrengta daugiau nei 140 tūkst. saulės baterijų, kurios sumontuotos ant vartomos metalinės konstrucijos. Tai leis  vartyti saulės paneles dienos eigoje ir taip pagaminti dar daugiau energijos ryto ir vakaro valandomis.

 

Danijos atsinaujinančios energetikos kompanija naujus saulės parkus plėtoja ne tik Anykščiuose, bet ir Jonavoje, Skuode. Juos visus įrengti ir prijungti prie Lietuvos elektros tinklų planuojama iki 2026 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai (5)