Atsirado šalis, suinteresuota Lietuvos jūrinių jėgainių parko statyba  ()

Klaipėdoje vieši 20-ies Nyderlandų įmonių delegacija, suinteresuota Lietuvos jūrinių jėgainių parko statyba. Vizito tikslas - susipažinti su vietos verslais, pasiūlyti savo ekspertizę, bendradarbiavimą būsimiems jūrinio vėjo parko vystytojams ir susijusioms įmonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konferencijoje, organizuotoje Nyderlandų ambasados, Klaipėda ID ir Klaipėdos uosto atstovų, dalyvavo LR energetikos ministerijos viceministrė Daiva Garbaliauskaitė, Nyderlandų ambasadorius Lietuvoje Jack Twiss Quarles van Ufford, pranešimus skaitė ir diskusijose dalyvavo KN, Ignitis Renewables, EPSO-G atstovai.

„Jūrinė vėjo energija Lietuvoje turi didelį potencialą ir Klaipėda aktyviai ruošiasi šiam iššūkiui. Džiugu, kad įdėtos pastangos jau atneša rezultatus ir šiandien Klaipėdoje galime pasveikinti tarptautinę jūrinės vėjo energijos bendruomenę, turinčią didžiulę kompetenciją tiek šiame, tiek apskritai jūriniame sektoriuje“, – sakė Klaipėda ID Investicinės aplinkos skyriaus vadovė Diana Manko.

Lietuvai rengiantis pirmojo jūrinio vėjo parko statyboms, Klaipėda tampa centrine lokacija, kurioje buriasi nacionalinės ir vietos valdžios atstovai, Klaipėdos ir užsienio verslai, kurdami ekonominę naudą miestui ir šaliai. Daugiau apie šio regiono strateginį potencialą galite rasti ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()