Nauja era! Tai gali sukelti tikrą revoliuciją. Sukurtos nedegančios ličio baterijos. Netrukus jų gali atsirasti visur (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2024-02-08 00:37
Namie prisikaupę tų senų prietaisų su ličio baterijom. Vieną dieną sakau reik išmesti, o tai dar užsidegs. Kitaicką laikrodį išmanų tokį turėjau, nu sakau tą reik sudaužyt. Tai tą bateriją iš pradžių nedrąsiai pradūriau - nieko. Tada su plaktuku daužiau kol tiesiog vos ne "popierius" liko. Nė dumelis neišrūko. Dar esu kažkada į jau didesnių ličio jonų baterijų "paką" padavęs aukštą įtampą (400V) - nieko nebuvo. Taip tikėjausi sprogimo, o čia nieko Nesakau, kad visos ličio baterijos vienodos, bet kai kurios tiesiog jau šiai dienai saugios
wilkas 2024-02-08 09:45
Pas draugą buvo eilinis powerbank'as, kuris naktį savaime užsiliepsnojo, o buvo padėtas nenaudojamas ant spintelės prie lovos. Gerai, kad užsidegant pabudo, blogai, kad užsimiegojęs ėmė ranka, kad numestų toliau nuo savęs, prikibo prie rankos degantis, numušė kita. Pasekmės: abu delnai stipriai apdegė, apdegė spintelė, patalynė su lova, pilnas kambarys ABC miltelių iš gesintuvo. O priežastis, kad neperseniausiai tas powerbank'as buvo nukritęs iš rankų ant žemės ir sutrenktas.