„Tai neturi precedento.“ Europa turėjo likti be dujų. Kas nutiko  (3)

Žiniasklaida sužinojo, kaip Europa sužlugdė Rusijos planus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-15 „Tai neturi precedento.“ Europa turėjo likti be dujų. Kas nutiko  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos planas sušaldyti Europą be rusiškų dujų žlugo: vasario viduriui Europos požeminėse dujų saugyklose yra beprecedentis kuro kiekis.

Europos dujų infrastruktūros operatorių organizacijos (GIE) duomenimis, požeminės dujų saugyklos Europoje yra užpildytos 66,5 proc., ir tai yra rekordinis vasario vidurio rodiklis. Iš viso nuo šildymo sezono pradžios iš požeminių dujų saugyklų išimta daugiau kaip 40 mlrd. kubinių metrų dujų, o dujų kaina nukrito žemiau 275,5 JAV dolerio už tūkstantį kubinių metrų.

Taigi, nepaisant Kremliaus grasinimų sušaldyti Europos šalis, neturinčias rusiškų dujų, Europa atkakliai nenori šalti. Europos Sąjunga ne tik atėmė iš Rusijos galimybę patekti į savo rinką, atimdama iš Maskvos milijardines pajamas, bet ir neliūdi be rusiškų dujų. 

Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas rašo, kad „dujų atsargos požeminėse saugyklose sudaro rekordinį kiekį – du trečdalius visų saugyklų pajėgumų. Vasario viduriui tai tiesiogine prasme neturi precedento. Kartu reikia suprasti, kad pasibaigus šildymo sezonui saugyklos vėl pradės pildytis kitai žiemai, atitinkamai dujų kaina taip pat bus labai maža vien dėl to, kad paklausa bus nedidelė“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(3)
(77)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: