Putinas pripažįsta pralaimėjimą. Naftos pardavimai krenta  (2)

Tarptautinės energetikos agentūros (IEA) duomenimis, 2024 metų sausį naftos gavyba Rusijoje sumažėjo 40 tūkst. barelių per dieną iki 9,44 mln. barelių per dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas pripažino neišvengiamą pralaimėjimą. Rusija praranda savo dalį pasaulinėje naftos rinkoje.

Rusijos diktatorius pareiškė, kad Rusijos Federacija neteks savo pasaulinės naftos rinkos dalies, nes Rusijos naftos gavyba mažėja, o JAV naftos gavyba didėja.

Putinas tai pasakė renginyje „Rusijos lyderiai“, skelbia Kremliaus oficiali svetainė.

„OPEC+ tikrai padeda išlaikyti naftos kainas ir užtikrinti biudžeto pajamas. Tačiau mūsų gavyba mažėja“, – sakė Putinas.

Rusijos diktatoriaus nuomonei pritarė Rusijos energetikos viceministras Pavelas Sorokinas:

[Kuponas] Tik 33€ už fantastišką žvejybos rinkinį! Dvi meškerės, ritės, valai, guminukai, sukriukės, kabliai, krepšys ir kt.
5970 3

Fantastiškos kainos rinkinys

Specialus kuponas

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Išsamiau

„Taip, gavyba mažėja. Tačiau pagal visas prognozes paklausa piko nepasieks per artimiausius 10–15 metų, tai yra, paklausa augs. Jei pažvelgsite į tų pačių JAV ir kitų šalių gamybos profilį, turite suprasti, kad jose yra šiek tiek skirtingų indėlių. Yra skalūnų, pastaruosius trejus metus gamybos bumą, kurį matome, nulėmė tai, kad jie pradeda eksploatuoti gręžinius, kuriuos išgręžė prieš COVID-19 pandemiją, bet nenaudojo“, – sakė Sorokinas.

Anksčiau, kovo 3 d., Rusijos vicepremjeras Aleksandras Novakas paskelbė, kad Rusijos Federacija, koordinuodama veiksmus su kai kuriomis OPEC valstybėmis narėmis, antrąjį 2024 m. ketvirtį toliau mažins naftos gavybą ir eksportą iš viso 471 tūkst. barelių per dieną. Tą pačią dieną kelios organizacijos šalys, tarp jų Saudo Arabija, Kuveitas, Alžyras ir Omanas, patvirtino, kad antrąjį ketvirtį planuoja toliau mažinti naftos gavybą.

 

Tarptautinės energetikos agentūros (IEA) duomenimis, 2024 metų sausį naftos gavyba Rusijoje sumažėjo 40 tūkst. barelių per dieną iki 9,44 mln. barelių per dieną.

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusijos Federacija pradėjo pardavinėti naftą Venesuelai, kad pasinaudotų „langu“ apeiti sankcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(2)
(28)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: