Ir dar vienas smūgis „Gazprom“. „Daug milijardų. Išrašyta milžiniška sąskaita“  ()

Vokietijos koncernas buvo priverstas pirkti dujas neatidėliotinų prekių rinkoje ženkliai išaugusiomis kainomis, o tai privedė įmonę prie bankroto slenksčio.



© Boevaya mashina (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gazprom_HQ_1.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gazprom“ laukia nauji nuostoliai. Didžiausias klientas Vokietijoje išrašė milžinišką sąskaitą. Vokietijos koncernas „Uniper“ pareikalavo iš „Gazprom“ daugiau nei 15 mlrd. USD.

Šią sumą „Uniper“ nori gauti iš „Gazprom“ kaip kompensaciją už nuostolius, kuriuos Vokietijos įmonė patyrė Rusijos pusei pažeidus dujų sutartis, praneša „Reuters“.

Pigiau nebūna, mažiausios kainos istorijoje! Iš Vokietijos apžvalgininkų giriami lazeriniai graviruokliai. Paskutiniai vienetai (Video, „ATOMSTACK A5 Pro“ ir „ATOMSTACK A5“ palyginimas)
2262 5

Mažiausios kainos istorijoje

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras funkcionalumas ir apžvalgininkų pagyros

Išsamiau

Vokietijos koncernas atitinkamą ieškinį Stokholmo arbitražo teismui pateikė 2022 metų pabaigoje. Rusijos dujų tiekimas „Uniper“ buvo sustabdytas 2022 metų rudenį, kai Vladimiras Putinas pareikalavo už dujas ir naftą mokėti rubliais.

Dėl to Vokietijos koncernas buvo priverstas pirkti dujas neatidėliotinų prekių rinkoje ženkliai išaugusiomis kainomis, o tai privedė įmonę prie bankroto slenksčio.

Vokietijos vyriausybė turėjo panaudoti 29 milijardus eurų, kad stabilizuotų padėtį „Uniper“. Vėliau įmonė buvo nacionalizuota.

 

„Uniper“ artimiausiais mėnesiais laukia teismo sprendimo. Po to koncernas ketina nutraukti sutartis su „Gazprom“, kurios galioja iki 2035 m., pranešė agentūros šaltiniai.

Su „Gazprom“ taip pat bylinėjasi prancūzų „Engie“, italų „Eni“ ir kita Rusijos mėlynojo kuro importuotoja iš Vokietijos – bendrovė RWE.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(2)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: