Sukurta rekordiniu 95% efektyvumu veikianti vandenilio išgavimo sistema  (3)

Hysata žada pigiausią pasaulyje vandenilį nauju prietaisu, skaidančiu vandenį į H₂ ir O₂ 95% efektyvumu, kas maždaug 20% daugiau, nei siūlo geriausi tradiciniai elektrolizeriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint gaminti vandenilį, būtina energija – įprastai apie 20–30%, netgi geriausiose sistemose, kuriose sunaudojama ~52,5 kWh energijos vienam kilogramui vandenilio, galinčio saugoti 39,4 kWh energijos. Dėl to ekologiškai švarus kuras būna brangus, iš tiesų vargiai galintis konkuruoti su iškastiniu kuru ir baterijomis.

Hysata kompanija pristatė naują prietaisą; veikdamas 95% efektyvumu, jis tesunaudoja 41,5 kWh energijos kilogramui vandenilio, sumažindamas eksploatacinius vandenilio gamintojų kaštus, o taip pat kapitalines išlaidas dėl pigesnio įrengimo ir eksploatacijos. Rezultatas: pigiausias ekologiškai švarus vandenilis.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1893 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

 

Kompanija sako, kad pagrindinis konstrukcijos, iš pradžių išrastos Wolongongo universiteto mokslininkų, tikslas yra vandenilio ir deguonies burbuliukų pašalinimas iš elektrolito tarp anodo ir katodo. Burbuliukai nepraleidžia elektros srovės ir gali prilipi prie elektrodų paviršiaus, taip sumažindami elektrolito veikiamo elektrodo plotą. Tai padidina sistemos varžą ir sudaro didžiąją dalį tuščiai švaistomos energijos.

Hysata konstrukcija sulaiko elektrolitą apatinėje prietaiso dalyje ir jį galima ištraukti per porėtą hidrofilišką separatorių tarp elektrodų. Kiekvienas elektrodas tiesiogiai liečiasi su elektrolitu iš vidinės pusės ir su sausa kamera išorinėje pusėje.

 

Taigi, kai vanduo kyla vamzdeliu ir skaidomas, nėra kur burbuliuoti. Pasipriešinimas gerokai sumažėja, ir kapiliarinis efektas įtraukia daugiau vandens į centrinį separatorių be jokio siurblio, o bendras efektyvumas gerokai išauga.

Hysata tvirtina, kad laboratorinėmis sąlygomis buvo išmatuotas 98% elemento efektyvumas. Tad, 95% gali būti realus skaičius.


building-tech.org




(11)
(0)
(11)

Komentarai (3)