„Energetinė katastrofa.“ Didžiuliai smūgiai. Stabdomas elektros tiekimas  ()

Žiemą situacija bus kur kas sunkesnė nei vasarą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© analogicus (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/electricity-electricity-pylons-4666566/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija Ukrainoje krypsta į energetinę katastrofą, elektros tiekimo nutraukimai tęsis. Tai pareiškė kompanijos „Ukrhydroenerho“ direktorius Ihoris Syrota, praneša UNIAN.

„Jų (partnerių) neryžtingumas mėnesį ar du turės skaudžių padarinių. Mes neįstengsime taip greitai atkurti pajėgumų, nes, deja, ne visa sugadinta įranga gaminama Ukrainoje. Įrangos gamybos trukmė – nuo 6 iki 16 mėnesių. Mes suprantame, kur link viskas krypsta. Viskas krypsta tiesiai į energetinę katastrofą. Ir todėl pasaulis turi labai greitai reaguoti į šiuos dalykus“, – sakė žurnalistams I. Syrota.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje profesionalus flokavimo įrenginys. Ribotas kiekis
3568

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Profesionalus įrenginys

Išsamiau

Anot jo, žiemą situacija bus kur kas sunkesnė nei vasarą. Elektros tiekimo išjungimai tęsis iki žiemos.

„Mes išgyvensime iki žiemos su bet kokiais išjungimais – planiniais, avariniais. Kodėl? Nes šiluma tai ne šaltis. Šiuo metu turime 16-17 valandų šviesaus paros meto. Aštuonios valandos – prieblanda ir naktis. O žiemą bus atvirkščiai – 8 valandas šviesu, 16 – tamsu. Ir dar šaltis. Tad išgyventi vasarą kur kas lengviau nei žiemą. Todėl, žinoma, energetikai dirba 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Patikėkite, kai tik baigiasi oro smūgiai, kai tik atšaukiamas oro pavojus, visi ateina ir imasi darbo, pradeda remontą“, – apibendrino direktorius.

 

Birželio 6-osios vakarą Kyjive ir daugelyje Ukrainos sričių buvo taikomi avariniai elektros išjungimai. To priežastis – vartojimo limitų viršijimas. Avariniai išjungimai buvo taikomis 12-oje sričių: Voluinės, Donecko, Žytomyro, Užkarpatės, Zaporižios, Lvivo, Mykolajivo, Kyjivo, Kirovohrado, Odesos, Rivnės ir Charkivo.

Leidinys NYT pažymi, kad Ukraina nespės atkurti pajėgumų iki žiemos. Energetikų vertinimu, nuo karo pradžios Ukraina prarado apie pusę elektros energijos gamybos pajėgumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Stasys Gimbutis
(40)
(69)
(-29)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()