Saulės energija – ir Lietuvos daugiabučiams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

edgarasl 2011-10-14 11:54
190 tūkst. litų 78 butams yra ~2500lt vienam butui. Tai nemanau, kad čia milžiniškos investicijos. Galima išsimokėti per kokius 3 metus ir vienam butui per mėnesį kainuotų ~80lt. Aišku, jeigu žmonės uždirba MMA, tai labai brangu.
jamalou 2011-10-14 12:32
Bet tai kaip pabaigoje straipsnio parašė, kad susidūrė su dideliu pasipriešinimu iš monopolininkų ir politikų. Tai jau aukščiau visko šitoje valstybėje!! Visas pasaulis kaip tik remia, vysto, plėtoja atsinaujinančios energijos naudojimą ir plėtrą, tik ne šitoje žemėje. Kas jiems su protu negerai.. Pinigų trūksta jiems užpildyti savo juodosios skylės dydžio vidinę tuštumą ar kas jiems blogai..!?!? Gi daugeliui į naudą būtų naujausios technologijos, tie patys saulės kolektoriai, kurie sumažintų išlaidas už tą patį šildymą.. Žodžiu, be žodžių aš.. Gėda JUMS!
Neodan 2011-10-14 13:14
Kas vieniems islaidos, tas kitiems dideles pajamos ir neissenkancios aukso kasyklos.
technologas 2011-10-14 14:20
Nesikarščiuok. Taip, yra dar pasaulyje egzotiškų šalių, kur žmonės dirba už atlyginimą. Lietuva prie tokių egzotikų nepriklauso. Kaip manai, dujininkų atstovai iš doro, nesusijusio su dujomis darbo ar verslo galėtų Ferrari važinėti kaip kad dabar yra? Mesteli gazpromas kokiam liberalcentristui monetų, tas patenkintas, o kad kiti skursta jam vienodai, nėra pas mus tokio kvailo įpročio kitais rūpintis. Pasvajoti aišku galima - jei visi dirbtų už atlyginimą, būtų draugiškesni, geresni... Pasvajot. Beje, ta 100% parama man pavyzdžiui nelabai patinka. Jei brangu, neatsiperka - reiškia energetiškai neapsimoka.
Verslininkas 2011-10-14 14:43
kad lietuvoj tokia tvarka tai visiskai nesistebiu ne karta esu girdejes kai zmones daugiabutyje negali atsijungt nuo miesto energijos ir pasistatyt savam bute sildymo vien del to kad ale negalima paskaiciuot ten jiems kazko, tipo visam namui yra dalinama suma ir todel negalim atjungt jusu ne nu pizdec, protingas pasakytu uzvirink radijatorius ir atjunk ta zmogu, na ok suprantu kad ten eina vamzdziai per jo buta ir t.t. bet tarkime zmogelis gyveno penktam aukste is penkiu ir ka tu manai jis pats atsijunge, pats ejo per komisijas ir gale to kas gavosi , jis toliau moka miesto energijai, gavo bauda kad isarde radijatorius, nors sistema toliau veikia gerai, ir dar pats sildo uz dujas tik lietuvoj tokie bajeriai yra imanomi tik lietuvoj apie saules energija jau nebekalbu cia kaip fantastika kazkokia galetu tokia moteriske kaip tos bendrijos valdytoja but daugelyje lietuvos namu ukiu
andriulis 2011-10-14 15:30
Verslininkui - atsijungti tikrai gali, bet tai reikia daryti visam namui. Zinoma iskyla visoki nesklandumai, bet zinau kelis daugiabucius, kurie atsijunge nuo silumos tinklu. Turi priestata prie namo, kiek supratau ten katiline. Buvo seniau drastiskas budas atsijungti radiatorius vienam butui. Kiek pamenu tai kazkas tokio: Vasara nupjauni radiatorius, statai tiesiogini vamzdi ir ji izoliuoji, kad jis jokios silumos tau neskleistu. Tuomet lauki ziemos sezono, gauni sildymo saskaita ir kreipiesi i teisma. Teismas konstatuoja jog uz negauta paslauga moketi nereikia. Ateina komisija zinoma tikrina ar ten radiatoriai yra t.t. Bet tu viska sutvarkes, tuomet tu gauni kazkokia mizernia bauda, del nepamenu kazko ir kiekviena menesi moki kompensacija uz prarasta gyventoju siluma per tavo "nesildoma" patalpa. Na o tu isirengi dujini sildyma ir syldaisi. Bet cia kiek supratau reikia daug kantrybes, stiprius nervus ir zinoma pinigu. Nezinau kiek tokiame atsijungime yra tiesos, nes esu rades internete kur zmones taip pasidare. Ar tai antis ar ne nedristu vertinti, tol kol pats kada nepabandysiu.
vygantas 2011-10-14 15:55
Paskaitykit sita ataskaita apie Panevezio Marijonu 31 nama:) www.lsta.lt/files/Straipsniai/3_Atliktas_darbas.pdf Mano paties pastebejimai skaiciavimuose neivertinama, kad del infliacijos banko imokos savotiskai mazeja(pvz pries 10metu uzdirbome ~2kart maziau ir viskas kainavo ~2kart maziau), o energijos duju kaina dideja. Ir Marijonu 31 namo pirmininkes mineta kaina 110 tukst uz saules kolektorius bei parodyta kaip tai bus nuostolinga. (Kadangi mokejo 41tukst tai jiem tikrai gali atsipirkti )
mch0lic 2011-10-14 17:10
Priežastis yra paprasta, jei išauga paslaugos tiekimo savikaina Lietuvoje, tai tiesog pakeliamas jos įkainis. Labai drįsčiau abejot ar dėl energetikos kompanijų investicijų į įrangos ar technologijos atnaujinimą, pigesnių žaliavų paiešką ir pan. Todėl kai kažkas nori atsijungti nuo bendros šildymo sistemos tai paprasčiausiai financiškai jiems nenaudinga nes kainų kelt dėl atsijungusio daugebučio negalės, nors pajamas praranda. Todėl ir kabinėjasi jie prie kiekvieno š... Nežinau kaip kitur, bet pvz Vokietijoj veikia keli elektros tiekėjai, todėl yra rinkos konkurencija, to pasekoje jokių monopolinių nesamonių...
immortallt 2011-10-14 18:32
Butent tai Lietuvoje po truputi bandoma daryti, bet sudetinga tokius jautrius ir didelius sektorius bei tokioje mazoje rinkoje tvarkyti greitai. Butent todel itin propaguoju biokuro katilines, kuriu technologija isvystyta bei turime visas galimybes tai igyvendint
Nerkashis 2011-10-14 23:56
Iš vygantas nuorodos - didžiausias nuostolis šiuo atveju bankas. Ir beje, jei jau Lietuva prisižadėjo ženkliai sumažinti įvežtinio organinio kuro poreikį ir padidinti Lietuvos energetinį nepriklausomumą, tai gera proga politikieriams parodyt, kad tokie projektai apsimoka. Dėl saulės kolektorių. Pats esu pasidaręs tokį primityvų apie 1kv.m. saulės kolektorių. Praeitą rudenį pastačiau ant palangės. Kambary +18. Vienam gale pajungiau kompo ventiliatorių, kitam gale gavau +35. Sekantis projektas bus kažkas panašaus http://idejuvejai.blogspot.com/2011/05/ ... aules.html, tik orą šildysiu.