Asmeninė patirtis: saulės ir žemės energija pigiau nei malkos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-04-08 12:14
Siek tiek sakyciau reiktu pataisyti, jei pagal ji yra biokuras pirma (visiskai sutinku, nes greitai ir salyginai pigiai galima igyvendinti), tai sukuriama tiek perteklines silumos, kad geoterminis sildymas tinkamas tik ten, kur nera centrinio sildymo. Straipsniui labiausiai truksta skaiciu. Megstu skaicius, nes jei jie pateikti teisingai, jie iskalbesni uz bet kokius zodzius.
O24U 2012-04-08 14:48
Čia daugumai lankančių tokį puslapį skaičiavimai yra geriausi argumentai. 2lt už kv. dabar, o kiek pradinės investicijos atsiėjo, kiek elektros suvartoja, kad pasiskaičiuot kas laukia ateity, jei elektra pabrangs? Nieko..iš tuščio į kiaurą pašnekėjo
Fostil 2012-04-08 16:13
Tai, kad ir dabar tie 2lt uz kvadrata ne stebuklas. Su dujiniu pigiau isirengt kainuoja ir pats sildymas panasiai kainuoja, o kad cia kazkokius mistinius minusus dujose isvardino, tai irgi nieko gudro nepasake.
WingsForLife 2012-04-08 16:42
Na dėl orinio šilumos siurblio pasakyta visiška nesamonė, nes žiemą jo naudingumo koeficientas turbūt -300%. Oro temperatūrai nukritus iki 0 laipsnių, ore nebelieka tos energijos, todėl orinis šilumos siurblys žiemą yra paprasčiausias elektrinis šildytuvas, beprotiškai sukantis elektros skaitliuką ir šilumą gaminantis tik elektros pagalba. Tas pats kas elektrinis tūrinis vandens šildytuvas
bahuriux 2012-04-08 17:01
Netiesa, energijos nebelieka kai ore yra ne 0C, o 0K. Net prie -15C dar yra truputi virs 1 COP. Siuolaikiniai silumos siurbliai dirba net su 5,6 COP kai lauke +7C Straipsnyje kalbama apie geoterminius, o fotkej elektrinis sildantis kabelis grindyse Kazkam pritruko kompetencijos.
blizzard 2012-04-08 17:19
Kažkokių nesąmonių prirašyta neturiu ką daugiau pasakyti 2lt/kv kas mėnesį, tai jeigu namas sakykim 240kv( kaip kad mano) tai mėnesiui išeina 480lt? Visa bėda kad nusipirkus malkų už panašiai 1000lt jų dar lieka ir vasarai vandeniui pašildyt. Pagal tokias kainas gaunasi 1,3lt/kv mėnesiui, neinvestuojant kosmoso į nagliausią įrangą (kuri beje dingus elektrai sukelia tam tikrų nepatogumų, tokių kaip galimas katilo virimas ir tai galioja turbūt ne vien kieto kuro katilaps, bet ir visos mandroms geoterminėms įrangoms apie kurias čia užsimenama). Na gerai, jeigu jau taip sunku tas malkas pasiruošti, tai galima pirkt ne stačią mišką, bet jau paruoštus rastus, pasamdyt "jonelį" už 50-100lt per dieną (ar alaus butelį + pietūs) ir padarys jums malkų visai žiemai už kokį 1500-2000 ne daugiau. Blogiausiu atveju gausis 2,7lt/kv per mėnesį, bet nereikės pradinio kapitalo kokių 20-30tūkst kad įsirengt geoterminį šildymą. O ir ką aš čia šneku, pas mane namas ne toks jau ir šiltas kaip aš norėčiau, tai jeigu jį padoriai apšildinus, kaina turėtų dar labiau nukristi. Kaip kažkur skaičiau, tokie geoterminiai šildymai, arba vakuuminiai saulės kolektoriai tinkami tada jeigu nori žaist "ekologišką namą" puikus pavyzdys su saulės kolektoriais, žmonės gaminasi juos už kelis šimtus litų iš paprasčiausių medžiagų, kai tuo tarpu žaidžiantys "ekologišką namą" perka iš "dealerių", moka po keliasdešimt tūkstančių ir džiaugiasi 10proc didesniu naudingumo koeficientu, 2 metų garantija ir giriasi kad pirkinys atsipirks po 10 metų Gerai kad turit pinigų geoterminiam šildymui, galbūt tingit pasiruošt malkas, galbūt nėra laiko ir t.t. tada galit įsirenginėt tas sistemas, bet jeigu pateikiat tik pusę skaičiavimų, tai nereiškia kad ta sistema tampa nuo to pigesnė
Ketleris 2012-04-08 17:44
man 2lt nieko nesako, kad ir 0.5ct, bet ar šilta namuose? Gali žmogus sakyti jog į mėnesį moka 50lt su eko namu, bet palaikyt namie pastovią 10 laipsnių temperatūrą, ar aš klystu?
HDi 2012-04-08 18:05
Su malkom didžiausias minusas bent man yra kad šiluma yra nepastovi, netolygi, nebūni savaitgalį namie jau nekalbu apie savaitę ar dvi, ir viskas atšalę, netgi ryte vėsu būna jei prieš miegą neužkrauni ir pan. O kur dar pastovus ėjimas užkrauti, pakraut ir pan. Jau nekalbu apie pasiruošimą ir pan. Dabar jau gal 4 metai kaip dujos namie yra, kadangi trasos nebuvo šalia, darėmės bačką po žeme, kartą per metus užpildo, bet tai vistiek visai kitas šildymas, kol visi darbe nustatai kad nešildytų jis ten daug, gryžus daugiau, paryčiais irgi ir t.t. visai kitas komfortas. Vien dėl to apsimokėjo darytis dujas, įrengimas aišku dėl bačkos kiek brangiau kainavo bet eksplotavimas nėra labai brangesnis nei malkos, dabar tuo pačiu prie to pačio katilo pajungėm ir vandens šildymą, nes buvo elektra šildoma, tai ir pigiau gaunas.
blizzard 2012-04-08 18:08
, aš irgi girdėjau kad su dujom kaina panaši gaunasi kaip ir su malkom + komfortas. Tik tiek kad mano tėvai priprate prie kieto kuro katilų, kaip ir dauguma lietuvių, tos dujos jiems neatrodo patikimai + investicija ir t.t. Bet kokiu atveju dujom irgi gaunasi pigiau nei kad geoterminiu, vis vien investicija mažesnė.. Na o kietas kuras turi tokį privalumą, kad jis niekuomet niekur nedings ir jo kaina taip drastiškai nekils. Ištekliai vietiniai, manau kiekvienam miestelyje nėra sudėtinga gauti medienos gal net ir pigiau nei rinkos kaina, pvz perkant didesnį kiekį ar panašiai. Na dujos kiek kitaip, tarifas pakilo ir šildymas pabrango, gerai kad kol kas jų kaina stabili, bet kas ten žino kaip toliau bus. Aišku gal čia tik toks stereotipas.. Beje gal kas turite kokį saulės kolektorių susikonstravę? truputį paskaitinėjau internete, galima su minimaliom išlaidom kažką susimeistrauti ir panašu kad praktinės naudos lyg ir yra
O24U 2012-04-08 18:16
Galima skaičiukais kainas, įrengimus? Man tai labiausiai patinka jei sistema automatinė, tai tas programavimas, turbūt gerai susitaupo vietoj šildymo 21~ laipsnio pastoviai, įkalant naktį ir diena, kol tušti namai 18 laipsnių. Man įdomu kokie reikalai naujų būdų, technologijų departamente šildymo reikalais, pvz. tokie: http://www.intergam.lt/infraraudonuju_s ... tuvai.html http://www.intergam.lt/joniniai_katilai.html Visi turi minusų, tai neaiški dujų ateitis, tai pečkuriu dirbsi, tai investicija neatsipirks, tai elektra vartos, kurios kainų ateitis irgi pas mus neaiški, bet kaip išsirinkti geriausią..
immortallt 2012-04-08 18:17
Siaip geriausias sprendimas siuo atveju, tai biokuro granuliu katilas. Veikia panasiai kaip dujinis - uzdedi jam programa ir daro kas reikia, o veikia kaip malkinis. Tereikia pasirupinti talpykla vis uzpildyti. Jei katilineje pasirupini vieta is anksto, tai metams is karto gali uzsivezti - ekologiska, salyginai pigu ir komfortiska. Duju kaina stabili Stabili tik tuo atzvilgiu, kad per metus auga vos ne po 30% P.S. bute visus menesius, apart vasari pas mane buvo 1.1-1.2LT/kv.m. su centriniu sildymu, vasari pavariau biski siltai gyvent (23 laipsniai), kol lauke tiek pat minuso, tai gavos ~6LT/kv.m. Siaip gyvenu ~21 laipsnis kambary.
T 2012-04-08 19:18
Jau seniai pastebėjau, kad visokie alternatyvios energijos propaguotojai pateikia nepilnus skaičius ar iš vis ką nutyli. Sakykim pateikia kiek kainuoja išlaikyti įrenginius ar jų epizodinę galią pateikia kaip pastovią. Kiek žinau geoterminio įrengimo kaina, kuri ima energiją iš žemės kainuoja apie 50 000 Lt, šilumos siurblio kaina, kuri ima šilumą iš oro kainuoja apie 20 000 Lt. Šilumos siurblys imantys šilumą iš oro nustoja veikti esant žemesnei nei -20C temperatūrai. Labai abejoju iš vis dėl tų 2 Lt. Įprastai geoterminius siurblys paėmęs 1 kW duoda tik 3 kW. Naujausių elektrinių naudingumo koeficientas yra apie 50 proc. Tai nesunkiai paskaičiavus geoterminis šildymas, neskaitant jo įrengimo, sutaupytu tik 1/3 energijos. Išeitu, kad autoriui šildant įprastai 1 m2 kainuotu apie 4 - 6 Lt.
immortallt 2012-04-08 19:43
Dazniausiai ne tie zmones kurie turi raso straipsnius, o zurnaliugos. Mes irgi po laimeto konkurso davem interviu. Del skaiciu buvom tikslus ir pabrezem juos, bet vis tiek faktiniu klaidu pilna, kas svarbu isseme, kas nesvarbu ta isplete pagal savo fantazija
Creatium 2012-04-08 20:25
Jeigu stataisi naują namą, tai sumoki daugiau ir pasistatai pasyvų namą. Ten tai išvis turėtų pagal idėją būt po 50 ct/m2, jeigu ne mažiau.
immortallt 2012-04-08 20:34
Dar geriau aktyvus, kur atiduoda dar i tinkla energija.
FtBall 2012-04-08 23:01
Prieš maždaug 5 metus atsivežėm malkų iš savo miško. Darbininkams, kurui išleidom gal apie 1000 litų. Dar tik pusę malkų sukūrenom. Na, bet miško savo neturint aišku brangiau būtų. Namas - standartinis alytnamis: du aukštai ir rūsys. Galima sakyt, kad 3 aukštai, nes rūsy pastoviai +20. Tai manau geriau vietoj to, kad pirktum geoterminės energijos įrangą, geriau nusiperki mišką
Xdmin 2012-04-08 23:01
Du pasyvus iseitu uz 1 aktyvaus kaina
immortallt 2012-04-08 23:24
Pala pala, ne taip skaiciuoji. Paskaiciuok, kiek butum gaves uz malkas rinkoje, paskaiciuok, kiek tavo darbas kainuoja, tada turesi realia sildymo kaina. Cia tas pats kas turint automobiliu salona imti masina is jo ir sakyti, kad tau nieko nekainuoja. Nu tik jau nereikia perdeti apie aktyvaus namo kaina. Ypac kai tos energijos namui reikia tiek nedaug.
blizzard 2012-04-08 23:35
Ane? tai pigiau išeitų parduot malkas, tada pirkt dujų katilą ir dar pirkt dujas? ar geoterminį šildymą, arba dar geriau - parduot malkas, tada vėl pirkt malkas ir jomis šildyt? Ne čia tas pats kas turėt savo mišką ir jį naudot. Jis tau nekainuoja, nes tu jo neperki. Šituo atveju, pagal tavo logika, nuosavas miškas kurį tu naudoji savo reikėm tau kainuoja tik todėl kad jo neparduodi tai taip išeina kad bet koks tavo turimas daiktas tau neša nuostolį kažkaip keistai skamba gal tada apsimoka nieko neturėt ? lyginkim taip, kuriuo atveju pigiau išpjaut nuosavą mišką ir apsirūpint mediena 5 metams, ar pirkt medieną iš kažko kito kurios užteks 5 metams?
technologas 2012-04-08 23:52
Kaip suprantu straipsnyje tik elektros sąnaudos eksploatuojant, įrengimo/amortizacijos kaina neįskaičiuota. Tuo blogiau.