Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
arbatžolė 2012-12-10 13:36
Man kažkodėl vis užkliūva tie fermentai. Asocijuojasi su fermentacija t.y rūgimu. Užsienio literatūrose šitą žodį seniai pakeitė enzimai. O baltymus - proteinai. Hmm... Moksliniai terminai manau visur turėtų būti vienodi...
Heksogenas 2012-12-11 21:26
Geras tas žodis fermentas.. Enzimas tik mandresnis pavadinimas nieko daugiau.. Baltymai tai platesnė sąvoka tai polimerai sudaryti iš aminorūgščių.. Gal igauti fermentus kurie vykdo metabolizmą ir gali gauti struktūrinius baltymus kitiap sakant plytas iš ko statoma.. Aiškios ribos nerasi.. Tarp jų..
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Ateities energetikai svarbių fermentų tyrimai – pasitelkiant sinchrotroną