Lietuviškų degalinių sąjungos protestas: jei priimsite tokį įstatymą, degalai brangs dar labiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2015-09-22 09:16
Iš vis alkoholio ir tabako pardavimas turėtu būti sugriežtintas. Į degalines užsuka tik vairuotojai, o vairuotojai vartoti alkoholio negali. Todėl nėra tikslo ten alkoholio ir pardavinėti. Didžiosios parduotuvės taip pat turėtu padaryti atskira uždara skyrių alkoholiui ir cigaretėms. Nes dabar nueini į parduotuvę ir vienoje lentynoje saldainiai, o kitoje alkoholis. O gal iš vis leisti alkoholį pardavinėti tik specialiose alkoholio parduotuvėse.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-09-22 09:41
Kurioj parduotuvėje taip yra, kad vienoje lentynoje yra saldainiai, o kitoje alkoholis? Parduotuvėse, kuriose aš lankausi alkoholis stovi atskirtas nuo kitų prekių. Nežinau, kuriose parduotuvėse tu lankaisi, Šinigami.
rndbit 2015-09-22 10:12
Prieš užsiimant populizmu reiktų išsiaiškint kiek visgi degalinėse prisipirkusių alkoholio neblaivių vairuotojų turime. Kažkaip neteko tokio atvejo girdėti tai jie turėtų tikrai reti būti. Kas norės ir be degalinės priliuobti ras, o kas nenorės tai ir nemokamas alkoholis degalinėse nesugundys. Jie labai greiti uždraust o va pagalvot.. Ai kam čia galvot. Pats kartais perku alų/vyną degalinėje, kad galėčiau pasimėgauti kai jau esu namuose po kelionės. Kriminalas žodžiu.
ner_uz_ka 2015-09-22 10:18
Ką tik darbe aptarėme šį straipsnį ir mūsų galva geriausias sprendimas ne uždrausti, bet papildomai apmokestinti alkoholį, kuris pardavinėjamas degalinėse.
Shinigami 2015-09-22 10:27
Reikia lankytis daugiau nei vienoje parduotuvėje ir pamatytum.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-09-22 10:40
Tai atsakyk kurioje parduotuvėje, o ne trypčiok vietoje: lankausi IKI, Maxima, Prizma, RIMI.
punktyras 2015-09-22 11:02
Kuo sudėtingesnis atsitiktinis alkoholio pasiekimas, tuo mažiau atsitiktinai jo išgeriama, tuo mažiau su jo vartojimu atsitiktinių nelaimingų atsitikimų.
SaMaras 2015-09-22 11:32
Nu sorry, atsitiktinai dar taip nebuvo kad ėjau ėjau ir pyst (kiek pamenu šitas ištiktukas visai vartotinas) ir aš jau girtas. Čia kaip kažkas jau rašė jei norės tai suras, jei nenorės ir už dyka negers.. O grįžus į kaimą labai patogu kad galiu už 1,5km nusipirkti ir duonos ir alaus degalinėje ir nereikia važiuoti 8km iki miesto Tai gal ir kaime parduotuves liepkim uždaryti ir barus.. nebus kur gauti nešlitinės pijokai.. grynai kažkas nusprendė rinkos dalį pasididint mažindamas konkurenciją (neseniai jau buvo banga su tuo susijusių įvykių, kai "susirūpinę nepilnamečiai" rodė kaip lengva nusipirkti alkoholio degalinėse ir panašiai) dabar antra banga pareina. Aš tik už laisvą rinką, o jei ne laisva rinka, tuomet tegul uždraudžia iš viso alkoholį ir cigaretes kaip narkotikus.
immortallt 2015-09-22 11:39
Jei po nosimi maišos, dažnai neatsispiria žmonės. Tai vadinasi spontaninis pirkimas. Vieni perka alkoholį, kiti saldainius, treti užkandžius, ypač merginos, tai visokios smulkmenos ir rūbeliai, kurių neplanavo pirkti, bet pamatė.
Arns 2015-09-22 12:43
Aš nieko prieš už parduotuves degalinėse, bet alkoholiui tikrai gali būti taikomas labai griežtas pardavimo valandų ribojimas, sakykim nuo 10 ryto iki 7-os vakaro. Norintys prisigerti tikrai ras iš kur gauti, bet svarbiausia jog paklausa būtu apribota maksimaliai naktį. Nemanau net kad verta rinkti statistiką, kad dažniausiai naktį alkoholiu apsiprekina jau įkaušę pirkėjai. Todėl visi pardavimai ne klubuose/baruose/kavinėse prisideda prie apsvaigusių asmenų gastrolių po miestą, kartu ir vairavimu išgėrus. Labai abejočiau ar kas kviečiasi taksi nulėkti iki artimiausios degalinės, bet beveik neabejoju jog nemaža dalis klube/bare užsisėdėjusių pasikviečia taksi nuvežti į namus.
SaMaras 2015-09-22 13:43
Su pirma dalimi sutinku, bet tai kodėl tuomet sudaromos nevienodos sąlygos klubams ir barams? tai ten irgi apribokim, juk ne visi po klubo išsikviečia taksi, kiti atvažiuoja pasėdėt kultūringai, bet apimti "spontaniško pirkimo" manijos prisiperka alkoholio, kurio tikrai nesiveža namo o vartoja vietoj, o po to nenori mašinos palikti.. kodėl išskiriamos vienos grupės iš kitų, juk problema yra GIRTAVIMAS, o ne alkoholis degalinėje.
lizunas 2015-09-22 13:50
Bent vietinėse trijose degalinėse nepastebėjau nei karto asmenų perkančių alkoholį, bet kažkaip tai jos išsilaiko??? Kiekvienas rytas, nuo 7val iki 10val degalinėje kavos, submarinų, dešrainių ir kt. greito maisto pirkimas. Tai tegul čia nesvaigsta dėl bankrutavimo. Ir aš pritarčiau komentaruose paminėtiems dalykams - degalinėse dar daugiau apmokestintas alkoholis ir visur jo pardavimo laiką mažinti iki 19val vakaro. Nes jau tikrai užkniso girtaujantys asmenys, kai užeina vėl užsipirkti trūkstamų gėrimų.
Shinigami 2015-09-22 14:00
Degalinė vadinama degaline nes joje parduodami degalai, o ne alkoholis. Todėl daugiau galės statyti automatinių degalinių kur parduoda tik degalus ir kokie automatai (kavos ir kitu produktu). Ir tokia degalinė dirbs visa parą be jokių darbuotojų. Kaip straipsnyje rašė, alkoholis sudaro didelę degalinių pelno dalį. O kas iš degalinių perką alkoholį? Juk degalinėse šiaip ar taip viskas brangiau nei maximoje.
immortallt 2015-09-22 14:07
Kas sako, kad uždarys? Sako, kad tai generuoja didelę dalį pelno. Tiesiog būtų atsisakoma kai kuriose degalinėse darbo kiaurą parą, kai kur galbūt iš vis aptarnavimo, paliekant tik savitarną.
Shinigami 2015-09-22 15:14
Man irgi. Bet dirbu tada kai yra darbo.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-09-22 18:36
Shinigami, tai manyt dabar, kad tavo pasakymas apie vienoje lentynoje esančius saldainius, o kitoje lentynoje - alkoholį yra trauktas iš subinės? Nes kažkaip į krūmus nubėgai. OK tada...
siaubas.st 2015-09-22 21:02
O aš moku boikotuoti dideles kainas . Senai neperku iš didžiūjų degalinių tinklų. Kodėl turiu mokėti brangiai jei galiu pirkti pigiau iš nedidelių degalinių. Jei žmonės nors porą dienų taip pat padarytų, tai kainos kaip mat nukristų. be to yra daug dagalinių kur alkoholiu neprekiauja ir kainos mažesnės.
Arthuras 2015-09-22 21:19
Visi Statoilai, Lukoilai, Orlenai dėl manęs gali ir visai užsilenkt. Nuvažiuoji į Neste ir operatyviai užsipili kuro.
Nerealiai 2015-09-22 22:36
Tai tada ir kavinėse, baruose, parduotuvėse, visur reikia papildomai apmokestinti, kuo tos degalinės tokios išskirtinės? Čia eilinis seimo narių perliukas su tikslu parodyti, kad kažkas yra daroma. Kada žmonės dažniausiai vairuoja prigėrę? Savaitgaliais po kokio klubo, baro, ar šiaip kokios šventės. Tai jei seimo nariai nori iš tikro gerint situaciją šiuo klausimu, tai reikėtų pradėt žiūrėt ne į degalines, o į barus, klubus ir kavines. Kažką galvot, kad žmonės net negalvotų sėst išgėrę. Na bet dabar viską galima suprasti, patys seimo nariai prigėrę iš restoranų važinėja, tai negi sau riši kilpą. Tai geriausia ką seimas sugeba, tai pridaryti papildomų "prevencinių" mokesčių viskam. Čia panašiai kaip su 0 promilės spec transportui ir motociklams. Viskas gerai, bet kodėl nepadarė to paties ir automobiliams? Procentaliai daugiausiai ir pagaunama būtent prie automobilio vairo, na bet vėlgi kaip ir sakiau nedaro, nes ir patys važinėja. Belieka laukti ką vėl genialaus sugalvos.
immortallt 2015-09-23 09:54
Kas tau po galais liepė pirkti ten kur brangiau? Kiekvienas renkasi, kas jam priimtina. O čia atėjo ir pareiškė naujieną. Gal komoje pragulėjai 25 metus? Jau partija nieko neliepia daryti.