Intensyvumo minučių duomenys atskleidžia kūno rengybos įpročius  ()

Garmin išmaniuosiuose laikrodžiuose daug funkcijų, skirtų padėti Jums tikslingiau rūpintis sveikata ir gera savijauta. Viena iš tokių funkcijų – intensyvumo minučių sekimas, skirtas fiziniam aktyvumui kiekvieną savaitę padėti stebėti. Toliau pateikiame viską, ką reikia žinoti apie intensyvumo minutes – kas tai yra, kiek jų turėtumėte registruoti ir kaip jas palyginti su kitomis Garmin Connect™ programėlėje esančiomis minutėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Intensyvumo minutė – tai 60 sekundžių trukmės vidutinio arba didelio intensyvumo fizinio aktyvumo laikotarpis. Remiantis daugumos sveikatos organizacijų rekomendacija, kad suaugusieji turėtų kiekvieną savaitę bent 150 minučių užsiimti vidutiniškai intensyvia fizine veikla arba 75 minutes užsiimti intensyvia fizine veikla. Jūsų suderinamas Garmin išmanusis laikrodis fiksuoja šios veiklos intensyvumo minutes. Siekdami šio tikslo, dienos ir savaitės pažangą galite stebėti ant riešo arba Garmin Connect programėlėje.

Kaip skaičiuojamos intensyvumo minutės?

Suderinamas Garmin išmanusis laikrodis nustatys, kiek minučių praleidote užsiimdami intensyvia fizine veikla, palygindamas dabartinį širdies ritmą su vidutiniu širdies ritmu ramybės būsenoje arba žingsnių, nueitų per minutę, skaičiumi. Taigi būdų, kaip užsidirbti intensyvumo minučių, yra begalybė. Jos skaičiuojamos, kai laikrodis užfiksuoja spartų ėjimą ar bėgimą, arba jei širdies ritmas padidėja nešant sunkų pirkinių krovinį.

Net 2 kartus pigiau, nei konkurentai! Iš Vokietijos aukščiausios kokybės žuvų masalo nuplukdymo laivas su GPS (Video)
2185 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Su nuotolinio valdymo pulteliu - iki 500 metrų

Integruotas GPS

Nugabena iki 2kg masalo

12000mAh baterija

LED žibintai - pravartu nakties metu

Išsamiau

Viskas priklauso nuo to, kas konkrečiai Jums yra intensyviau. Kadangi viskas pritaikyta Jums, ant riešo matomas skaičius yra vertingesnis rodiklis nei tik žinojimas, kad per savaitės pietų pertraukas suplanavote tam tikrą skaičių treniruočių.

Jei mėgstate stebėti širdies ritmą, taip pat galite pakeisti pasirinktų laikrodžių nustatymus, kad intensyvumo minutės būtų stebimos pagal Jūsų širdies ritmo zonos nustatymus. Jei, pavyzdžiui, nenorite stebėti širdies ritmo padidėjimo nešant maisto produktus, galite pasirinkti, kokiose širdies ritmo zonose pasiekiamos vidutinio ir didelio intensyvumo minutės. Spustelėkite šią nuorodą, kad sužinotumėte daugiau apie tai, kaip pritaikyti intensyvumo minutes pagal širdies ritmo zonas.

Taigi, kada dauguma Garmin naudotojų užsidirba intensyvumo minučių?

 

Manėme, kad niekada nepaklausite. Tikriausiai nieko nestebina, kad Garmin mes mėgstame gerus duomenis. Nors niekada negalėsime tiksliai įvertinti visų būdų, kuriais Garmin naudotojai užsidirba savo intensyvumo minutes, kaip jau minėjome, galimybės yra beveik neribotos – manome, kad verta atkreipti dėmesį į tai, kada Jūs visi esate aktyviausi.

Intensyvumo minutės pagal savaitės dieną

Nieko nuostabaus – Garmin naudotojai intensyviausiai sportuoja savaitgaliais. Lengviau sportuoti salėje ar lauke, kai Jūsų laiko neriboja darbo susitikimai ar pertraukėlės. Garmin naudotojai aktyviausi šeštadieniais, paskui sekmadieniais.

Vadovaujantis šia logika, taip pat nenuostabu, kad pirmadieniai – mažiausiai intensyvios savaitės dienos, bent jau fizinio aktyvumo atžvilgiu. Įdomu tai, kad penktadieniais aktyvumas nėra daug didesnis nei pirmadieniais. Tai rodo, kad galbūt nemaža dalis Jūsų po ilgos darbo savaitės renkasi atsipalaiduoti ir pailsėti, o ne prakaituoti.

 

Intensyvumo minutės pagal mėnesius

Duomenys, rodantys, kuriais mėnesiais Garmin naudotojai užfiksuoja daugiausia intensyvių minučių, taip pat nėra labai netikėti – jie daugiausia sutampa su vidutinio klimato metų laikais Šiaurės pusrutulyje. Garmin naudotojai mėgsta leisti laiką lauke, tačiau norime priminti, kad yra daugybė būdų, kaip išlikti aktyviais ir viduje? Pavyzdžiui, mūsų dviračių treniruokliai patalpose arba suderinamuose laikrodžiuose integruotos HIIT treniruotės. Kūno judėjimas gali būti puikus būdas išvengti sezoninės depresijos, kuri kartais kamuoja šaltesniais ir debesuotais mėnesiais.

10 geriausių vietų

Garmin naudotojai gyvena visame pasaulyje ir Jūs visi esate varžovai. Nors intensyvumo minutės gali labai skirtis, atsižvelgiant į konkretų asmenį (ir jo gyvenimo būdo), pirmiau minėtos vietovės 2023 m. pirmauja. Akivaizdu, kad brazilai yra intensyviai sportuojančių žmonių grupė, nes jie sąraše pirmauja su 297,5 vidutinio intensyvumo minutėmis per savaitę. 

Palyginkite savo asmeninius intensyvumo minučių duomenis

 

Įdomu, kurioje vietoje esate tarp savo bendraamžių? Norėdami peržiūrėti savo asmeninius intensyvumo minučių modelius, atidarykite Garmin Connect programėlę. Galite peržiūrėti savo praėjusios dienos, savaitės, mėnesio ir metų modelius, taip pat sužinoti savo vidutinį savaitės minučių skaičių per praėjusius metus nuo šios dienos.

Garmin gaminiai, viduje sukurti gyvenimui lauke, sukėlė revoliuciją sveikatingumo pramonėje. Garmin, įsipareigojusi kurti dėvimus ir sveikatos matavimo prietaisus, kurie padeda įvairaus aktyvumo žmonėms gyventi sveikiau, tiki, kad kiekviena diena yra galimybė kurti naujoves ir įveikti vakarykštę dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: