Ar turite šią „Windows“? „Galite išmesti savo kompiuterį“  (4)

Blogos naujienos kompiuterių su „Windows 10“ savininkams.


„Windows 10“ Mėlynasis mirties ekranas
„Windows 10“ Mėlynasis mirties ekranas
© Bretwa, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blue_Screen_of_Death_on_Windows_10_-_2019-02-21.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-12 Ar turite šią „Windows“? „Galite išmesti savo kompiuterį“  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši operacinė sistema greitai nebegaus naujinimų. Kas dar blogiau, jei įranga neatitinka „Windows 11“ reikalavimų, tai ją... geriau išmesti. Taip pataria pati „Microsoft“.

Kiekviena programinė įranga ilgainiui pasieks savo gyvavimo pabaigą – gaus paskutinį atnaujinimą, o gamintojas pamažu ją pašalins.

Tai taip pat taikoma operacinėms sistemoms. Nauja pakeičia seną, o kūrėjai daugiausia dėmesio skiria esamo produkto kūrimui, o ne senojo lopymui ar tobulinimui. „Windows“ savininkai tai puikiai žino.

Tačiau net ir šiek tiek naujesnė programinė įranga kada nors turi baigtis.

Toks likimas laukia „Windows 10“ – sistema jau yra savo „finišo tiesiojoje“, tada keliaus tiesiai į „kapines“. Paskutinis atnaujinimas bus 2025 m. spalio 14 d. Po šios datos ši operacinė sistema nebegaus jokių pataisų ar atnaujinimų, net ir saugumo. Atėjo laikas pokyčiams.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
10734 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Microsoft“ rekomenduoja atnaujinti programinę įrangą tiems vartotojams, kurie vis dar naudoja „Windows 10“. Visa tai tam, kad galėtumėte mėgautis naujausiomis programos versijomis ir palaikyti funkcijas, kurių nėra senesnėje sistemoje. Bet ką daryti, jei mūsų kompiuteris negali paleisti naujosios „Windows 11“?

Įmonė turi mums patarimų – išmeskite seną kompiuterį ir nusipirkite naują. Galbūt ji to neperteikia tiesiogiai, bet daugiau ar mažiau tokia yra oficialioje svetainėje esančios žinutės prasmė. „Microsoft“ siūlo pakeisti esamą įrenginį į naujesnį, atitinkantį reikalavimus. Na, laikas atsisveikinti su savo sena įranga.

 

Nieko ypatingo – senoji aparatinė įranga nepalaikys naujos sistemos. Bet ar tikrai?

Kaip pažymi lenkų portalas instalki.pl, per griežti „Windows 11“ techninės įrangos reikalavimai ir „Windows 10“ versijos palaikymo pabaiga reiškia daugybės elektroninių atliekų susidarymą. Skaičiuojama, kad net 240 milijonų kompiuterių nėra tinkami pereiti prie naujos sistemos.

Greičiausiai jie atsidurs sąvartynuose arba namų rūsiuose r sandėliukuose. Parduoti tokius kompiuterius bus sunku, nes negalėsite naudotis nauja sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(49)
(-38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)