Į rinką atkeliauja LG 55 colių OLED televizorius  (4)

Kompanijai LG Display pavyko įgyvendinti savo tikslus ir sėkmingai sukurti, kaip teigiama, didžiausią pasaulyje televizorių su organinių šviesos diodų (OLED) matrica.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

OLED ekranai turi gana nemažai privalumų, lyginant su tradiciniais LCD: jiems nereikalingas pašvietimas, jie pasižymi mažesniu energijos suvartojimo kiekiu. Be to, OLED ekranai plonesni, turi dvigubai didesnę raišką ir geriau atkuria spalvas. Tačiau iki šiol gaminti didelius OLED ekranus buvo labai brangu, tad tokios technologijos ekranai paprastai naudojami tik mobiliuosiuose telefonuose ir kituose nedideliuose prietaisuose.

Naujojo LG 55“ OLED televizoriaus kontrastas siekia 100 000:1, storis – 5 mm. Be to, televizorius gavo gana ploną rėmelį. Kitos charakteristikos, deja, neskelbiamos. Savo naują produktą korėjiečiai demonstruos parodoje CES 2012, kuri vyks JAV, Las Vegase, 2012 m. sausio 10 – 13 dienomis.

Spėjama, jog pirmieji 55 colių įstrižainės OLED LG televizoriai prekyboje turėtų pasirodyti 2012 metų viduryje. Nuo šių modelių sėkmės priklausys tolesnės investicijos į šią technologiją ir produktų linijos praplėtimas. LG tikisi parduoti po 30 000 šių televizorių per mėnesį.

Šiuo metu galima įsigyti tik 31 colio LG OLED televizorių, bet jo kaina svyruoja apie 20 000 Lt. Manoma, kad naujasis 55 colių LG televizorius neturėtų kainuoti brangiau, mat kompanija teigia suradusi būdų, kaip atpiginti OLED ekranų gamybą ir toliau tobulina gamybos technologijas - į jas per artimiausius metus ketinama investuoti beveik 7 milijardus litų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)