Lietuvos energetikos ateitis: tarp saugumo ir kainos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2009-10-03 00:53
Nebus atomines. Beje kazin kaip skaiciuoja IAE savikaina, kad tik 3ct ? Neskaiciuoja turbut nei nusedevejimo ir niekada neskaiciavo atsipirkimo, nes tarybu sajunga pastate, tai kaip dovanota skaiciuoja. Juokingi jie... Kodel niekas nekalba kad pasaulyje reaktoriu paklausa perpildyta ir reaktoriu reikia ilgai laukti eileje ? Beje atomines energetikos profesorius ar gali buti objektyvus ? "alternatyvios energijos pajegumai stipriai ispusti" ar kazkas pan. Cia tas pats, kas naftininkai sako, kad naftos produktais varomi automobiliai saugesni ar geresni.
tvset 2009-10-03 20:48
turint omenyje, kad vien lietujoj dirvonuoja apie 400k ha zemes ,kurios energetinis potencialas yra LABAI didelis, galima tvirtinti, kad lietuvos alternatyvios energetikos pajegumai tikrai NEMAZI...... jau senokai paskaiciuota, kad biokuru kurenamos katilines ir elektrines per sildymo sezona LIETUVAI atsieitu grubei tarent 600 milijonu, kai tuo tarpu dabar per "ziemuzele" rusams uz dujas 900mln. paklojam.... bent jau silumine energija mes patys galim beproblemu pasirupinti..... P.S. kasmet nepanaudojama misko atlieku energetine verte "krosnyje" sudaro ~2000GWh
Tir4elis 2009-10-04 17:34
Dar vienas dalykas, kad pastačius elektrine niekas nesako iš kur kurą ims. Ko tais negera nuojauta sako, kad vėl teks ne be Rusijos pagalbos suktis.. Kas dėl nepanaudotų biomasės išteklių tai tikrai taip, yra kur plėstis, oi dar kur yra .
Nightbringer 2009-11-17 16:41
Lietuva negali imtis nei biokuro, saulės, vėjo ar kitų alternatyvių energijos šaltiniu. Saulės Lietuvoje mažai, vėjo neužteks, o biokura užauginti perbrangiai kainuos. Kažin kodėl didžosios valstybės naudojasi kitų silpnumu ir augina savo plantacijas kitur? O kam Lietuva yra įsipareigojusi pastatyti atominė jegaine? Mūsų valdžia vėl galės sau gėda daryti ir mygti prašydami kažkelinta karta pakeisti salygas. Nors kol praes krizė toks projektas turėtu būti sustabdytas ar pristabdytas.