Rinkoje pasirodė automatiškai gyvenimo akimirkas fiksuojantys fotoaparatai (Video)  (21)

Kompanija "Vicon" rinkai pateikė autonomiškai veikiantį fotoaparatą, kuris automatiškai fiksuoja jį nešiojančio žmogaus gyvenimo momentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, kad bene pirmoji panašaus įrenginio prototipą buvo pasiūliusi kompanija "Microsoft", tačiau dėl neaiškių priežasčių kol kas jo rinkai dar nepateikė. "Vicon Revue" turi integruotą spalvinę 640x480 taškų skiriamosios gebos VGA matricą, temperatūros, šviesos jutiklius, pasyvųjį infraraudonųjų spindulių judesio jutiklį, triašį elektroninį giroskopą (posūkiui nustatyti), triašį magnetometrą (kuris atlieka kompaso funkciją) ir superplataus kampo objektyvą, kuriuo galima fotografuoti 130 laipsnių kampu matomą vaizdą.

Gaminio masė tik 94 gramai, matmenys 6,5x7x1,7cm. Vieno baterijos įkrovimo pakanka 24 valandoms darbo. Į 1GB talpos atmintinę galima sutalpinti apie 30 tūkstančių nuotraukų, o tai gamintojo teigimu prilygsta šešioms dienoms darbo. Kitas technines smulkmenas galite perskaityti šiame PDF dokumente (3,4MB).

Įdomu tai, kad "Vicon Revue" gali fotografuoti užfiksavus judesį, pavyzdžiui, priėjus kokiam nors kitam žmogui. Nuotraukas taip pat galima daryti pagal griežtą "grafiką" - pavyzdžiui, kas 30 sekundžių. Užfiksuotą medžiagą galima peržiūrėti kompiuteryje.  Šiuo metu gamintojas naujovę jau siūlo visoms pageidaujančioms Europos Sąjungos, JAV ir Kanados šalims. Kaip atrodo "Vicon Revue" užfiksuota viena diena, žiūrėkite tolesniame video.


 
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)