Bus dideli pokyčiai. ES nori pakeisti išmaniuosius telefonus, grąžins seną technologiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2023-06-20 18:01
Aš apie kitą sąlygą seniai galvoju: garantiją suteikti ne pirkiniui, o gaminiui. T.y. jeigu nusipirkau telefoną, kurio garantija 2 metai, o tas telefonas man sugedo po metų ko pasekoje gavau naują, tai tam naujam telefonui turėtų būti suteikiama ir nauja garantija - vėl 2 metai. Tokiu atveju gamintojas būtų suinteresuotas daugiau dėmesio skirti produkto kokybei, nes priešingu atveju jam gresia "produkto išlaikymas" ar net bankrotas. Žinoma reikėtų dar papildyti šią sąlygą, kad jau po kokių 5-10 metų garantija nebūtų išduodama iš naujo, o galiotų iki anksčiau paskirtos datos. Žinoma ne visus dalykus galima įtraukti į garantiją, t.y. kai kurie komponentai gali būti eksploataciniai - besidėvintys. Todėl reikėtų gmaintojus/platintojus įpareigoti rašyti ir preliminarias eksploatacijos kainas, na tarkim kas 100 darbo valandų reikia pakeisti tokią ir tokią detalę, kurios apytiksli kaina... Šitą modelį manau reikėtų taikyti automobiliuose. Dabar yra produktų, kurių tiesiog negalima remontuoti, na pvz. kai kurios greičių dėžės iš principo netaisomos, varikliai pagaminti taip, kad praktiškai neremontuojami. Todėl kartu prie produkto kainos reikėtų įtraukti ir tokių komponentų kainas ir jų tarnavimo laiką, pvz.: * greičių dėžės kaina 5000EUR, minimalus tarnavimo laikas (garantija) 200 000km / 5 metai. * variklio kaina 10 000EUR, 200 000km / 7 metai. Galiausiai jeigu pagamino variklį, kuris iš tiesų laiko tik 100 000km, tai savo lėšomis kaskart ir keičia suteikdamas vis naują 200 000km garantiją. Tokiu atveju gamintojas jau suinteresuotas projektuoti tam tikrus atnaujinimus, kad būtų pailgintas tarnavimo laikas.
Benediktas 2023-06-20 18:12
Išbrangs pats gaminys, kiekvienas mazgas, variklis turės po kelis variantus. Taip pat sudėtingėja gamyba, logistika, supportas. Vistiek dauguma pirks pigiausią varintą, pasikeis tą variklį, jei nusmigs pagal garantinį ir važiuos toliau. Be to automobilis greičiau morališkai pasensta, nei variklis nusminga. Pirmajam pirkėjui, tai net neaktualu dažniausiai, kad nuspirkti variklį, kuris laikytų 20 metų.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-06-20 23:54
Tai čia koks BMW E39 530d galėjo tokiu varikliu pasigirti, ne šiuolaikiniai auto Dėl garantijos termino atnaujinimo tai produktas pabrangtų (ir tai turbūt ne visiems šiandieniniams produktams tas galiotų). Bet dėl eksploatacijos išlaidų tai manau čia kainos neįtakotų. Kalbant apie pramoninius įrenginius, tai kai kurie gamintojai pateikia savo gaminiams tokią informaciją. Na tarkim ten būna parašyta, kad kokius ratukus reikia keisti kas 10 000 ciklų ir pateikiama ratuko kaina (tos dienos, kai įsigijamas įrenginys). Vėliau ta kaina gali ir skirtis. Buvo čia straipsnis, kad berods Prancūzijoje dabar namų elektronikai yra reikalavimas, kad būtų nurodytas "remonto reitingas" - kaip lengvai daiktas ardosi ir remontuojasi. Ar dar tik žadama šią sistemą įdiegti, nebepamenu. Tai tokie politiniai sprendimai mus šiek tiek prie "garbės kodekso" sugrąžintų, nes dabartinė sistema yra "makaronų kabinimas" su visais tais caca-lele, komfortas, tobula šeima ir nesibaigianti laimė - žodžiu pasakų pilis, tiesiok pirk ir pridėsim tau dar ir princesę. Tik pamiršta slibiną paminėti. O ir princesė sensta ir virsta į raganą Pažiūriu tas senas reklamas, tai techninius dalykus akcentuodavo - buvo tikrai naudinga info. Dabar tai tapę tavo laimės reklama https://www.youtube.com/watch?v=TnsKj1Hwf7o
immortallt 2023-06-21 12:44
Kiek lengvai remontuojamas, čia man rodos ES žiedinės ekonomikos direktyva, ne Prancūzija. Tai turėtų įsigalioti visoje ES.
kestutisz 2023-06-21 13:53
Kas iš tos išimamos baterijos kai jos visos "unikalios", netinkamos tarp įvairių devaisų. Bala nematė tų telefonų, kiek su fotoaparatais vargo, kaip aš pasigendu ten tiesio įkraunamų AA...
P69 2023-06-21 17:46
Privaloma 4 metu garantija ir galimybė pačiam keistis baterija. Tai būtų didelis postūmis į telefonų ilgaamžiškumą. Kadangi dabar yra norma keisti telefonus labai dažnai.
HardAxe 2023-06-22 10:12
aš švedijoj perku pigius įrankius parduotuvėj jula. (aka senukai?) jų vietinio brando. Duoda tris metus garantijos, jeigu kas sugenda - gražina pinigus vietoj prekės keitimo. Tada eini į salę, pasiimi tokį patį įrankį ir volia - nauja garantija. Kažkada buvau pirkęs per akciją, tai suderino kainą, kad nereikėtų primokėti. Įrankiai visam gyvenimui, ne kitaip.