„Tik nepirkite „Apple iPhone 15“.“ „GSMArena“ skelbia, kas nutiko  (3)

Retai kada bazinis „iPhone“ sulaukė tiek kritikos, kiek šiemet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“  reklamuoja „iPhone 15“ kaip „didžiulį šuolį“, tačiau iš tikrųjų naudotojas negauna tiek daug daugiau nei „iPhone 14“, kuris pats buvo beveik identiškas „iPhone 13“. Kadangi skirtumas tarp „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ yra 200 USD / 250 EUR / 200 svarų sterlingų, „GSMArena“ specialistai teigia, kad pradinio lygio „iPhone 15“ nėra geras pirkinys, ir skelbia pagrindines priežastis.

Prastesnis ekranas

Nors „iPhone 15“ gavo atnaujintą „Dynamic Island“ išpjovą ir didesnį ryškumą, visi kiti ekrano aspektai yra tokie patys kaip anksčiau. Tai vis dar 6,1 colio „Super Retina XDR OLED“ ekranas su ta pačia raiška, ir jis vis dar atsinaujina 60 Hz dažniu.

Jei „Apple“ būtų perėję prie 90 Hz dažnio, „GSMArena“ panaikintų dalį kritikos, tačiau „iPhone 15“ ekranas daugybę kilometrų atsilieka nuo 120 Hz LTPO OLED ekrano, esančio „15 Pro“ modelyje, kuris taip pat išlaiko išskirtinę „Always-On Display“ (AOD) funkciją. Be to, „Apple“  taip pat sumažino „15 Pro“ ekrano apvadus, todėl jis tapo daug elegantiškesnis už „iPhone 15“.

Našumo atotrūkis

A16 mikroschemų rinkinys, esantis „iPhone 15“, yra pakartotinai atnaujintas, palyginti su ankstesnių dviejų kartų „iPhone“ naudotu „A15“ – tai 6 branduolių procesorius su 2 našumo ir 4 efektyvumo branduoliais, 5 branduolių GPU ir 16 branduolių „Neural Engine“. Žinoma, jis gaminamas pagal 4 nm technologinį procesą, palyginti su senesniu 5 nm „A15“, naudotu „iPhone 14“, tačiau, kaip parodė praėjusių metų „iPhone 14 Pro“ apžvalga, našumo padidėjimas geriausiu atveju yra nežymus.

Kita vertus, „15 Pro“ turi visiškai naują 3 nm „Apple A17 Pro“ lustą – pirmąjį tokį rinkoje. Jis žada 10 proc. spartesnį CPU našumą ir 20 proc. geresnį GPU darbą. Be to, „Apple“ didina žaidimų galimybes „15 Pro“ serijoje – kitais metais į „iPhone 15 Pro“ seriją atkeliaus tokie kompiuteriniai / konsoliniai žaidimai kaip „Resident Evil Village“ ir „Assassin's Creed Mirage“ su aparatiniu būdu pagreitintu „Ray Tracing“.

 

Taip pat reikėtų paminėti 2 GB RAM skirtumą tarp „iPhone 15“ ir „Pro“ modelių – „15“ turi 6 GB RAM, o „15 Pro“ – 8 GB RAM, o tai turėtų užtikrinti geresnį ilgalaikį palaikymą.

Mažiau pajėgios kameros

„iPhone 15“ sulaukė patobulintos pagrindinės kameros, kuri dabar turi 48 MP jutiklį, tačiau, kaip įprasta, „Apple“  geriausias kameras pasilieka „Pro“ modeliams. „15 Pro“ gavo didesnį pagrindinį 48 MP jutiklį su 1,22 µm iš anksto sukomplektuotais taškais, f/1,78 diafragma ir antros kartos jutiklio poslinkio stabilizavimu (angl. „sensor-shift stabilization“). Be to, „Pro“ turi išskirtines teises į „ProRAW“ vaizdo fiksavimą, leidžiantį maksimaliai išnaudoti jutiklį ir įjungti visus „Apple“ fotografijos patobulinimus.

 

Modelyje „15 Pro“ yra tikras teleobjektyvo modulis su 3x optiniu priartinimu, kurio nėra „iPhone 15“. Be to, „15 Pro“ palaiko 28 mm ir 35 mm skaitmeninio priartinimo režimus, kad galėtumėte daryti gyvesnes portretines nuotraukas, o vieną iš šių židinio nuotolių netgi galite pasirinkti kaip numatytąjį nustatymą. „15 Pro“ asmenukėms taip pat naudojama 12 MP priekinės kameros OIS.

Naujasis „A17“ lustas taip pat leidžia „15 Pro“ modeliuose fiksuoti 4K 60 kadrų per sekundę „ProRes RAW“ formatu, palaikant ACES spalvų profilį, taip pat 3D erdvinius vaizdo įrašus, kurie bus suderinami su „Vision Pro“ ausinėmis.

Lėtesnė USB-C sparta

USB-C yra gražus „iPhone 15“ priedas, tačiau jis reikšmingai nepagerins duomenų perdavimo greičio, palyginti su „Lightning“ jungtimi, nes jo esmė vis dar yra USB 2.0. Tai reiškia, kad gausite tą pačią 480 Mbit/s maksimalią duomenų perdavimo spartą, tuo tarpu „15 Pro“ telefone esančios C tipo 3.0 USB jungties sparta siekia 10 Gb/s – tai yra daugiau nei 20 kartų didesnė.

 

Viena konkreti sritis, kurioje didesnė sparta atsiskleis, yra didelių vaizdo failų perkėlimas. Be to, galėsite filmuoti 4K 60 kadrų per sekundę „ProRes“ vaizdo įrašus tiesiai į išorinį SSD diską, kad galėtumėte filmuoti didesnius projektus, o tai yra puikus priedas filmuojantiems. Tačiau turėsite pasirūpinti savo „Thunderbolt“ kabeliu, nes „Apple“  visus naujuosius „iPhone 15“ modelius tiekia su C tipo USB 2.0 kabeliais.

P.S. Jei kaina yra pagrindinis lemiamas veiksnys, vis dar galite įsigyti „iPhone 13“, kurį „Apple“  siūlys už sumažintą 599 USD / 729 EUR / 599 svarų sterlingų pradinę kainą. Palyginti su baziniu „iPhone 15“, tiek daug neprarasite.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(13)
(11)

Komentarai (3)