[Žinios trumpai] Bręsta grandioziniai pokyčiai pasaulyje – technologijų gigantai pradeda bėgti iš Kinijos: kas vyksta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2022-09-07 16:35
kinija jau yra per brangi. labiau apsimoka iskelt gamyba i vietnama ar kur nors i afrika, kur atlyginimai daug mazesni, nei kinijoje. aisku ir politika prisideda
Benediktas 2022-09-07 17:25
Net ne brangume esmė - kompanijos pamatė, kad gali tekti daryti taip, kaip reikėjo daryti Rusijoje, dėl diktatorių veiksmų. O tai reiškia - prarasti didžiules investicijas. Neapsimoka ne demokratijose investuoti. Tegul gyvena jie vieni sau, kaip patys nori. Ekonominis bendradarbiavimas nepadejo jiems pereiti prie demokratijas, o kaip tik išnaudoja resursus tuos karams ir demokratijos žlugdymui kitur pasaulyje.
Talkatif 2022-09-07 18:06
Dvidešimtmečio senumo naujienos. Gamyba nuo kažkada Japonijos juda žemyn. Japonija savu laiku buvo pigios gamybos šalis. Vėliau tie patys japonai dar pigesnės gamybos rado Korėjoj ir Kinijoj. Ir taip, daugiausia įtakoja gamybos kaštai. Darbo jėga bei mokesčiai. Net Singapūre gamyklų vis steigiasi. Nes imigrantų darbininkų algos 400~800Eur, o mokesčiai juokingi. Vietname gamyklas japonai jau labai senai lipdė. Tik labai stabdė infrastruktūros nebuvimas. Elementarių kelių pavyzdžiui. Bet per trisdešimtmetį ten viskas įsisuko, kad gali dabar ateiti ir sudėtingos elektronikos gamyba. Tai, kad kinai masiškai vagia technologijas irgi stipriai užknisa technologijų kūrėjus.