[Žinios trumpai] Bręsta grandioziniai pokyčiai pasaulyje – technologijų gigantai pradeda bėgti iš Kinijos: kas vyksta?  (3)

Be jokios abejonės, Kinija yra išmaniųjų telefonų gamybos centras, nes visi didieji gamintojai šalyje turi savo gamyklas. Tačiau panašu, kad šie dalykai labai greitai pasikeis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visai neseniai „Apple“, tyrinėdama kitas šalis, paskelbė apie savo gamybos procesų įvairinimą. Dabar „Google“ taip pat galvoja apie tą patį. Kai kurios naujausios ataskaitos atskleidė, kad „Google“ iškels iš Kinijos savo gamybą. Bendrovė stengiasi plėsti esamą gamyklą šalyje, kuri jau gamina „Pixel 4a, 5a ir 6a“.

Šio žingsnio priežastis – Kinijos nulinės tolerancijos politika COVID-19 atžvilgiu. Kinijoje gamybiniai padaliniai kelioms dienoms uždaromi, o tai trukdo visai gamybos linijai. Ataskaitos taip pat atskleidė, kad Kinijos nulinė COVID politika gerokai sulėtino būsimos „iPhone 14“ serijos gamybą.

Kita priežastis – išaugę tarifai ir nuolatinis ginčas tarp JAV ir Kinijos. Vienoje šalyje įsikūrusios įmonės, o kitoje – kaupiama jų produkcija. Didėjanti įtampa tarp šių dviejų šalių daro įtaką gamybos procesui ir pačioms įmonėms.

Dabar šioje situacijoje Vietnamas yra didžiausias geradarys. Kai kurie produktai, tokie kaip „iPad“, „Xbox“ žaidimų pultai, „Amazon Fire“ TV įrenginiai ir keletas kitų, kurie prieš kelerius metus buvo gaminami Kinijoje, dabar gaminami Vietname. Po Vietnamo yra Indija, kuri iš šios padėties gauna naudos.

 

„Apple“ vienu metu gamins „iPhone 14“ seriją Kinijoje ir Indijoje. Vystymas neturintis precedento. Deja, „Apple“ ir „Google“ neatskleidė, ar perkelti gamybą į kitas šalis tik eksperimentas, ar jie tai atliks visam laikui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(40)
(1)
(39)

Komentarai (3)