Įskilo telefono apsauginis stikliukas? Ekspertė atsakė, ar būtina keisti iš karto  ()

Nukritus išmaniajam telefonui, dažniausiai didelių nuostolių išvengti padeda apsauginis ekrano stikliukas – sugerdamas didžiąją dalį smūgio, jis neleidžia ekranui įskilti, tačiau neretai suskyla pats. Ekspertės teigimu, kaip ir visi produktai, šis apsauginis stikliukas turi savo „galiojimo“ laiką. Tad kada vertėtų keisti apsauginį ekrano stikliuką ir kokie požymiai išduoda jo susidėvėjimą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indrė Bertašienė, „Tele2“ telefonų kategorijos vadovė, sako, kad sudužusi ar įskilusi grūdinto stiklo ekrano apsauga nesugadins paties telefono ekrano, tačiau gali turėti įtakos įrenginio naudojimo patirčiai ir sumažinti ekrano jautrumą.

„Įskilęs apsauginis išmaniojo įrenginio stikliukas gali jums trukdyti mėgautis įprasta išmaniojo naudojimo patirtimi – gali būti sunkiau valdyti telefono ekraną, nes įskilimo vietose sumažėja jo jautrumas. Taip pat įskilimai trukdo matyti kokybišką vaizdą – nuotraukas ar vaizdo įrašus“, – sako I. Bertašienė.

Pasak jos, jei ekrano apsauginis stikliukas nėra pažeistas, jį vis tiek reikėtų keisti kas 2–3 metus, tačiau atsiradus nusidėvėjimo požymiams ar pažeidimams, reikėtų nauja apsauga pasirūpinti anksčiau. Tam, anot ekspertės, yra viena pagrindinė priežastis – įskilęs apsauginis stikliukas nebegali sugerti tokio paties kinetinės energijos kiekio.

„Tai reiškia, kad sumažėja stikliuko suteikiama apsauga įrenginiui, pavyzdžiui, nukritus – atsiranda didesnė tikimybė, kad bus pažeistas pats išmaniojo ekranas. Geriausia tokiu atveju būtų nedelsti ir pakeisti įskilusį apsauginį sluoksnį nauju. Žinoma, to nebūtina skubėti daryti, jei ant ekrano esantys pažeidimai yra minimalūs – jis vos pabraižytas ar turi smulkų įskilimą“, – tikina I. Bertašienė.

Ekspertė sako, kad norint patiems pakeisti ekrano apsaugą, reikia nuimti senąją ir nuvalyti visus likučius, uždėti naują grūdinto stiklo ekrano apsaugą, sulygiuoti kraštus ir drėgna servetėle nuvalyti dulkes ar nešvarumus nuo kraštų. Vis dėlto, geriausia apsauginio stikliuko keitimą patikėti specialistams.

 

I. Bertašienė išvardija pagrindinius požymius, kurie reiškia, kad atėjo metas keisti apsauginį stikliuką:

Įtrūkimai. Jei apsauginis stikliukas yra suskilęs daugiau nei vienoje vietoje – jį reikėtų keisti nauju. Ypač apsaugines stikliuko funkcijas sumažina įskilimai nuo vieno krašto iki kito krašto, taip pat voratinklį primenantys įtrūkimai.

Atsilupę kraštai. Ekrano apsaugų klijų kokybė lemia gaminio ilgaamžiškumą. Jei klijai yra nekokybiški, dažnu atveju pradeda atšokti ar atsilupti apsauginio stikliuko kraštai. Dėl sumažėjusio ekrano apsauginės plėvelės lipnumo sumažėja ir jos efektyvumas, tad tokiu atveju stiliuką taip pat reikėtų keisti.

Oro burbulai. Neretai ant nekokybiškai užklijuoto arba pažeisto apsauginio stikliuko atsiranda oro pūslių, primenančių burbulus. Jie gali susidaryti tada, kai ekrano apsauga pasislenka arba įbrėžimai ar įtrūkimai leidžia orui prasiskverbti tarp ekrano apsaugos ir originalaus stiklinio išmaniojo telefono ekrano paviršiaus. Šie burbulai ne tik trukdo įprastai telefono naudojimo patirčiai, bet ir sumažina stikliuko apsaugines savybes.

 

Daug smūgių ir įbrėžimų. Per daug įbrėžimų ir kritimų ant kietų paviršių sutrumpina ekrano apsaugos priemonės tarnavimo laiką. Dėl per daug įbrėžimų ekranas gali tapti sunkiai įžiūrimas – įbrėžimai sugeria šviesą ir ją laužia, o ne praleidžia. Daug smūgių patyręs apsauginis stikliukas, net jei nėra vizualiai suskilęs, patiria mikro pažeidimus, kurie lemia greitesnį susidėvėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()