Baltesni dantys ir lygi oda – per sekundę: pasigražinti veido filtrais galima ir per darbinius vaizdo skambučius  ()

Jei jus pakvietė į skubų vaizdo skambutį su svarbiais klientais ar turite sudalyvauti netikėtame nuotoliniame darbo pokalbyje, bet nespėjate prieš tai įsitikinti, kad atrodote nepriekaištingai, išeitis jau yra. „Google Meet“ pagaliau pristatė ilgai lauktą funkciją – gražinančius veido filtrus, kurie išlygina odą ar net padaro šypseną baltesnę. Tiesa, Justina Antropik, „Tele2“ skaitmeninio turinio vadovė, sako, kad ši funkcija bus prieinama ne visiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leis pasigražinti vos per sekundę

Iki šiol vaizdo skambučių platformos daugiausiai leisdavo užtušuoti savo aplinką, pasirinkti kokį paveikslėlį norime matyti sau už nugaros ar net tapti žaismingu personažu. Tačiau dabar jose galima pasinaudoti ir kitais privalumais. „Google“ savo vaizdo konferencijų platformos mobiliojoje versijoje diegia naujus portreto režimus, kurie suteiks galimybę skambučių metu šiek tiek patobulinti išvaizdą taip, kaip tai daro, pavyzdžiui „Instagram“ filtrai. Iki 2023 m. pabaigos planuojama išleisti ir interneto naršyklėje veikiančią šios funkcijos versiją.

„Bendrovės teigimu, „Google Meet“ naudotojai parinkties, kuri leistų darant vaizdo skambučius pasinaudoti tam tikrais grožio filtrais, prašė jau seniai. Neseniai paskelbtame „Google Workspace“ atnaujinime atskleista, kad toks portretų režimas šiuo metu jau diegiamas „Google Meet“ mobiliojoje platformoje, o nuo spalio 28 d. buvo planuojama pradėti jį diegti ir likusioms paskyroms“, – sako J. Antropik.

Pasak jos, nuo šiol išmaniajame telefone „Google Meet“ besinaudojantys žmonės gali išmėginti du portreto režimus, kuriais bus galima pasirinkti skirtingus „pagražinimo“ lygius. Naujasis filtras išlygins odą, sumažins juodus ratilus po akimis, taip pat išbalins dantis.

„Nepriklausomai nuo to, kokį režimą pasirinksite, „Google“ teigia, kad šie filtrai leis naudotojams „lengvai pakoreguoti savo išvaizdą“, todėl kardinalių pokyčių ekrane nereikėtų tikėtis. Vis dėlto, tai gali tapti tikrai patogiu įrankiu tiems, kurie į vaizdo skambutį privalo prisijungti, pavyzdžiui, ką tik pakilę iš lovos ar prastai besijausdami, tačiau privalo atrodyti reprezentatyviai“, – svarsto J. Antropik.

Prieinama ne visiems

 

Naujasis filtras nebus vaizdo skambutyje uždedamas automatiškai, jį įsijungti galima „Google Meet“ nustatymuose. Nors tikimasi, kad šia funkcija netrukus pasinaudoti galės visi naudotojai, kol kas ji prieinama ne visiems.

„Ši funkcija prieinama tik vartotojams, turintiems aukštesnio lygio mokamas „Google“ paskyras, įskaitant „Business Standard“, „Business Plus“, „Enterprise Essentials“, „Education Plus“, „Google One“ ir „Google Workspace Individual“ paskyras. Portreto režimas neprieinamas naudotojams, turintiems asmeninę standartinę „Google“ paskyrą“, – pastebi ekspertė.

 

Anot jos, „Google Meet“ nėra vienintelė konferencijų platforma, kurioje galima efektų pagalba šiek tiek pakoreguoti savo išvaizdą. Konkuruojančiose vaizdo konferencijų programėlėse „Microsoft Teams“ ir „Zoom“, jau siūlomos panašios „gražinimo“ funkcijos, kuriomis galima sulieti odos atspalvį ar net taikyti virtualaus makiažo efektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai ()