Pasirodžius sniegui reikia papildomai apsaugoti ir telefoną: gali būti, kad jūsų dėklas – netinkamas  ()

Lietuvoje pasirodę žiemiški orai, panašu, pasitraukti kol kas neketina. Iš spintų jau traukiant šilčiausius megztinius, reikėtų nepamiršti paruošti ir savo išmaniųjų įrenginių. Šalta temperatūra ir drėgmė gali kelti pavojų telefono veikimui ir ilgaamžiškumui. Anot Indrės Bertašienės, „Tele2“ telefonų kategorijos vadovės, nors daugelis žmonių jau tikrai žino, kad šaltu oru telefoną geriau laikyti kišenėje ir vengti sąlyčio su sniegu, verta žinoti ir kitas taisykles, pavyzdžiui, kodėl nederėtų naudoti telefono ką tik grįžus iš lauko arba kokį įdėklą rinktis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot ekspertės, nukritus temperatūrai, padidėja akumuliatoriaus vidinė varža. Paprasčiau tariant, tai reiškia, kad akumuliatorius turi veikti daug sunkiau, kad palaikytų įrenginio veiklą. Dėl to galite pastebėti, kad jūsų telefonas veikia lėčiau ar vaizdas nėra toks ryškus kaip įprastai. Kai kuriais atvejais telefono baterijos įkrovimo lygis gali netikėtai sumažėti arba net visiškai išsijungti, net jei įrenginys buvo visiškai įkrautas.

„Laimei, bet kokie su temperatūra susiję trikdžiai paprastai išnyksta, kai telefonas grįžta į stabilią aplinką. Egzistuoja keli pagrindiniai patarimai, kuriais vadovaudamiesi nepakenksite savo prietaiso funkcionalumui ir ilgaamžiškumui. Jei jūsų telefonas nėra atsparus drėgmei, pasirūpinkite nuo drėgmės apsaugančiu įdėklu, kuris neleis pažeisti telefono, net jei jis įkris į pusnį. Taip pat galite perkelti telefoną į vidinę palto kišenę, nes jūsų kūno šiluma gali padėti išlaikyti prietaisą šiltą“, – sako I. Bertašienė.

Ekspertė dalijasi ir kitais patarimais, kaip vyraujant sniegui ir minusinei temperatūrai užtikrinti sklandų naudojimąsi išmaniuoju įrenginiu.

Pasirinkite teisingą dėklą. Siekiant maksimalios apsaugos derėtų pasirūpinti ne tik drėgmei atsparia apsauga, bet ir atkreipti dėmesį į kitas dėklų savybes. Žiemą geriau rinktis stambų, tvirtą, izoliuotą dėklą. Kita puiki opcija – terminiai dėklai. Pirštinės ir dėklai su izoliacinėmis medžiagomis gali suteikti papildomą apsaugos sluoksnį. Šie išmaniųjų priedai skirti šilumai sulaikyti ir apsaugoti prietaisą nuo didelio šalčio. Be to, jie suteikia galimybę naudotis išmaniojo ekranu net su pirštinėmis.

Laikykite įrenginį šiltai. Dauguma telefonų gamintojų nurodo, kad saugi temperatūra naudotis išmaniuoju yra nuo 0 iki 35 laipsnių Celsijaus. Vyraujant minusinei temperatūrai, išmanųjį telefoną reikėtų laikyti arčiau kūno. Geriausiai būtų jį įsidėti į vidinę striukės ar palto kišenę, o užsiimant tokia aktyvia šaltojo sezono veikla, kaip slidinėjimas, reikėtų pasirūpinti, kad įrenginys yra gerai pritvirtintas ir neiškris. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad net jei trumpam geriau nepalikti telefono šaltame automobilyje, nes tai taip pat gali turėti įtakos jo akumuliatoriaus veikimo laikui.

 

Kai kurias įrenginio funkcijas galite valdyti ir jo neišimdami iš šiltos kišenės. Tam galima naudoti įvairius telefonų priedus, pavyzdžiui išmanųjį laikrodį ar ausines. Naudojant išmanųjį laikrodį, jis išlieka šiltas nuo riešo temperatūros, todėl galite greitai patikrinti pranešimą ar, pavyzdžiui, maršrutą. Naudodami ausines per „Bluetooth“ ryšį galite atsiliepti į skambučius ir naudotis kitomis funkcijomis.

Taupykite telefono bateriją. Šalta temperatūra gali smarkiai paveikti akumuliatoriaus veikimą – išeikvoti akumuliatoriaus energiją ir net priversti telefoną netikėtai išsijungti.  Norėdami sumažinti riziką likti be ryšio, visuomet nešiokitės įkroviklį arba išorinę bateriją. Reguliariai tikrinkite akumuliatoriaus įkrovos lygį ir, jei įmanoma, venkite daug energijos reikalaujančių programėlių, kai esate lauke. Tarp tokių programėlių – vaizdo įrašų platformos, socialiniai tinklai.

 

Venkite staigių temperatūros pokyčių. Perėjimas iš šildomos patalpos į šaltą lauką ir atvirkščiai gali lemti kondensaciją išmaniojo telefono viduje. Susidaręs kondensatas gali pakenkti vidiniams įrenginio komponentams. Kad taip nenutiktų, reikėtų leisti išmaniajam telefonui palaipsniui prisitaikyti prie temperatūros pokyčių, todėl, pavyzdžiui, grįžę iš lauko leiskite telefonui bent kelias minutes pabūti striukės kišenėje ar rankinėje, kol jis palaipsniui prisitaikys prie kambario temperatūros.

Reguliari priežiūra. Žiemos mėnesiais reguliariai patikrinkite savo išmaniojo telefono būklę. Apžiūrėkite, ar nėra susikaupusios drėgmės ar pažeidimų požymių, reguliariai valykite prietaisą. Užtikrinkite, kad telefone esančios angos, pavyzdžiui, įkrovimo anga ir ausinių lizdas, nebūtų apsnigti ir apledėję, nes tai gali lemti ryšio problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()