To nesugebėjo nei 3G, nei 4G telefonai. Kas nutiko su 5G modeliai per mažiau nei 5 metus  ()

Tyrimų bendrovės „Counterpoint“ duomenimis, 2023 m. ketvirtąjį ketvirtį pasaulyje parduotų penktosios kartos (5G) išmaniųjų telefonų skaičius peržengs 2 mlrd. ribą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausi 5G išmaniųjų telefonų pardavėjai buvo „Apple“ ir „Samsung“, kurie kartu pardavė daugiau nei 1 mlrd. 5G palaikančių išmaniųjų telefonų.

Pažymėtina, kad išmaniųjų telefonų su 5G technologija parduota daugiau nei 2 mlrd. vienetų greičiau nei ankstesnių kartų įrenginių, pvz., 4G ir 3G.

Pavyzdžiui, per šešerius metus buvo parduota 2 mlrd. 4G palaikančių išmaniųjų telefonų.

Beveik 70 proc. 5G išmaniųjų telefonų pardavimų įvyko brandžiose išmaniųjų telefonų rinkose, pavyzdžiui, Kinijoje, JAV ir Vakarų Europos šalyse.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4368 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Mobiliųjų prietaisų gamintojai aktyviai reklamuoja 5G technologijomis pagrįstas funkcijas ir ypatybes, taip išskirdami savo pasiūlymus itin konkurencingoje rinkoje.

Kompanija „Apple“ pirmą kartą realizavo 5G palaikymą telefone „iPhone 12“, kurio išleidimas gerokai paspartino pažangaus ryšio standarto diegimą ir padėjo 5G išmaniesiems telefonams 2020 m. ketvirtąjį ketvirtį peržengti 100 mln. parduotų vienetų ribą.

Tuo tarpu 2023 m. ketvirtąjį ketvirtį visame pasaulyje buvo parduota 200 mln. 5G palaikančių išmaniųjų telefonų, o tai yra rekordinė trijų mėnesių atkarpa.

 

5G išmaniųjų telefonų įperkamumas padidėjo dėl mažėjančio 5G ir 4G mikroprocesorių kainų skirtumo.

Be to, pagrindiniai lustų gamintojai, tokie kaip „Qualcomm“ ir „MediaTek“, sukūrė pradinio lygio 5G lustus ir taip padėjo gamintojams išleisti įperkamus 5G išmaniuosius telefonus.

Visa tai leido gamintojams, pasiūlyti klientams platesnį 5G išmaniųjų telefonų asortimentą, ypač vidutinių ir aukštų kainų segmentuose.

Ataskaitoje pažymima, kad išsivysčiusios rinkos artėja prie prisotinimo išmaniųjų telefonų su 5G technologija, kurių dalis 2023 m. viršys 80 % visų siuntų, daugiausia dėl aukščiausios klasės įrenginių.

 

Todėl didieji gamintojai diegia 5G palaikymą vidutinio kainų segmento įrenginiuose.

Be to, besivystančiose šalyse, kuriose telekomunikacijų operatoriai taip pat plečia 5G ryšio aprėptį, pastebimas didėjantis vartotojų informuotumas apie pažangią technologiją ir 5G kaip funkcijos paklausa.

Tikimasi, kad besivystančiose rinkose, pavyzdžiui, Indijoje ir Pietryčių Azijos šalyse, 5G išmaniųjų telefonų tiekimas padidės dar 1 mlrd. įrenginių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(6)
(7)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: