„Žmonės to nepastebi. Įrenginiai lėtėja, programos stringa.“ „Tele2“ skelbia, kas prasidėjo su telefonais ir PC

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-08-15 15:53
Pamenu tokio tipo "siaubo" šudstraipsius "internetų pradžioj" maždaug prieš 20metų. Jei tada durniai su iniciatyva tiesiog gasdindavo vieni kitus tai dabar jau įmonės užsiima profesionaliai per užsakomuosius straipsnius stumti savo šūdpaslauges niekam nereikalingas net už dyką. Į kompus susimeskit nemokamus antivirusus ir neįvedinėkit savo kortelės duomenų NIEKUR IR NIEKADA išskyrus kokį ten paypal ir atsiskaitinėkit per paypal arba bankiniu pavedimu blogiausiu atveju. Dar nepaknektu kartais antišnipinė kokia programa pvz malwadebytes retkarčiais praskanuoti, nes atpažysta daug visokių šnipų, scamo, trackinimo sausainių ir kito Š. Išvis teisingos naršyklės kaip pvz firefox pačios įspėja apie tai jei bandote apsilankyti įtartinam saite. Telefonuose dar nebuvau mates jokių virusų per kokius 8 metus ypač jei neinstaliuojat viso įmanomo šlamšto iš eilės ir užblokuojat prieigas kam nereikia ir kur nereikia. Prie to pačio išsijunkit visas suknistas telemetrijas iš windowsų su kokiu ten o&o shut up.
Hmz 2024-08-16 13:24
Tik čia svarbu nepasimauti ir nesusidiegti kokios nors hackerių padarytos antiviro imitacijos iš kokio nors šūdsaičio.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-16 14:02
Windows antivirusinė pakankamai gerai veikia. Nežinau kiek patikimos mano žinios, bet kažkada skaičiau, kad net neverta kitos įsirašinėti, nes šita puikiai susitvarko. O veikiausiai ir turėtų, nes gi Microsoft. Telefono app tik iš google play, bet ir ten pasitaiko kenksmingų. Anksčiau ar vėliau pats google juos aptinka ir pašalinai iš play store, tik nežinau, kas būna su telefone jau įdiegta. Gal pats play store duoda įspėjimą? O tų prieigų blokavimas tai ok kol viskas daroma sąžiningai. Nes galiausiai tai tik laukelis, kurį gali apeiti. Manau ten jis daugiau teisiniais sumetimais, o ar kanalas iš tiesų lieka uždarytas, tai jau priklauso nuo app kūrėjo
Hmz 2024-08-16 15:31
Klysti. Bent jau Androide yra taip, kad jei aplikacija bando naudoti tai, kam neturi teisių, OS sukelia klaidą. Čia panašiai kaip Windows ar Google drive katalogų ir failų saugumo nustatymais - juk nesakai, kad ten "tik laukelis", kurį gali apeiti?