„Ubuntu“ mes iššūkį „Android“ išmaniųjų telefonų rinkoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2012-03-05 19:26
parodykit man autocad'o, 3dmax, photoshop'o analogus (rimtus) ir as einu visom keturiom i ubuntu...
Hoppipolla 2012-03-05 19:32
3DMax - Blender, Maya. Nors tą rimtumą kiekvienas savo "matuose" matuoja. Vienam žmogui priklausomai nuo poreikių įrankis gali atrodyti rimtas, o kitam tik laiko gaišimas. AutoCad'o - tai gal Google SketchUp, DraftSight, vėl gi priklausomai nuo poreikių. Beje, kiek girdjėau AutoCad jau ir online veikia. PhotoShop, šiaip rimčiausiai tai tik GIMP, bent jau mano žiniomis, kurio naujos versijos kurios pasirodys šiemet dar daugiau žada. Labai nepyk, jeigu šie pasiūlymai tau netinka, tavo poreikių nežinau, žinau, kad mano poreikius puikiai tenkina tai kas yra. Visgi kuo daugiau Ubuntu vartotojų turės, tuo daugiau į ją dairysis Adobe ir visi kiti gigantai. O iki tol, tai tikrai nesmerkiu žmonių kurie nesinaudoja, nes jiems kažko trūksta, logiška yra naudotis tuo, kas padeda tavo produktyvumui.
MantasNo 2012-03-05 19:51
praktiskai visos win programos veikia per wine, neprarandant greicio/funkcionalumo. Buna, aisku, problemu, bet ir win ju buna. Ir visur kitur. Kuo toliau, tuo labiau patinka ubuntu, mastau pilna perejima is win artimiausiu metu, kolkas laiko tik ilgametis pripratimas.
Anonymous 2012-03-05 19:54
jei tu neapsimeti kvailiuku, tai pasakyk man mac os x vartotojos sasajos pavadinima..
Hoppipolla 2012-03-05 19:58
Tu kalbėjai apie Mac OS X Dock (bet pavadinai kažkodėl Unity kopiją pačios operacinės sistemos Mac OS X), kuris yra CDE Dock kopija. Ir apie dar tuntą Mac OS X funkcijų kurias jis nukopijavo nuo savo konkurentų. Aišku ir nuo Mac OS X kopijuojama yra kas kam patinka. Steve Jobs pasakęs yra, kad nejaučia jokios gėdos kopijuodamas gerus dalykus. Tu net nesupranti, kad tas Mac OS X nėra nuo nulio parašytas, bet vis vien čia rėki kaip eilinis neišmanėlis. Beje, nelygink Unity su Aqua.
Anonymous 2012-03-05 20:05
autocad ir photoshop analogai mazu maziausiai graudus. o kad adobe dairysis su kitais gigantais i linuxa skamba lygiai taip pat graudziai.. gal net graudziau, kai matai tokias naivias mintis.. linux yra nemokama, ju vartotojai daugiausia naudojasi open source programine iranga ir nera linke leisti pinigus uz programines irangas, todel galima net sapnuose nesvaikti, kad kazkakas labai rimtai paziures i linux vartotojus, kaip i klientus apart imones, kaip googlas.. linuxas yra ir greiciausiai bus daugiausia pritaikytas serveriams, nors mano asmenine nuomone, tai serveriams kurkas geresnis variantas BSD seimos os, del suagumo ir stabilesnio veikimo.. tik googlinis supportas gaidiskas..
- 2012-03-05 20:06
AutoCAD analogai - Draftsight, BricsCAD, Medusa CAD, VariCAD, Siemens Unigraphics. Pastarasis yra analogas Solidworks, Inventor, ir vienas iš kiečiausių 3D CAM/CAE savo rinkoje. 3D MAX - Autodesk Maya ir Blender. Photoshop - gaila, bet tik kol kas GIMP'as. Taigi, kada sulauksim naujojo Ubuntu vartotojo?
- 2012-03-05 20:08
Siemens Unigraphics tau „graudus“? Kad viens, nežinantis analogų, patarinėja, tai dar nereiškia, kad visi analogai yra tokie „ graudūs“.
technologas 2012-03-05 20:10
- 7 versija platinum, cs5 - gold, reiškia veikia norm
Paprastas_zmogus 2012-03-05 20:16
Manau jis turėjo omenyje tai, kad Unity yra Mac OSX dock'o kopija.
Hoppipolla 2012-03-05 20:16
Ir vėl kalbi nieko nesuprasdamas. Linux vartotojai nelinkę leisti pinigų programinei įrangai? Paprasti vartotojai ir ant Windows/Mac OS X programų tokių kaip Photoshop neperka ir negali sau leisti. Jas perkasi dizaineriai ir visi kiti žmonės kurie už tai gyvena. Dėstai teorijas apie dalykus kas ką pirks kas ko nepirks, kai naudoji savo kompiuteryje Photoshop nelegalų(99% įsitikinęs), dar gal net iš LinkoManijos parsisiųstą. Pasidomėk tu pačių Mac OS X istorija. Suprantu, jog tau ta operacinė sistema patinka ,neturiu ir nieko aš prieš ją blogo, naudojausi ja gan netrumpą laiką, pasinaudosiu ir dar, bet šmeižti kažkokią OS apie kurią nei žalio supratimo neturi, daug daugiau nei kvaila. Gal nusiramink, niekas ant Apple nestumia ir niekas čia nesako, kad Ubuntu tobuli.
Anonymous 2012-03-05 20:22
koks dar dock.. zinoma, neneigsiu, bet jis akivaizdziausias kopijos pavyzdys.. be jo yra nukopita daugybe kitu "dalykeliu".. kas baisiausia, kad net nemokejo padoriai nukopinti.. be viso to.. kaikur bande prideti savo ismones, kad nebutu, kaip 2 vandens laisai, viso to rezultatas gavosi kraupus vaizdelis ir klisarankiams skirtas patogumas.. kai pasinaudosi mac os, tada ir suprasi ant kiek ziauriai visas gnomas bande kopijuoti mac os ir kaip nevykusiai gaunasi tai padaryti.. tiesa pasakius, tai buvo viena is pagrindiniu priezasciu, del ko iskeiciau ubuntu i apple kompa su mac os.. nes kde, tai man visiskai nelimpa.. tiesa, pas ubuntu dar daug ko truksta.. bet po 5metu manau jau suzinosit, kuom dabar naudojasi mac os vartototojai.. p.s. man tas ubuntu branduolys visiskai neidomus.. nes vistiek pas apple yra vienas geriausiu pavyzdziu, kaip turetu veikti softas su hardwaru kartu.. optimizacijos ir suderinamumo virsune.. o gnoma galiu instaliuotis ir i mac os, bet turbut pats supratai, kodel to nedarau.. nors pries unity man jis ziauriai patiko ir buvau patenkintas..
Hoppipolla 2012-03-05 20:30
@xex, man atrodo tu čia pats sau kažką įrodyti bandai net nesuprasdamas apie ką kalbi. Naudojęs aš tą Mac OS X dar tais laikais kai nežinojai kaip jis atrodo. Mac OS X programinę įranga tu lygini kaip operacinės sistemos funkcijas... Ką aš tau galiu pasakyt, esi eilinis šių laikų "troll". Gero tau vakaro, nematau reikalo diskutuoti su iracionaliu žmogumi.
Anonymous 2012-03-05 20:31
del photoshopo esi teisus, kad paprasti vartotojai neperka jo, bet pamirsai smulkmenele, o gal ir ne, bet dizaineriai naudojasi windowsais arba mac os.. del vartojimo igudziu, kaip ir sakiau, ubuntu naudojausi ir buvau beveik patenkintas iki unity.. po to patys isspyre mane lauk, tai nieko kito neliko, kaip nusipirkti apple.. o kai nusipirkau, tai pakraupau, nes niekad negalvojau, kad ant tiek ziauriai kopijuojama.. ir kad tas ubuntu tebuvo ppigus plastikinis zaisliukas jei lyginti su mac os.. net legaliai atnaujinau os.. nes tas pusimtis litu yra vertas su kaupu.. as nesakau, kad jus irgi turit pult naudotis mac os.. ar kad ubuntu yra sudas po unity pasirodymo.. as tik bandziau pasakyti, kad ne viskas auksas, kas auksu ziba..
Hoppipolla 2012-03-05 20:38
@xex, kur aš sakiau, kad Ubuntu auksas ? Sutikrink faktus prieš komentuodamas, sakiau tik, kad kai kurios problemos yra labiau HardWare lygio, kad žmogus su nepalaikoma geležim bando naudotis ir verkia, nesuprantu kam reikia tiek offtopic. Jeigu tau kiti Ubuntu FanBoy'ai tokio pat lygio kaip tu Apple FanBoy aiškina kažką nereiškia, jog aš taip manau. Ubuntu dar nėra išbaigta. Su Precise Pangolin pasirodymu, jau gal ir bus netoli. Bet tai nereiškia, jog negaliu jos naudot ir laisvai sakyt, jog mano poreikiams ji lenkia tuos Mac OS X. Nesu dizaineris, su Photoshop nedirbu (nors kaip sakė per Wine jinai tinkamai veikia). Perku ir aš programinę įrangą kuri man reikalinga, taip, kad nustok apsimetinėti burtininku.
Anonymous 2012-03-05 20:49
developed, marketed, and sold by Apple Inc. p.s. as nekaltas, kad nezinai kas yra mac os x ir del to kaltini nebutais dalykais.. as isvis taves nesuprantu, kodel tu issigalvoji kazkokias lempas apie kurias as isvis net nesnekejau.. isvis, ka tu cia man bandai pasakyti neaisku, aisku, kad tik kazka bandai kritikuoti, bet sunkiai sekasi.. o blogai sekasi turbut todel, kad pats nezinai ka reiktu kritikuoti.. nes as juk pasakiau, kad kopy peistai su kreivom rankom ir tiek..
Hoppipolla 2012-03-05 20:52
Akmenukas, kad Mac OS X yra Unix based ? Seniausiai šitą žinojau, gal tu nustok vartot tuos vaistus. Jau šiandien neaišku po kelinta Apple naujiena komentuoji, šiame tinklalapyje jau antra ir visur viskas tik apie tai koks Apple yra tobulas daiktas, nors niekas net nekritikuoja ir apie ją nekalba, vis kažką įrodnėti bandai. Atsikabink tu nuo manęs, neturi argumentų normalių apart kopijų iš Vikipedijos ne į tema nenoriu net kalbėt su tavim, gėda tu Apple vartotojams darai.
Anonymous 2012-03-05 21:10
pasirodo bereikalo panaudojau paryskinima ir pabraukima.. cia tu geda darai ubuntu vartotojams.. as naudoju ir mac os x ir windows 7 ant kito kompo.. ir turiu serveri su linuxu.. paprasciausiai objektyvia nuomone pareiskiu.. nei vieno mano teiginio nesukritikavai ir dar sakai, kad cia as geda kazkokia darau.. nebejuokink. kai sugebesi susigaudyti apie ka eina kalba ir zinosi bent ka reikia kritikuoti, tada galesim pasneket apie gedas..
infoguru 2012-03-05 22:42
Va kai tokie "expertai" pradeda šnekėti tai net graudu darosi. Iš kur tamsta traukiate faktus, kad Linux vartotojai nėra linkę leisti $? Pats esu Linux vartotojas tik 4 metus ir jau išleidau daugiau negu būdamas 19 metų su Windows. Linux vartotojai gali sau leisti mokėti tiek kiek jiems patinka, o dažnai net ir daugiau ( http://www.humblebundle.com/ ). Ubuntu programuotojai gali sau leisti uždirbti lygiai taip kaip ir MacOS ar Android programuotojai ( http://developer.ubuntu.com/publish/ ). Ubuntu kūrėjai gali sau leisti svaigti apie savo mobilią OS, nes jie jau dabar mobiliose technologijose inovuoja ir siūlo tai ko kiti dar negali pasiūlyti ( http://www.omgubuntu.co.uk/2012/02/watc ... in-action/ ). Ubuntu vartotojai gali sau leisti žiurėti TV ar video ( http://www.omgubuntu.co.uk/2012/02/were ... ill-cooke/ ) per mikro įrenginius apie kuriuos kiti dar supratimo neturi ( http://www.omgubuntu.co.uk/2011/05/rasp ... ubuntu-pc/ ). Dar klausimų bus?
lmn 2012-03-05 23:20
ir MacOS ar Android programuotojai". Kai "taip kaip" pavirs į "tiek kiek", tada ir pakalbėsim. Mano nuomone, Ubuntu kompų rinkoje pasiekė max (populiariausias linux tarp linux), tad jiems reikia ieškoti naujų krypčių.