„Nokia“ atsiprašė už „suklastotą“ telefono „Lumia“ reklamą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

w00xer 2012-09-07 12:57
"abejoja, jog „Windows Phone 8“ gali kaip nors padėti Suomijos bendrovei" idomu butu suzinoti tu investuotoju nuomone apie tai kas galetu padeti nokiai, nes be win8 vienintele iseitis androidas, kurio ir taip visi kampai prisikti, o is symbiano liko tik merdejantis lavonas... Is vartotojo puses ziurint, win8 vienintele nokios viltis isilieti i smartfaunu rinka.
faktas 2012-09-07 13:25
Na investuotojai tikėjosi, kad Nokia pristatys tai, ką bandys pasivyti kiti W8 telefonų gamintojai. O realiai pristatė tokių savybių telefoną, kokių rinkoje pilna, plius prognozuojama to flagmato kaina kaina bus 600 eurų. Realiai net Samsung pristatė kai kuriais aspektais patrauklesnį W8 telefoną. Ir ne tik telefoną, o visą W8 produktų liniją, ko aš tikrai tikėjausi iš Nokia. Aišku, labai gerai, kad Nokia juda, bet ar pakankamai greit?
nondescript 2012-09-07 13:49
Matosi, Nokia bando žaisti pagal priešininkų taisykles, bet nelabai gaunasi. Iš šitos reklamos sprendžiant, arba jie padarė didelę klaidą, arba to ir tikėjosi, sulaukti daugiau kalbų, pasireklamuot nemokamai, nes patyręs operatorius tikrai atkreips dėmesį į tai, kad nufilmavo savo atvaizdą. Juk vaizdo medžiaga prasukinėjama ne vieną kartą montažinėje, po to daromos privačios peržiūros ir t.t. Ta reklama, kad rugsejį sulauksim kažkokio stebuklo irgi buvo kažkoks nevykęs piaras. Žodžiu, jau geriau sau ramiai sėdėtų ir bandytų bent kažkurią rinkos dalį užimt, o ne kariaut su sau nelygiais konkurentais.
infoguru 2012-09-07 16:43
Jei Nokia ir TIK Nokia prekiautų WP telefonais tada gal ir taip, bet žinant Microsoft ir tai kad jie išduos Nokia pirmai progai pasitaikius, kad tik prastumtų savo kvadratosą (kas jau beje vyksta Samsungo atveju) tai Nokia netenka jokio išskirtinumo su WP. Taip kad ar Android ar WP vienintelis Nokia išskirtinumas lieka jos hardware, o Microsoft pasinaudos Nokia kaip kokia P* ir numes.
moo 2012-09-07 19:16
Man irgi keista, kaip įmanoma palikti tokias klaidas kai tiek daug yra pastatyta ant kortos ir YPAČ kai kažką falsifikuoji globaliai. Specialiai, labai abejoju, nes jie tame pasirodė ne pagauti smartass išdaigininkai (kai negatyvas yra kažkiek pozityvus ir ale pateisinamas), o tiesiog nevykeliai, kurie savo produktu nufilmuoti nesugeba (gal blogai filmuoja?). Šiaip klaida, abejoju, dėl aukščiau nonedescript išvardintų priežasčių. Vienintelė mintis - deadline'ai. Pvz nufilmavimui, paredagavimui ir atidavimui į salę turėjo pvz 2 valandas. Na tada gal kažkas užsimerkė ir meldėsi, kad tai kažkaip praeis savaime
Sokantis Debesis 2012-09-07 19:25
prajuokino video ..ne nu čia net Nokijai per didelė klaida... Sutinku, su nuomone jog ieško tik papildomo dėmesio telefonui.
w00xer 2012-09-07 20:10
Nemanau... Montuojant turejo tokia klaida pastebet, ir tikrai laaabai laaabai nesunku ta atspindi panaikinti. Zymiai maziau surmulio butu buve jei koki "ale dangaus atspindi nevykusi" butu uzdeje, nei autobusiuka su zmogum jame riedanti...
moo 2012-09-07 20:14
Na nebent jie dabar atskleistų dar vieną video - kaip kažkas su lumia filmavo drebančiame autobusiuke, su skaitmeniniu fotoaparatu dirbantį operatorių. Ir tai ir būtų tikroji prezentacija, to būtų siekta kaip pvz. Tuomet užskaityčiau tokį "trilerį" Dabr toks "papildomas dėmesys" gali duoti priešingų rezultatų. Ėjimas va banque.
Sokantis Debesis 2012-09-07 21:03
žiūrint į nokia tai ji nelabai ką ir turi prarast Negi tu tikrai tiki jog tokia klaida liktų nepastebėta montuojant klipą tokioje stambioje kompanijoje kur reklama yra kone "viskas"? Žodžiu, moo, savo nuomone išsakei jau kartą, nebūtina jos piršti kiekvienam, bent aš tikrai nebūsiu toks naivus ir nepatikėsiu jog čia nebuvo užplanuota klaida kas už tai tą nokija nuteis ? visi žino jog nėra nė vieno švento, kai reikia pateikti produktą siekiant pasipelnyti iš jo. Esmė jog nokia telefonas NE Apple telefonas, jis savaime išeidamas tiek dėmesio nesusilaukia iš niekur. tad ir naudojasi tokiom juodosiom technologijom. Galbūt tas telefonas tikrai atlieka-beveik atlieka tas funkcijas kurios nurodomos tame klipe. Jei taip, tad visi tokie bajeriai bus greit pamiršti ir pasipils liaupsinimai telefonui.
moo 2012-09-07 21:38
nondescript 2012-09-07 22:25
Jei tai būtų pirma tokia klaida, suprasčiau, bet pasižiūrėjus anksesnius straipsnius atrodo kitaip: http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 54&l=2&p=1 http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 62&l=2&p=1
faktas 2012-09-07 23:45
Na gal ir marketingas toks, nes pilnoje reklamoje buvo dvi labai didelės nesąmonės, nors keista, kad akcentuojamas tik tas autobusiukas. Autobusiukas kaip tik turėtų būti mažesnis "Fail'as", nes ir taip visi žino, kad kamerų ir fotoaparatų reklamoje naudojamos geresnės kameros arba fotikai. Kita vertus, čia tikrai gali būti reklamos agentūros klaida. Manote, reklamos agentūrose dirba labai protingi ir kruopštūs žmonės? Akivaizdu, kad jūs dar nesate susidūrę su reklama ir jos kūrėjais. (-: P.s., panaši nesėkmė yra nutikus Canon arba Nikon. Nepamenu tiksliai, kuriai. Naujo profesionalaus veidrodinio fotiko reklama buvo fotografuojama konkurentų tos pačios klasės fotiku. Beje, reklaminės nesėkmės yra daug dažnesnės nei daugumai atrodo.
T. 2012-09-08 19:50
MS labai naudinga šita situacija, kai visiškai galima vedžioti už nosies Nokia, praktiškai turint savo gamybos liniją, bet ne už ilgo pačiam MS teks gelbėt, arba...Nupirkt. Bet Elopui dar truputėlį reikia pasistengti, kol Nokia akcijos, jau ir dabar nedaug vertos, bus praktiškai bevertės. Lumia 900 buvo daugiausiai parduodamas tel. U.S. iki galaxy s3 pasirodymo, kaip su šitais, pažiūrėsim. Paskutinis Nokia šiaudas. http://www.phonearena.com/news/Nokia-Fi ... ed_id33611 Senos naujienos, bet turbūt jau per vėlu.
TLas 2012-09-09 07:35
anoks cia etikos pazeidimas... gi visi esame prate jog reklamose meluojama. cia tas pats kaip ir TV shop treniruokliu reklamose, visi tie atletiski kunai yra gym'o ir sveikos mitybos pasekme, o ne kokio tai shuduko-treniruoklio. nei vienasbis tu modeliu realiai subtuo treniruokliu tokios figuros neapturejo. kitas pavyzdys visos valikliu reklamas - kaip paroso tai uzkietejusias nuosedas bei purvus valo kaip koki tika uzberta smeli nuo stiklinio stalo.... tai arba VISOSE reklamose uzdraudziam meluoti, arba tiesiog ziurim ir toliau pro pirstus i visas, o ne net i dauguma.
deivec 2012-09-09 10:24
jus vartotojai dabar durnina....kad jus tik pirktumete naujadaika...tik del to kad tai pavadina naujais skaiciukais...arba nauju pavadinimu...o kas viduje jau nelabai idomu
SmOgER 2012-09-09 22:53
Nematau aš asmeniškai čia jokios "klastotės", kur buvo parašyta, kad filmuota su Lumia? Reklamos tikslas buvo parodyti kas yra tas vaizdo stabilizavimas ir kaip jis veikia, o ne telefono filmavimo kokybę.
moo 2012-09-10 15:48
Kam atsiprašyti tada? Galima buvo nueiti konkurentų keliu - klientai durni - ne taip laiko t.y. niekur niekas nieko nesakė ir sakyt negalėjo nes niekur neparašyta.